93mati Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Czołem! Oto mój kolejny model po kilkumiesięcznej przerwie. Malowany tak jak poprzednie pędzlem. Zastosowałem po raz pierwszy w życiu obicia robione pędzelkiem oraz pierwszy raz lakierowałem model. Postarałem się bardziej przy washu i suchym pędzlu. Proszę o opinie, ale nie bijcie . Mam jeszcze pytanie jak go mam pobrudzić? Mam kupić pigmenty czy zastosować suche pastele? Zależy mi, aby to był mój najlepszy model i nie chcę go zepsuć (Bardzo podoba mi się te brudzenie T-72 Radka). A i te reflektory mogą być, czy mają być błyszczące? NOWE ZDJĘCIA NIŻEJ NA TEJ STRONIE !!! Pzdr Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Zostaw go takim jak teraz! To wspaniały model! Popsujesz go tylko i straci na tym bardzo. W tym stanie w jakim jest teraz, jest po prostu swietny!!! Pozdrawiam >>>>marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Zdecydowanie przesuwa sie na 1 pozycje na liscie zakupow. Poniewaz jest w jednolitym malowaniu, to moze warto sprobowac przetrzec krawedzie jeszcze troche mocniej. Obicia eleganckie, troszke ich wiecej moze na powierzchniach plaskich. Ze wzgledu na moje wlasne zboczenie, to najbardziej podobalby mi sie taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam i dziękuję za komentarze marioba Dziękuję za pochwałę, ale bez przesady. Moja chęć przybrudzenia go jest coraz mniejsza. adamkijak Jak dla mnie już chyba wystarczy tych obić i suchego pędzla. Może zdjęcia są za ciemne i przez to model wygląda "jednolicie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Rzeczywiście model bardzo ładny. Co do brudzenia, to nie polecam takiego mocnego brudzenia jak u Radka, bo szkoda tego kolorku, washa i odprysków. Osobiście trochę bym mu ukurzył układ jezdny i boczne fartuchy. I wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Jednak nie będę go kurzył. Nie znam się na tym i zostawię go jaki jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Modelik bardzo ładny! Świetnie wygląda kolor. Bardzo mi się podoba. I faktycznie, zgadzam się z kolegami, że taki czysty też ślicznie wygląda! Gratuluję bardzo udanego modelu! A i te reflektory mogą być, czy mają być błyszczące Błyszczące na pewno nie, bo są to reflektory podczerwieni. Te małe to jak najbardziej, czarne mogą zostać. Ten wielki, to z reguły widziałem w bazowym i tak też zrobiłem w swoim T-72. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Taaak świetnie taki wygląda, już nic nie zmieniaj Sorry, że powtarzam za innymi, ale nic więcej nie mogę napisać Ooo zapomniałbym jak te obicia zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Cieszę się, że mój model się Wam podoba tym bardziej, że malowałem go pędzlem. Ooo zapomniałbym jak te obicia zrobiłeś Zrobiłem je za pomocą małego pędzelka farbką Vallejo Model Color o numerze 822 (czy 70822) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam! Oto nowe zdjęcia mojego T-72, mam nadzieję że są lepsze od poprzednich? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Model jest piękny, a co do reflektorów to ja je maluje czerwonym przeźroczystym lakierem (na czarnym podkładzie). Nie wiem czy to poprawnie ale jak się spojrzy pod światło na port potczerwieni w komórce to jest on właśnie przeźroczysto czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Świetny model . Jak ja malowałem kiedyś pędzlem to nigdy mi tak dobrze nie wychodziły! Swoją drogą malowałem Humbrolami. Co do reflektorów to mają pozostać czarne bo to są reflektory podczerwieni a w nich optyka jest zrobiona z germanu który jest czarny i nie przepuszcza światła widzialnego ale jest przezroczysty dla podczerwieni (miałem to na fotonice nawet na przykładzie tego czołgu.). To w komórkach to chyba tylko dla ozdoby. Ale się mądrze... PS Napisz jak się go sklejało bo ja będę z niego robić PT-91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Napisz jak się go sklejało bo ja będę z niego robić PT-91 Hmmm co ja - nowicjusz mogę powiedzieć o nim jeżeli nigdy nie sklejałem innych modeli T-72? Według mnie, jak na tą cenę to model jest w porządku, co ja mogę więcej powiedzieć? Na tym forum nawet ktoś skleja właśnie PT-91 na bazie tego modelu. Słyszałem też, że ten od Tamiyi jest dobry na polaka i są nawet konwersje do niego aby wykonać Twardego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Chodziło mi raczej o pasowanie części itp. A kupię ten model bo lepiej popsuć model za 60zł niż 120... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Też mam ten modelik w kolejce i co do twojego pytania stroju to nawet dobrze spasowany jest i żadnych nadlewek nie mam (może mam szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzięki Maciek92 No to niedługo będzie nowy Twardy może nawet założę wątek warsztatowy (jak kupię ten model ) choć z aparatem z komórki będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Super model będę taki i na każdym forum gdzie jest twój t-72 dam taki opis hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 będę taki i na każdym forum gdzie jest twój t-72 dam taki opis hehe Przecież on jest tylko na dwóch forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 zapomniałeś dodać tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Modelik bardzo ładny! Świetnie wygląda kolor. Bardzo mi się podoba. I faktycznie, zgadzam się z kolegami, że taki czysty też ślicznie wygląda! Gratuluję bardzo udanego modelu! A i te reflektory mogą być, czy mają być błyszczące Błyszczące na pewno nie, bo są to reflektory podczerwieni. Te małe to jak najbardziej, czarne mogą zostać. Ten wielki, to z reguły widziałem w bazowym i tak też zrobiłem w swoim T-72. pozdrawiam! Reflektory podczerwieni po zdjęciu stalowej osłony się błyszczą a błyszczy konkretnie filtr.Błyszczą się także: okno celownika dalmierza i szkła wszystkich peryskopów. No koledzy, jazda do koszar i zobaczyć na własne oczy. Mówi to wam zawodowy czołgista. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 w Braniewie byłem w odwiedzinach w 9 Brygadzie Kawalerii Pancernej im. Króla Stefana Batorego tam są T-72M1, rosomaki, BTRD-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 BTRD-2 A co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Ups przejęzyczenie BRDM-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi