Konrad-Ciba Napisano 26 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2023 Niedużo zostało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Gąsienice gotowe na malowanie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Właśnie otrzymałem gąsienice do „Marjatty”. Jak zwykle wysoka jakość. W odpoczynku od klejenia i malowania sobie je podskładam. Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Konrad-Ciba 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 Kapciuchy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) Kotek będzie. Będę sobie go powoli dłubać. Ostatnio mam ochotę ma sklejanie. Generalnie ostatnie dni skupiłem na ponownym poprawianiu „Chi-Ha” i chyba w końcu się udało. Edytowane 4 Stycznia przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Kolego Konradzie. Przyznam się szczerze, że coraz rzadziej zaglądam do Twojej ciekawej bądź co bądź relacji. Przyczyną? Za dużo tematów w jednym wątku i ja się po prostu pogubiłem. Może rozważył byś zmianę swojego awangardowego podejścia do relacji i zacząłbyś prowadzić jedną relację dla jednego modelu. Chętnie wróciłbym podglądać Twoje pracę. Ten post piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 18 minut temu, Endrju napisał: Kolego Konradzie. Przyznam się szczerze, że coraz rzadziej zaglądam do Twojej ciekawej bądź co bądź relacji. Przyczyną? Za dużo tematów w jednym wątku i ja się po prostu pogubiłem. Może rozważył byś zmianę swojego awangardowego podejścia do relacji i zacząłbyś prowadzić jedną relację dla jednego modelu. Chętnie wróciłbym podglądać Twoje pracę. Ten post piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Wiem, niestety mam taki system pracy i raczej nie chce tego zmieniać - po prostu tak najlepiej mi się pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Małe dodatki do Type 97 w postaci roślinności. Jeszcze sobie jakieś małe zwierzątko chyba tam dodam z Mantisa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Czym robiłeś maskowanie tego kamuflażu? Świetnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 6 minut temu, WPR napisał: Czym robiłeś maskowanie tego kamuflażu? Świetnie to wygląda. MR.PAINT MR. Hyde Masking Putty. Według mnie najlepsza do maskowania dla ostrych krawędzi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: MR.PAINT MR. Hyde Masking Putty. Według mnie najlepsza do maskowania dla ostrych krawędzi. Ciekawe czym się różni od "zwykłej" sprytnej plasteliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 24 minuty temu, Dudzio napisał: Ciekawe czym się różni od "zwykłej" sprytnej plasteliny. Masz na myśli zwykły Patafix? Ten Mr. Paint jest bardziej plastyczny. Mogę „rzeźbić” sobie linie koloru wykałaczką. Przy jakiś większych skomplikowanych konturach Patafix by pewnie miał problem. Dodatkowo Mr. Paint bardziej się trzyma farby. Po prostu lepiej się z nim pracuje co nie oznacza, że Patafix odchodzi do lamusa. Przed kupnem tej sprytnej szpachli używałem Patafixa i mam go dalej do pewnych celów - żółte pasy na późnym Type 97 i tankietce Type 94 były malowane z pomocą właśnie Patafixa - lubię go używać na płynnych liniach bo lepiej się go wałkuje. Także myśle, że warto mieć na warsztacie dwie masy do maskowania. Kwestia też komu jak się robi. Jeden będzie wolał tak, drugi inaczej. Spróbowałem Mr. Paint i spasowało mi to rozwiązanie. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia A to nie ta sama co MIGA?Bo mam fajna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia 7 godzin temu, push-up78 napisał: A to nie ta sama co MIGA?Bo mam fajna jest. Nie wiem czy to samo bo nie używałem tej Miga ale prawdopodobnie te produkty są zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia (edytowane) 16 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Masz na myśli zwykły Patafix? Ten Mr. Paint jest bardziej plastyczny. Mogę „rzeźbić” sobie linie koloru wykałaczką. Przy jakiś większych skomplikowanych konturach Patafix by pewnie miał problem. Dodatkowo Mr. Paint bardziej się trzyma farby. Po prostu lepiej się z nim pracuje co nie oznacza, że Patafix odchodzi do lamusa. Przed kupnem tej sprytnej szpachli używałem Patafixa i mam go dalej do pewnych celów - żółte pasy na późnym Type 97 i tankietce Type 94 były malowane z pomocą właśnie Patafixa - lubię go używać na płynnych liniach bo lepiej się go wałkuje. Także myśle, że warto mieć na warsztacie dwie masy do maskowania. Kwestia też komu jak się robi. Jeden będzie wolał tak, drugi inaczej. Spróbowałem Mr. Paint i spasowało mi to rozwiązanie. Pozdrawiam. K. Niee, nie o patafixa mi chodziło tylko o produkt który robił furorę wśród dzieciaków jakiś rok przed tym jak pierwszy raz zobaczyłem bardzo podobne (identyczne?) masy dedykowane modelarzom Zastanawia mnie czy MIG, Mr Paint i inni zmienili chociaż coś w składzie tej plastelinki (np zeby mniejszyc/zwiekszyc przyczepność) czy na bezczela zamówili u Chińczyka to samo tylko w swoich opakowaniach i sprzedają z trzy/czterokrotną przebitką cenową. Edytowane 6 Stycznia przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia 6 godzin temu, Dudzio napisał: Niee, nie o patafixa mi chodziło tylko o produkt który robił furorę wśród dzieciaków jakiś rok przed tym jak pierwszy raz zobaczyłem bardzo podobne (identyczne?) masy dedykowane modelarzom Zastanawia mnie czy MIG, Mr Paint i inni zmienili chociaż coś w składzie tej plastelinki (np zeby mniejszyc/zwiekszyc przyczepność) czy na bezczela zamówili u Chińczyka to samo tylko w swoich opakowaniach i sprzedają z trzy/czterokrotną przebitką cenową. Tego produktu nie używałem nigdy więc się nie wypowiadam. Co do tych mas to nie zdziwiłbym się gdyby to samo było tylko drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Porobiłem sobie ostatnio na Tygrysie. Wież praktycznie gotowa - narazie nie mam lufy działa oraz karabinu. Pozostało uzbroić w części boki oraz górę kadłuba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia O kurczaczki jeszcze Tygryska robisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia 11 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: O kurczaczki jeszcze Tygryska robisz ?? Tak, chciałem coś przy czym trochę posiedzę i obejdę się stresem. Dragon, chodź rozdrobniony, daje super frajdę. Ten plastik jest faktycznie jakiś bardziej przyjazny dla modelarza. Jedynie kupię liny, anteny, lufy i gąsienice. Reszta z pudełka. Teraz jeszcze gdy spadł śnieg, budowanie takiego modelu przy jakiejś dobrej muzyce i kubku herbaty czy też kawy ma klimat. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia 44 minuty temu, Konrad-Ciba napisał: Tak, chciałem coś przy czym trochę posiedzę i obejdę się stresem. Dragon, chodź rozdrobniony, daje super frajdę. Ten plastik jest faktycznie jakiś bardziej przyjazny dla modelarza. Jedynie kupię liny, anteny, lufy i gąsienice. Reszta z pudełka. Teraz jeszcze gdy spadł śnieg, budowanie takiego modelu przy jakiejś dobrej muzyce i kubku herbaty czy też kawy ma klimat. Polecam. No to polecam RADIO 357 i audycje Piotra Stelmacha, Daniela Wyszogrodzkiego no i mojego Mistrza nad Mistrzami Piotra Kaczkowskiego . A tak serio to Dragon robi jakiegoś Tygrysa w jednolitym malowaniu ? Szarym albo piaskowym ? Bo nie chce mi sie tych niemieckich maziajek malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Takiego rób , to z dobrego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia 4 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał: No to polecam RADIO 357 i audycje Piotra Stelmacha, Daniela Wyszogrodzkiego no i mojego Mistrza nad Mistrzami Piotra Kaczkowskiego . A tak serio to Dragon robi jakiegoś Tygrysa w jednolitym malowaniu ? Szarym albo piaskowym ? Bo nie chce mi sie tych niemieckich maziajek malować Dzięki. Z tymi Dragonami to nie wiem, to pierwszy mój Tygrys. A jaki masz problem sobie patafixem albo masą zrobić dwa kolory? Ja będę musiał maskować, mój Tygrys będzie z Tunezji w dwubarwnymi kamuflażu. A napewno jeszcze bym sobie jakiegoś Tygrysa skleił - fajny czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Teraz, Evildead napisał: Takiego rób , to z dobrego filmu Tego nie pomaluje - to je amelinium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia 2 minuty temu, Konrad-Ciba napisał: Tego nie pomaluje - to je amelinium. amerykańsko królewskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Nocka na warsztacie zakończona, rezultatem A4E12 jest prawie gotowy do malowania. Koła napędowe oraz gąsienicą będą drukowane więc muszę na nie poczekać. Zgubiłem też dwa elementy - skopiuje je w żywicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi