Sjmport Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Rosyjskie Typhoon-y jaki mają spód? Bo już widziałem cztery różne warianty i zastanawia mnie jaki jest poprawny? Cały czarny, czarno-szary, czarno-ciemnoczerwony czy czarny spód czerwony z przodu reszta szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 9 godzin temu, Sjmport napisał: Rosyjskie Typhoon-y jaki mają spód? Bo już widziałem cztery różne warianty i zastanawia mnie jaki jest poprawny? Cały czarny, czarno-szary, czarno-ciemnoczerwony czy czarny spód czerwony z przodu reszta szara. Pewnie zależy to od jednostki i czasu operowania , przejrzyj ten wątek , jest tam trochę kolorowych zdjęć rekinków wyjętych z wody. https://forums.airbase.ru/2016/12/t94598--proekt-09410-09412-shifr-akula.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia zwróć też uwagę na różne kolory malowania wewnętrznych powierzchni włazów wyrzutni . Tutaj gama kolorów jest jeszcze większa , czerwony , jasny zielony , zielony , jasny brązowy , szary , piaskowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 5 godzin temu, Cypis napisał: Pewnie zależy to od jednostki i czasu operowania , przejrzyj ten wątek , jest tam trochę kolorowych zdjęć rekinków wyjętych z wody. https://forums.airbase.ru/2016/12/t94598--proekt-09410-09412-shifr-akula.html Ok dzięki .Akurat wewnątrz nic malować nie będzie trzeba, bo w modelu zamknięte na głucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 18 godzin temu, Sjmport napisał: Rosyjskie Typhoon-y jaki mają spód? Bo już widziałem cztery różne warianty i zastanawia mnie jaki jest poprawny? Cały czarny, czarno-szary, czarno-ciemnoczerwony czy czarny spód czerwony z przodu reszta szara. był już taki wątek , nawet podałem swoją wersję kolorów farb Zajrzyj tu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Co myślicie o tym kicie? jest w miarę wierny oryginałowi? Edytowane 6 Kwietnia przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia dużo lepszy niż trumpek i ICM w 144 jak chcesz najbardziej zbliżyć się do oryginału to polecam się zaopatrzyć w to : są tu najlepsze plany do niego o jakich wiem 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Macie jakieś materiały zdjęciowe odnośnie seawolfa? chciałbym go wziąć na warsztat w wersji rc, konkretnie tego trumpka: https://www.mojehobby.pl/products/USS-Sea-Wolf-SSN-21-Attack-Submarine-Modern-US.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia sporo tego jest - starczy wstukać w wujka gugla... wynik pierwszy z brzegu : https://www.seaforces.org/usnships/ssn/SSN-21-USS-Seawolf.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 27 minut temu, M.A.V. napisał: sporo tego jest - starczy wstukać w wujka gugla... wynik pierwszy z brzegu : https://www.seaforces.org/usnships/ssn/SSN-21-USS-Seawolf.htm Chodzi głównie o część podwodną i śrubę. Podobno zdjęcia ściśle tajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) oczywiście - zapomnij o jakichkolwiek fotkach bez obudowy pumpjeta poza tymi domysłami co wyprodukowali chińczycy są też takie modelarskie dodatki : https://www.shapeways.com/product/6ZFNQFA3G/1-144-pump-jet-seawolf-submarine-propeller EDIT ---------- zajrzyj też tutaj : https://forum.rc-sub.com/forum/photos-of-real-subs/160291-virginia-class-submarine-pj Edytowane 20 Kwietnia przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Zapytam jeszcze, może ktoś trafił na darmowe pliki STL lub posiada dokładne plany niemieckich łodzi podwodnych typu II. Wydrukowałbym z PLA w skali 1:35 (około 1 metra), sensowna wielkość pod rc, bo w sprzedaży widzę tylko 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Znalazłem książkę z tej samej serii, czyli "Vom Original zum Modell" dotyczącą typu II, jest tam dokładny przekrój tej łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 5 godzin temu, BB84 napisał: Znalazłem książkę z tej samej serii, czyli "Vom Original zum Modell" dotyczącą typu II, jest tam dokładny przekrój tej łodzi. raczej nic lepszego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Witam Czy ktoś miał by czas i ochotę na zaprojektowanie i wydrukowanie włazów do Uboota VII w skali 1:35 - średnica ok 20mm (oczywiście odpłatnie). Chodzi o 2 sztuki ze sprężynami i jeden bez. Wiem że produkuje je RCSubs ale wolałbym je od tutejszych projektantów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja (edytowane) Ahoj brygado, jak zwykle pływam po meandrach naszych morskich opowieści i takiez to ja mam pytanie z iście detektywistyczną nutka ano był sobie taki okręcik css teasar (holownik przerobiony na gunboat przez Konfederató w 1860... a ostatecznie reprezentujący jeden z pierwszych lotniskowców znaczy balonowców => ale o tym w innym wątku będzie) do rzeczy poniżej jest zdjęcie cz/b które prezentuje skutki ostrzału jaki doznał bohater pytania w 1861 pytanie brzmi czy ktoś ma jakiś patent na ustalenie kolorystyki nadbudówki // innych elementów opcje biała // moze byc brudno białe - tak były malowane cywilne jednostki w tym okresie // znalazłem jeden model ktory został tak pomalowany szary // - tak jest przedstawiany współcześnie // jest to zgodne z dyspozycja rzadu w Richmond wg regulaminu malowania ... kolor drewna - no bo tak a na powaznie no bo to małe i pomocnicze było i nikt sie nie przejmował jak to jest pomalowane w tym okresie i farby szły na inne timberclady, tinclady czy ironclady poniżej pokolorowane zdjęcie jakie znalazłem powyższego w net - ale jedyne co mogę powiedzieć iż burty mogły być szare stąd może zieleń // lufa winna być czarna // za słabo sie znam na cyfrowej obróbce obrazu aby zrozumieć co tu sie dzieje w tym przekłamaniu i w którym kierunku to idzie jakieś pomysły mniej lub bardziej światłe uwagi Edytowane 16 Maja przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja (edytowane) Pomaluj jak Ci się chce, nikt nie udowodni że zrobiłeś źle Edytowane 16 Maja przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Pomaluj jak Ci się chce, nikt nie udowodni że zrobiłeś źle no wiem... ale ten dreszczyk szukania i odkrywania i poczucia iż choć trochę zbliżyłeś sie do realiów jest fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Robić CZa, nie pitolić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Robić CZa, nie pitolić. robię robię Panocku, ma komin ma działa, jak osiągnę poziom pożądany to pokaże com psuje tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Czy ktoś z was orientuje się może czy jest jakiś polski sklep internetowy sprzedający modele Dragon'a w skali 1/350? Szukałem w tych najbardziej popularnych i jakaś posucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskandar13 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Nima, stara produkcja wysprzedana, nowa jeszcze do EU nie dopłynęła. Też czekam na wznowione Scharnhorsty - póki co są dostępne tylko na ebayu w chińskich sklepach. Dragon wznowił też zdaje się Gearinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca https://www.scalemates.com/pl/kits/trumpeter-05348-fiume--1273860 Czy, któryś z tych trzech(Zara, Fiume, Gorizia) nadaje się do sklejania? Coś słyszałem o jakichś poważnych babolach w nadbudówkach ale kompletnie nie znam tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca typowe wypusty trumpka mam zare jest raczej zgodna choć patrzyłem ogólnie i nie wchodziłem w szczegółu ale do tych krązowników // slicznych swoja drogą // jest trochę dodatków fajowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Wieże drukowane, drewniany pokład i metalowe lufy abera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi