Swistak1541804957 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Zabrałem się za robotę. Na początku chciałem przeprosić za słabą jakość zdjęć. Są robione telefonem, gdyż siostra zabrała aparat na kolonie :(. Oraz proszę o wyrozumiałość, gdyż dopiero zaczynam przygodę z modelarstwem (mój pierwszy model). Zabrałem się za Ła-5 FN. Jednak nie spodobał mi się fotel. Taki ZWYKŁY ... prawda?? Pomyślałem, że zrobię miękkie obicie z gąbki i proszę: Na zdjęciu nie widać tego dobrze. W realu jest znacznie ładniejszy Potem dorobiłem takie fajowskie części na boki fotela: No i powstał taki odjazdowy fotelik: Sklejając wnętrze kabiny pomyślałem o okablowaniu. Jednak nie było tam zbyt dużo ciekawych rzeczy. Postanowiłem więc umieścić wiązkę kabli pod fotelem i jeden kabel idący do niej od drążka. Efekt satysfakcjonujący: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Heh - slaba jakosc zdjec ? Malo powiedziane... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 NIC nie widać!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Przepraszam za to. Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Ja u jakoś nic nie widzę a chcę zobaczyć:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Przepraszam za to. Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! Nie przeginaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Dobra, ze malo widac juz ustalilismy. Swistak - podskocz do kogos z rodziny, kumpla, sasiada itd. i pozycz aparate na 5 minutek. Problem zniknie... Pozdr. Pawel Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Przepraszam za to. Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! Żartujesz sobie? Równie dobrze można powiedzieć, ze na tym obazku widać samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Przepraszam za to. Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! Żartujesz sobie? Równie dobrze można powiedzieć, ze na tym obazku widać samolot A co , że niby nie widać A swoją drogą dobre, że też nigdy na to niw wpadłem. Jak zabiorę się za Mustanga to postaram się w nim zrobić kanapę Może wyjdzie z tego coś fajnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 METYS ja tam od początku widziałem jeden ponton i nic wiecej, ja nei wiem gdzie ty tam samolot widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Jak dzieci... Przestancie "epatowac". Swistak - poniewaz na Twoich fotkach widac ze nic nie widac, kolejne wpisy zawierajace fotografie o tak marnej jakosci bede kasowal. Postaraj sie przygotowac lepsze zdjecia. Wszyscy forumowicze - problem zdjec w tym temacie uwazam za wystarczajaco omowiony i prosze juz go nie rozwijac. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Można to interpretować jako ponton, ale ja tam wyraźnie widzę fortece po kontakcie z 88-ką A w ogóle to mój terapeuta mówił żebym już nic nie mówił więc się ucisze w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 PKD4GA już nie chodzi nawet o jakość zdjęć, ale o tą DELIKATNIE mówiąc sugestię: Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! Może wszyscy porobimy fotki kiepskiej jakości i będziemy pisać za wczasu, że "fotki słabe, ale widać na nich dużo, ale trzeba tylko chcieć widzieć" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Świstak nierób parodii z tego samolotu bo szkoda twojej energii sklej go tak jak instrukcja pokazuje streth buildink zostaw sobie na okres jak już coś będziesz w modelarstwie umiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Swistak, widziales kiedys wnetrze samolotu? Fotel jest METALOWY, bez obicia, bez podłokietników, pilot siedzi na spadochronie! I na rany Jezusa, czemu drut od drążka?? Wiesz do czego służy drązek sterowy? Jak działa? A z przedmówcą się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismael Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Świstak fotel lekko mówiąc zwaliłeś, ale to początek sklejania tego modelu, więc przyłóż się się do reszty i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Koledzy, nie uważacie, że te słowa tutaj są troszeczkę za ostre? Nie każdy kto zaczyna przygodę z modelarstwem jest alfa i omegą w kwestii foteli w Ławoczkinach. Na fotkach coś tam widać, są słabe to fakt, ale widać właśnie to co wymaga poprawki - wspomniane kable i podłokietniki. Ogarnijcie się trochę i dajcie mu się nauczyć modelowania. pozdrawiam wszystkich i zaznaczam, że nikogo nie chciałem urazić. PEACE!!! Ostach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 W związku z faktem iż moje fotki są słabe, a mi nie udało się pożyczyć aparatu prosiłbym o usunięcie tematu. Samolot jest już w nieco bardziej zaawansowanej fazie i chcę go za kilka dni skończyć. Najwyżej wystawię jego fotkę jak będzie skończony do Galerii. Dziękuję Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Ogarnijcie się trochę i dajcie mu się nauczyć modelowania. przecież nikt chłopakowi nie zarzuca, że źle klei, my nawet nie możemy mu tego zarzucić bo na tych fotkach nic nie widać. Te zdjęcia przypominają mi to co wczoraj widziałem jak była na Atropinie... (nie zażywam tego, miałem badanie oka). Z tego co zauważyłem to na tym forum zostały wprowadzone pewne zasady, takie jak: nie używanie wulgaryzmów, wzajemny szacunek, przestrzeganie zasad pisowni, no i w miarę wyraźne fotografie. Jest takie przysłowie „jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy”, pośpiech nie jest wskazany w modelarstwie, kolega Świstak, mógł zrobić te zdjęcia jak wrócą jego Rodzice i oddadzą mu aparat albo pożyczyć od kogoś, a nie sugerować nam że na zdjęciach widać wszystko, ale trzeba chcieć zobaczyć :| Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 „jak się człowiek cieszy to się diabeł cieszy” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 chyba "jak sie człowiek spieszy to sie diabeł cieszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 u-boot zgadza się ale ten kretyn WORD - poprawił mi na cieszy bo musiałem napisać "śieszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Przepraszam za to. Naprawdę. Ale ja jednak twierdzę, że na tych zdjęciach i tak można wiele zobaczyć. TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!! ślepy by zobaczył gdyby dobrze się przyjrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swistak1541804957 Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Dobra. Nieważne. Chciałem jeszcze raz przeprosić za te fotki. Aparat już mam. Model gotowy. Chciałem zaprosić do galerii, którą zaraz stworzę. A tu proszę jedno zdjątko dla zachęty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Swistak, TO zdjęcie jest nieostre... sam to chyba widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi