makinen Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Z dniem wczorajszym mój nieskończony M1151 GROM, M-ATV SOCOM i jeszcze jeden napoczęty temat wędrują na chwile do szuflady. Wczoraj wjechał do mnie oczekiwany prawie 7 miesięcy model Mercedesa G holenderskich sił specjalnych. Jednego już mam, ale ten przestawia nowszą, ciekawszą wersje pojazdu. 8 miesięcy temu pewien gentleman z Niderlandów zaoferował model Mercedesa w cztery wersjach. Zgłosiłem akces i jest. Producenta nie podaje w tytule, ale jest robiony niejako na zamamówiwnie, choć po liście adresowej chętnych było bardzo dużo. Model jest żywiczny z dodatkami druku 3D, blaszkami, oraz kalkomanią do wszystkich czterech opcji. Całość wykonania SZTOS! Jakość obłędna, bez nadlewek, super detal i całość na oko pasuje jak Lego. Jestem pod wrażeniem i choć mam już jednego Holendra, to pewnie skuszę się na dublet poprzednie wersji. Wrzucam foto- oferty producenta, wybranej przeze mnie wersji w oryginale i małego inboxu. ps- niestety zdjęć ofert nie mogę wrzucić, bo za duże pliki. Edytowane 23 Stycznia 2023 przez makinen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 A tu propozycje producenta 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Ambulans i ten z zamkniętą kabiną ale wypas i faktycznie wygląda jak by miał się składać jak Lego Jak zawsze masz mój doping Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Widzę, że znowu niszowo, profesjonalnie i drogo. Klient dewizowy, czuć wojska specjalne. Karabinów dużo - zezwalam na otwarcie ognia!!!! Powodzenia w budowie!!!!! Edytowane 20 Stycznia 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Z ciekawości ile taka przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 7 godzin temu, mandrivecs napisał: Z ciekawości ile taka przyjemność? 111 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 Klocki LEGO poskladane. Sama przyjemność. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 Też takiego chcę...a nawet dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 No to musisz przygotować ponad 200 Euro - za te pieniądze już powoli można jakiegoś jeżdżacego rzęcha w 1:1 kupić... A dlaczego ten wojskowy Mesio jeździ na alusach? Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) 16 minut temu, pmroczko napisał: No to musisz przygotować ponad 200 Euro - za te pieniądze już powoli można jakiegoś jeżdżacego rzęcha w 1:1 kupić... A dlaczego ten wojskowy Mesio jeździ na alusach? Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Na alusach? Bo ich stać… Edytowane 23 Stycznia 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 Wstępnie maźnięty, ale jeszcze w częściach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) PS: jestem już prawie pewny że przyszłością modelarstwa (gałęzią najszybciej się rozwijającą) są właśnie takie niskonakładowe modele bazujące głównie na 3D, wydawane przez małe firmy i opracowywane dla konkretnych odbiorców. Oczywiście jestem też pewny że za 20lat Mistercraft będzie nadal trzepał swój hurt bazując na wypraskach z lat 80tych Edytowane 26 Stycznia 2023 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 To prawda- jest coraz więcej 3D , asortyment się zwiększa i pewnie ceny tez będą dostępniejsze. Co do Mastercraft…nie wiem, ale brzmi poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 Podoba mi się. Nie brudź go za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 31 minut temu, mandrivecs napisał: Podoba mi się. Nie brudź go za bardzo. Nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 Gdyby kosztował połowę to bym się skusił... Ale 500pln po przeliczeniu to sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 Ja się może jeszcze skuszę na to….Mercedes ENOK EOD. Knuję, jak pozyskać wersję, ktorą teraz jeżdżą Izraelczycy. Kooperacja Mercedesa i Plasan Sasa. To jest dopiero sztos! ENOK zielony, koszerny ten drugi. To jest rarytas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Ponieważ M2 z zestawu był mocno przeskalowany, a na oryginalnym pojeździe jest H&K GMG, to taki znalazł się tez w modelu. Złość po washu i matowym lakierze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Chciałbym napisać coś miłego, ale... Teraz ten wash wygląda jak korozja na moim Polonezie swego czasu... Wszystkie łączenia karoserii brązowe do okoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Przekontrastowalem zdjęcia. Na żywo jest 10 tonów lżej. Bez obaw ps. I to mocno przesadziłem ze zdjęciami Edytowane 31 Stycznia 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi