krzychu83 Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Dzień dobry wszystkim Radziecki wół roboczy w służbie Wojska polskiego - ZiS-5 W Model Zvezdy z dodatkiem blaszek Eduard i kołami MiniArt. Całość malowana niebieską Hataką. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 30 Stycznia 2023 przez krzychu83 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Fajny jest, mocno schetany, prócz blach Eduarda widać też wkład własny Koła żywiczne z Panzerart? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 21 minut temu, Rafał B napisał: Fajny jest, mocno schetany, prócz blach Eduarda widać też wkład własny Koła żywiczne z Panzerart? Dzięki No może troszeczkę zaraz pewnie będą głosy, że za taki stan kierowca dostałby po przepustce Jak napisałem - koła z MiniArtu https://www.scalemates.com/pl/kits/miniart-35196-zis-5-family-wheels-set--975543 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Genialnie styrany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 3 godziny temu, krzychu83 napisał: Model Zvezdy z dodatkiem blaszek Eduard i kołami MiniArt. A faktycznie, Eduarda widzę, a Miniart był mi umknął 2 godziny temu, krzychu83 napisał: ...zaraz pewnie będą głosy, że za taki stan kierowca dostałby po przepustce Dlatego zdała by mu się jakaś mała podstawka z polną drogą, która bardziej uzasadniła by taki wygląd Chciałem jeszcze dopytać o ten wichajster wystający z lewej strony chłodnicy, to ma być jakaś improwizowana blokada maski, bo zapinki mu już nie trzymają? Ogólnie jednak bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) 34 minuty temu, Rafał B napisał: Dlatego zdała by mu się jakaś mała podstawka z polną drogą, która bardziej uzasadniła by taki wygląd No może w przypływie mocy przerobowych coś się skombinuję 34 minuty temu, Rafał B napisał: Chciałem jeszcze dopytać o ten wichajster wystający z lewej strony chłodnicy, to ma być jakaś improwizowana blokada maski, bo zapinki mu już nie trzymają? Ogólnie jednak bardzo fajnie Teoretycznie na tym powinna opierać się maską, ale ni ch..ja nie dało się tego tak spasować Edytowane 30 Stycznia 2023 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 1 godzinę temu, krzychu83 napisał: Teoretycznie na tym powinna opierać się maską, ale ni ch..ja nie dało się tego tak spasować Ok. rozumiem i może dlatego wygląda to tak, jakby ta blacha wystawała (na zewnątrz) nieco poza obrys chłodnicy. Mam parkę Zisów na stanie (oba w pudle), więc zaintrygowało mnie to trochę i sprawdziłem jak to wyglądało w oryginale. Tam od tyłu tej blachy powinna być jeszcze taka łapka, na której spoczywała otwarta żaluzja, o ile w danym momencie po otwarciu nie leżała całkiem na masce. Jak widać poniżej na 2 pierwszych zdjęciach, były też chyba różne wzory tych chwytaków, ten pierwszy bardziej wyrafinowany Fotki z sieci w celach poglądowych Tak czy inaczej, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Model jest świetny. Doskonały warsztat. Widzę, że chyba znalazłeś w końcu zdjęcia silnika, które szukałeś jakiś czas temu? 4 godziny temu, Rafał B napisał: Jak widać poniżej na 2 pierwszych zdjęciach, były też chyba różne wzory tych chwytaków, ten pierwszy bardziej wyrafinowany Sowieci po napaści Niemiec kontynuowali produkcję pojazdów w dotychczasowych konfiguracjach. Z biegiem wojny zaczęli stosować różnego rodzaju uproszczenia aby zaoszczędzić czas lub materiały strategiczne. Niewykluczone że to co widzimy na Twoich zdjęciach jest efektem tych uproszczeń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 2 godziny temu, Endrju napisał: Z biegiem wojny zaczęli stosować różnego rodzaju uproszczenia aby zaoszczędzić czas lub materiały strategiczne. Niewykluczone że to co widzimy na Twoich zdjęciach jest efektem tych uproszczeń. Niewątpliwie tak, a najlepszym tego przykładem, jest produkcja wersji ZiS-a 5 z drewnianą kabiną oznaczonego jako 5W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Bardzo porządny model. Konkretnie ubrudzony ale bez przesady, która zakrywa inne walory. Zawartość paki też mi się podoba i nieśmiertelny "plus za polskie malowanie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 4 godziny temu, Endrju napisał: Model jest świetny. Doskonały warsztat. Widzę, że chyba znalazłeś w końcu zdjęcia silnika, które szukałeś jakiś czas temu? Tak coś tam dodałem, ale mało widoczne na zdjęciach Godzinę temu, TAW napisał: Bardzo porządny model. Konkretnie ubrudzony ale bez przesady, która zakrywa inne walory. Zawartość paki też mi się podoba i nieśmiertelny "plus za polskie malowanie" Dziękuję na pace beczki z zestawu Tamyia, skrzynki ze styroduduru przykryte husteczkami namoczonymi wikolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Fajna fura w sam raz do słów żołnierskiej piosenki'' wczoraj łach mundur dziś ''. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 18 godzin temu, robertmodelarz napisał: Fajna fura w sam raz do słów żołnierskiej piosenki'' wczoraj łach mundur dziś ''. Dzięki mam gdzieś na magazynie Studebakera, jego zrobię na drugowojennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Świetnie pobrudzony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 13 godzin temu, bulik58 napisał: Super , bardzo mi sie podoba ten model w twoim wykonaniu. Czy to jest ta wersja o ktorej w 1 Dyw. Piechoty im T. Kosciuszki mówiono ,, Zis piat, z góry jechać , a pod górę pchać ,, ? Dziękuję Zapewne tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Bardzo miły dla oka model. Taki bardzo naturalny w odbiorze. Niebieska Hataka kojarzy mi się tylko z malowaniem pędzlem. Czyżbym się mylił i tu była psiukana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 2 godziny temu, Woit napisał: Bardzo miły dla oka model. Taki bardzo naturalny w odbiorze. Dzięki 2 godziny temu, Woit napisał: Niebieska Hataka kojarzy mi się tylko z malowaniem pędzlem. Czyżbym się mylił i tu była psiukana? Niekoniecznie, z powodzeniem używam jej w aero, tylko trzeba potrenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi