zenek_65 Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 19 minut temu, BRAVO112 napisał: szyby z zestawu? Niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Bryza bis (z tego co zauważyłem) jako jedyna na na górze centropłata / kadłuba ma cztery okucia zaczepów, które dorobiłem. Teraz już zostały ostatnie poprawki przed malowaniem. To etap którego bardzo nie lubię. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 31 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2023 Główna bryła modelu pomalowana. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 15 Września 2023 Autor Share Napisano 15 Września 2023 Bryza stoi już na własnych kołach, choć potrzebuje jeszcze dorobienia wsparcia w postaci "nogi" pod tylnym wejściem. Kalki położone. Trwa wyposażanie otwartych wnęk. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 Pracę już prawie skończone. Śmigła po lakierowaniu wysychają. Jeszcze wodzidło zrobić i koniec 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Fajne te Twoje Bryzy. Podziwiam tempo prac jakie tu pokazujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Świetnie się ogląda Twoją relację. Trzymam kciuki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Jakoś mi warsztat umknął... A tutaj takie ślicznotki się majstrowały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 Cieszę się, że mogłem podziwiać taką piękną relację budowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 Ostatnie fotki zapałki . Tym samym, po 9 miesiącach od założenia tego warsztatu narodził się kolejny model do mojej kolekcji. Galeria niebawem. Ufff, zmęczył mnie ten model.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 @zenek_65 nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale kolory szachownic są nieco inne na oryginale (taki polski lov-vis). Wodzidełko pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 22 minuty temu, Grzes napisał: @zenek_65 nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale kolory szachownic są nieco inne na oryginale (taki polski lov-vis). Wodzidełko pierwsza klasa Upsss, przyznam, że niezwrocilem na to uwagi...czyli nie koniec prac. Dzięki za cenną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 15 minut temu, zenek_65 napisał: Dzięki za cenną uwagę Kolorystyka oczywiście dotyczy też szachownic na skrzydłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 I wszystko „po naszemu” i to w dwójnasób 1. po pierwsze „primo” - kończysz warsztat a koledzy zaczynają pokazywać zdjęcia oryginału 2. po drugie „primo” - szachownice są low-vis, ale totalnie niezgodne z prawem (chyba, że przeoczyłem jego modyfikację dopuszczającą szachownice w innych kolorach niż biel i czerwień ? ) A modele? Modele super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 23 minuty temu, Kon_Bar napisał: I wszystko „po naszemu” i to w dwójnasób 1. po pierwsze „primo” - kończysz warsztat a koledzy zaczynają pokazywać zdjęcia oryginału 2. po drugie „primo” - szachownice są low-vis, ale totalnie niezgodne z prawem (chyba, że przeoczyłem jego modyfikację dopuszczającą szachownice w innych kolorach niż biel i czerwień ? ) A modele? Modele super! Nie brałem pod uwagę odstępstw w kolorystyce szachownic, ale rzeczywiście są inne. Zobaczcie to ujęcie- fotka z ostatniego Airshow- widać wyraźnie że Bryza ma delikatny szary zamiast białego. W tle widać Mi-14 i Anakonde z białym polami szachownic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 (edytowane) 32 minuty temu, zenek_65 napisał: Bryza ma delikatny szary zamiast białego Toć właśnie o tym pisałem Ale oprócz Bryz, takie "zgaszone" szachownice były jeszcze w kilku miejscach: Edytowane 28 Września 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Października 2023 Autor Share Napisano 2 Października 2023 (edytowane) Konieczne prac, ufff Zapraszam do GALERII ps To nie koniec mojej przygody z Bryzą. W kolejce już czeka żywiczna wersja od Bilmodel w 1/48. Muszę jeszcze zdobyć fotki kilku detali ... Edytowane 2 Października 2023 przez zenek_65 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus222 Napisano 8 Października 2023 Share Napisano 8 Października 2023 Mikołaj cudeńko no i powiedz,,,kiedy znajdujesz czas na żone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 8 Października 2023 Autor Share Napisano 8 Października 2023 3 godziny temu, adamus222 napisał: Mikołaj cudeńko no i powiedz,,,kiedy znajdujesz czas na żone? Pytasz się mnie, czy Mikołaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi