KRL Napisano 18 Listopada 2022 Napisano 18 Listopada 2022 Westland Wessex HU.5 FLY 1:32 Model o którym chciałbym powiedzieć coś dobrego ponieważ uwielbiam ten wiatrak. Niestety nie bardzo jest co, no może kalki są całkiem przyzwoite. Teraz na poważnie, model bardzo trudny do złożenia wykonany z kilku rodzajów plastiku który bardzo trudno się skleja, w zasadzie większość kadłuba i wnętrza musiałem podklejać paskami styrenu. Model miałby całkiem dobry detal gdyby nie fatalne zanikające linie podziału,nity, nadlewki i ogólnie mam wrażenie że coś jest nie tak z tymi wypraskami. Dużo części żywicznych dla których znajduję jedno słowo opisu BADZIEWIE. Elsmenty fototrawione szczególnie te z arkusza A czyli wszystkie z siateczkami są w zasadzie nie do ułożenia bez wad. Spasowanie fatalne, elementy osłony kabiny fatalne itd, itp. Instrukcja a raczej napisałbym książeczka poglądowa dla mało zaawansowanych modelarzy będzie nie zrozumiała a wielu jak myślę nie pomoże w złożeniu śmigłowca. To tyle w materii wstępu. Teraz do konkretów czyli galeria: 20 Cytuj
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2022 Napisano 18 Listopada 2022 W 1\72 składa się przyzwoicie 3 Cytuj
KRL Napisano 18 Listopada 2022 Autor Napisano 18 Listopada 2022 W 1:48 od Italeri też jest dobrze ale FLY to model dla lubiących dłubaninę. 1 Cytuj
mig Napisano 19 Listopada 2022 Napisano 19 Listopada 2022 Jeden z najbrzydszych śmigłowców świata ale model wyszedł bardzo ładnie. 1 Cytuj
lord_karton Napisano 21 Listopada 2022 Napisano 21 Listopada 2022 Z opisu wynika, że składałeś go kilka lat a wyszedł bardzo fajnie. Malowanie robi robotę. Też lubię ten śmigłowiec. 1 Cytuj
zaruk Napisano 22 Listopada 2022 Napisano 22 Listopada 2022 Świetnie pomalowany i wyprowadzony na prostą. 1 Cytuj
barszczo Napisano 22 Listopada 2022 Napisano 22 Listopada 2022 Brzydal rewelacja, szacun za podjęte wyzwanie. Osobiście jak szybko kupiłem Hurriego z Fly, tak szybko sprzedałem . Cytuj
KRL Napisano 22 Listopada 2022 Autor Napisano 22 Listopada 2022 Słyszałem wcześniej że to dość wymagający i trudny model, przyznam jednak że jak zobaczyłem zawartość pudełka to w pierwszym odruch chciałem zwrócić ten model. Jednak jak widać postanowiłem jednak złożyć tę zarazę Natomiast na pewno kolejnego nie chcę widzieć na moim warsztacie. 1 Cytuj
bart207skw Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 Ładnie zrobiony, świetnie wyglądający brudzing. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi