Rujewit Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Hmm... fajnie i ładnie chociaż jak dla mnie bardziej teraz to przypomina jakieś czołg czy mecha z Warhamera 40k ;) Lepiej wyglądał przed zabiegiem - bardziej realistycznie ;) Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) przypomina jakieś czołg czy mecha z Warhamera 40k Coś w tym jest... W międzyczasie zapigmentowałem z grubsza podwozie. Bandaże jeszcze poprawię. W sumie nie mam już pomysłów co by można dalej z nim zrobić. Jeśli ktoś poratuje mnie radą co jeszcze można przy tym pancerku zrobić to będę wdzięczny. Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Zdjęcia mi się nie wyświetlają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Zdjęcia mi się nie wyświetlają :/ A teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Teraz ok. Model w innym świetle i po pigmentach nie wygląda już tak zabawkowo i wystawowo. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A teraz? No teraz to ja widzę bardzo ładny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 a mi sie wlasnie bardziej podobal takk czysty, swietnie wy washowany i wy suchopedzlowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Na ostatniej fotce widać jak by mróz powoli zaczynał łapać mi się wydaję że kurz troszeczkę za jasny. Co do pomysłów to może dodaj kilka plamek oleju na tylnej płycie? Jakieś skrzynki, beczka, szmatka będzie?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 No! No w końcu nabrał "męskości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Po roku przerwy jednak stwierdziłem, że pomysł sprzed dwóch lat z zimowym kamuflażem był lepszy niż to, co tu było ostatnio. Na początek biały Humbrol ścierany White Spiritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Pobawiłem się jeszcze trochę Humbrolami, potem akrylami. Świetlówka i Sido na modelu sprawiają, że ten biały jest mocno przekłamany na zdjęciach. Mam nadzieję, że po zolejowaniu i zmatowieniu zdjęcia będą lepsze. To brązowe coś to miał być podkład pod błotne pigmenty, więc w zasadzie nie warto się nim przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 A może wyżłobisz choć lekko reflektorki i zalejesz jakąś szklistą substancją, np. Still Water? Ładny obdzieruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 A może wyżłobisz choć lekko reflektorki i zalejesz jakąś szklistą substancją, np. Still Water? Ten model na to nie zasłużył A poza tym nie wiem skąd mi się to wzięło, ale jestem wielkim fanem reflektorów malowanych, a nie przeźroczystych. Takie zboczenie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 Zrobiłem pinwasha i prysnąłem satyną. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Sądzę, że zrób więcej odprysków i walnij konkretne błoto na wannie i kółeczkach, takie typowo zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 zrób więcej odprysków Da się zrobić. walnij konkretne błoto na wannie i kółeczkach, takie typowo zimowe Smile Spokojnie, za spód się jeszcze nie zabrałem. Błoto będzie. Dużo błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Zdjęcie zatytułowałem "MrBat bawi się w błocie, czyli jak nie używać pigmentów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 A czemu tu z przodu wyszło tak rdzawo? ;> kółeczka ładnie ubrudzone ale coś bandaże się świecą lekko. Daj więcej fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 O widzisz? Od razu lepiej Racja, ten kolorek na przodzie trochę rdzawy, może zniweluj go do tego kolorku błota które jest na wannie? Daj więcej fotek i jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2010 A czemu tu z przodu wyszło tak rdzawo? ;> Zły podkład boli do końca modelu. Próbowałem to zniwelować filtrami, ale chyba nie wyszło dużo lepiej. Zabłociłem drugą stronę, domalowałem trochę obić i zacieków. Jutro wykończę jakoś pigmentami całość. A potem to już się będę tylko martwić, żeby go gdzieś opchnąć, bo już patrzeć na niego nie mogę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Eee no nie wygląda źle wręcz przeciwnie syf na podwoziu mi się podoba. Pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Świetny, podoba mi się zestawienie kontrastujących kolorów podwozia i góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Noooo, dobrze jest jeszcze do tego ciemna, błotniasta podstawka z kawałkiem wysuszonej, przykrytej śniegiem trawki i będzie klimat. Dawaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Aj przesadzasz. Mnie osobiście podoba się tak mocne brudzenie podwozia. Góra także wygląda w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Września 2010 Autor Share Napisano 17 Września 2010 W sumie poddałem ten model. Ale przynajmniej zrobiłem sobie z niego poligon doświadczalny i w końcu zaczyna mi wychodzić metoda gąbkowa Jeszcze trochę poprawek, kolejne testy - tym razem z zaciekami - i finito, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi