jachud3 Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Im dłużej patrzę na te śledziki, tym bardziej mam ochotę na jednego... Kto robi najlepszego w 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 4 minuty temu, jachud3 napisał: Im dłużej patrzę na te śledziki, tym bardziej mam ochotę na jednego... Kto robi najlepszego w 1:72? Idź na całość i kup w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Nie mam miejsca, Tempest zajął mi w tym momencie ostatnie wolne miejsce w witrynie a akurat siedemdwójki jak poupychane to coś tam da radę jeszcze... Zresztą kogo ja oszukuję, jak junior się wypakuje niedługo to w ogóle nie będzie czasu na modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 1 minutę temu, jachud3 napisał: Zresztą kogo ja oszukuję, jak junior się wypakuje niedługo to w ogóle nie będzie czasu na modele Będzie, będzie. Tylko mniej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 2 godziny temu, jachud3 napisał: Kto robi najlepszego w 1:72? Hasegawa jest najbardziej przyjazna modelarzowi. Ale w tej chwili dostępna jest tylko wersja CF/J. Z drugiej ręki G/S i TF - G Wersje wczesne A/C można zrobić z Academy - ale tu trochę rzeźby jest ze względu na podział technologiczny modelu. W którymś "śledziowym" warsztacie rozpisywałem się o plusach i minusach poszczególnych modeli - trzeba pogrzebać i poczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, jachud3 napisał: Im dłużej patrzę na te śledziki, tym bardziej mam ochotę na jednego... Kto robi najlepszego w 1:72? Zależy czego oczekujesz, Revell lub Hasegawa, kwestia podziału technologicznego, otwartych hamulców czy dzielonej owiewki, ewentualnych nitów tu lub tam... Trochę już o tym gdzieś było... Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez rudy0007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Teraz, rudy0007 napisał: Zależy czego oczekujesz, Revell lub Hasegawa, kwestia podziału technologicznego, otwartych hamulców czy dzielonej owiewki, ewentualnych nitów tu lub tam... Trochę już o tym gdzieś było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 @abtbjak ja pisze to Ty weź nie pisz wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 To istotny fakt - hasa robi owiewkę dzieloną a Revell/Academy jednoczęściową. Dzięki temu mogłem zrobić F-104B w wersji prototypu. Z dzielonej nie ma szans na taką wersję Jest jeszcze stara poczciwa Esci/Italeri. Ale jak na dzisiejsze standardy model trochę pusty w środku. Aczkolwiek linie podziału ma bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 1 minutę temu, rudy0007 napisał: jak ja pisze A skąd ja mam wiedzieć kiedy ty piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 21 godzin temu, abtb napisał: W końcu udało się połozyć jako takiego łosia: Wydawało mi się, że rysowałem konia i to rasowego , a wyszedł łoś ??? No daj ty spokój... Mimo to wygląda fajnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 28 minut temu, Soris napisał: a wyszedł łoś Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Masz szansę przy tym z gęsią na ogonie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 6 godzin temu, Soris napisał: z gęsią na ogonie... Toż to chyba żuraw jest 6 godzin temu, Soris napisał: Masz szansę Lada chwila będę z niej korzystał Ewentualnie telefon do przyjaciela - niech przyjeżdża i maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) A od kiedy to żurawie roznoszą dzieci, taki duży, a jeszcze nie wie... Edit: Chociaż to włoski żuraw jest, więc kto go tam wie? Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Soris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Soris napisał: A od kiedy to żurawie roznoszą dzieci, A gęsi? I co na to bociany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, abtb napisał: Ewentualnie telefon do przyjaciela - niech przyjeżdża i maluje Właśnie skończyłem malować pokój córki i mam tej przyjemności po dziurki, więc wiesz... Ale wałek mogę Ci pożyczyć, jak by co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Teraz, Soris napisał: Właśnie skończyłem malować pokój córki i mam tej przyjemności po dziurki, więc wiesz... Ale wałek mogę Ci pożyczyć, jak by co... Bo jak to mówią : Malarz maluje Ona się śmieje a malarzowi z wałka się leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Soris napisał: Właśnie skończyłem malować pokój córki Zazdraszczam A ja jeszcze nie skończyłem remontować łazienki Ale już w przyszłym tygodniu "biały montaż" 3 minuty temu, Soris napisał: Ale wałek mogę Ci pożyczyć, Dawaj - każda pomoc na wagę złota 1 minutę temu, Xmen napisał: a malarzowi z wałka się leje Do czasu Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 1 minutę temu, abtb napisał: A gęsi? I co na to bociany? No przecież w księgach napisano "Iż Polacy nie gęsi i swój transport mają..." czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Teraz, Soris napisał: Iż Polacy nie gęsi i swój transport mają... Chwila Bo się trochę pogubiłem To ten/ta żuraw/bocian/gęś ma być w końcu na włoskim "37-23" czy na "bombie roku" (w polskim malowaniu) Jak nic trzeba powołać komisję do "zbadania wpływu ptactwa na obiekty latające i ich malowanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Żuraw na polskim ,bociany szykują się do odlotu a gęś do piekarnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 24 minuty temu, Xmen napisał: Żuraw na polskim Oo, komisja się wypowiedziała. I to zanim jeszcze została powołana- typowo polskie zagranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Apeluje tu o spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 W sumie racja Ale spokojnie, ja nie pozwolę na wybicie takiego szamba jak w wątkach ukraińskich Wszystko będzie się odbywało zgodnie z planem: kup-sklej-pomaluj-pokaż. Słowo skauta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi