Konrad-Ciba Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 Trza zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 14 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: To fasada na której były powiązane ze sobą deski i gałęzie. Podczas pokonywania za dużego rowu zrzucano to tak aby czołg mógł przejechać. Strzelali w takiej pozycji wieży, po prostu manewrowano samym pojazdem. A czemu nie dorobiłeś faszyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 Achtung! Sowjetische Panzer... Cała gromadka robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 3 godziny temu, patrykd napisał: A czemu nie dorobiłeś faszyny? Bo jej nie chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2022 Etap filtrów zakończony. Do zielonego, wczesnego typu czołgu użyłem A. MIG - 1508 i A. MIG - 1510. Drewno wymalowałem farbami olejnymi zaś trzonki narzędzi filtrowałem AK076. Pojazd uzbrojony w armatę L-10, czołg w zimowym kamuflażu został filtrowany A. MIG - 1501 i A. MIG - 1502. Również trzonki narzędzi jak w wyżej wspomnianej emalii zastosowanej do zielonego z armatą KT- 28, egzemplarza. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 W dniu 19.12.2022 o 19:51, Konrad-Ciba napisał: Mk. III w sowieckich barwach bym chętnie zrobił. Jest na allegro do nabycia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 31 minut temu, piotrkur napisał: Jest na allegro do nabycia.. Po nowym roku pomyśle bo trzeba jeszcze jakieś blachy i gąsienice dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 Piękna Armada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Gąsienice zmontowane. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Gadaj Pan jak zrobiłeś to zimowe kamo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Piękne tetki. Zimowe, wymyte kamo prima balerina! Kłoda na zielonym jak żywa. Dowalę się tylko do jednej (dwóch) rzeczy w aspekcie historycznym Narty powinny być w kolorze naturalnego drzewa zapuszczonego olejem (mw. takiego koloru jak wczesnowojenne kolby od kar.98k) . Malowane, kolorowe drewniane narty (zarówno wojskowe jak i cywilne) to okres powojenny od lat ok.60-tych. Kijki od nart przed wojna były robione z bambusa więc powinny być jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Ten kolor gumy jakiś taki nie podobny do gumy. Zdecydowanie za jasny szary. Chyba że robisz wrak to wtedybsparciala guma jak najbardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Pierwsza warstwa zimowego kamuflażu to biały Revell, rozmywany pędzlem nasączonym w White Spirit. Potem kolejna warstwa już Off White ok AK na Chipping Fluid. Na końcu dalsza biel uzyskana taką białą szminką od Tamiy. Następnie jakieś filtry szare. Co do nart, trudno tak zostanie. Kolor gumy jest owszem za jasny ale taki mi pasuje najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Czyli na zieloną bazę dajesz emalię Revela, delikatnie ściągasz, na to chipping pod off-white, potem szminka i filtry, dobrze rozumiem? Muszę próbować, bo jak kiedyś zrobiłem takim "washable white camo" ammo miga, to wyszło słabo, tak jakby pędzel trochę ciągnął farbę za sobą i to było widać. Tutaj ten efekt nie występuje, przejście jest delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Zimowy myśle, że trzeba nakładać warstwami. Tak jak napisałem. Chociaż samym Revellm i White Spiritem by coś fajnego już było. Pomiędzy warstwami jakiś lakier żeby się nie zmieszało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 bardzo ładne te teciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Dzięki, miło mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Klapouch napisał: Czyli na zieloną bazę dajesz emalię Revela, delikatnie ściągasz, na to chipping pod off-white, potem szminka i filtry, dobrze rozumiem? Muszę próbować, bo jak kiedyś zrobiłem takim "washable white camo" ammo miga, to wyszło słabo, tak jakby pędzel trochę ciągnął farbę za sobą i to było widać. Tutaj ten efekt nie występuje, przejście jest delikatne. Jeszcze na sam koniec dodam trochę czystej bieli z farby olejnej. Washable White też był. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Pare zbliżeń na bambetle które ulepił dla mnie Paweł Leszczyński. Świetna praca Pawle! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Paweł towar ma najlepszy..(tak jak "Grucha" )a to kółko to bym wywalił,bo do brzydala nie pasuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 1 godzinę temu, piotrkur napisał: Paweł towar ma najlepszy..(tak jak "Grucha" )a to kółko to bym wywalił,bo do brzydala nie pasuje.. To fakt, dlatego wysłałem jeszcze do niego Famo. Kółko zostaje, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Załatwiłem Ci model na giełdzie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 Wiem, widziałem. Póki co na ten miesiąc nie mam funduszy na modelarstwo. Wszystko zostało spożytkowane. Po nowym roku jak jeszcze będzie to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Zarezerwować możesz zawsze..może kolega pójdzie na układ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi