KRL Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Westland Wessex HU.5 FLY 1:32 Model o którym chciałbym powiedzieć coś dobrego ponieważ uwielbiam ten wiatrak. Niestety nie bardzo jest co, no może kalki są całkiem przyzwoite. Teraz na poważnie, model bardzo trudny do złożenia wykonany z kilku rodzajów plastiku który bardzo trudno się skleja, w zasadzie większość kadłuba i wnętrza musiałem podklejać paskami styrenu. Model miałby całkiem dobry detal gdyby nie fatalne zanikające linie podziału,nity, nadlewki i ogólnie mam wrażenie że coś jest nie tak z tymi wypraskami. Dużo części żywicznych dla których znajduję jedno słowo opisu BADZIEWIE. Elsmenty fototrawione szczególnie te z arkusza A czyli wszystkie z siateczkami są w zasadzie nie do ułożenia bez wad. Spasowanie fatalne, elementy osłony kabiny fatalne itd, itp. Instrukcja a raczej napisałbym książeczka poglądowa dla mało zaawansowanych modelarzy będzie nie zrozumiała a wielu jak myślę nie pomoże w złożeniu śmigłowca. To tyle w materii wstępu. Teraz do konkretów czyli galeria: 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Tragedii nie ma 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 W 1\72 składa się przyzwoicie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Listopada 2022 Autor Share Napisano 18 Listopada 2022 W 1:48 od Italeri też jest dobrze ale FLY to model dla lubiących dłubaninę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Jeden z najbrzydszych śmigłowców świata ale model wyszedł bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Z opisu wynika, że składałeś go kilka lat a wyszedł bardzo fajnie. Malowanie robi robotę. Też lubię ten śmigłowiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 Świetnie pomalowany i wyprowadzony na prostą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 Brzydal rewelacja, szacun za podjęte wyzwanie. Osobiście jak szybko kupiłem Hurriego z Fly, tak szybko sprzedałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Listopada 2022 Autor Share Napisano 22 Listopada 2022 Słyszałem wcześniej że to dość wymagający i trudny model, przyznam jednak że jak zobaczyłem zawartość pudełka to w pierwszym odruch chciałem zwrócić ten model. Jednak jak widać postanowiłem jednak złożyć tę zarazę Natomiast na pewno kolejnego nie chcę widzieć na moim warsztacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Ładnie zrobiony, świetnie wyglądający brudzing. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi