marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Napisano 9 Lutego 2023 O Matko... i po co mnie to było? Klapy ; ogląd na żywca nie ukazuje jakichś dramatycznych wad. Tu mogę być nie obiektywny jako autor. Pasy; było krótko w skrótowym warsztacie. 2 godziny temu, bsnt3k napisał: Te pasy na kadłubie nie były koloru czerwonego. Tak nie , bo nie. W warsztacie pisałem na czym się oparłem, bo na czymś musiałem. Zaważyła opinia na grupie na fb /ta gdzie próbujesz się wyróżnić./ trzeba przekopać starsze posty. Teraz i tak przysłowiowa musztarda bo nie grzebie przy modelu który uznałem za skończony. Zwyczajowe następny będzie lepszy. Dziękuję wszystkim. Modelik dołączył do kolegów w izbie pamięci. 1 Cytuj
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Hasegawa w instrukcji do modelu którego grafikę podesłałeś dała sobie furtkę biały lub czerwony. Trzeba by było w przejrzeć zdjęcia i tego gakkena Cytuj
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Napisano 9 Lutego 2023 8 minut temu, bsnt3k napisał: Hasegawa w instrukcji do modelu którego grafikę podesłałeś dała sobie furtkę biały lub czerwony. Mylisz się, mój model: Cytuj
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 kiedyś kupię tego gakkena to ci powiem jak tam jest. Cytuj
zaruk Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 29 minut temu, bsnt3k napisał: kiedyś kupię tego gakkena to ci powiem jak tam jest. Czyli nie masz i nie wiesz jak tam jest, ale kwestionujesz. To może masz inne dowody, poza zdjęciami klap? Cytuj
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 51 minut temu, bsnt3k napisał: Trzeba by było w przejrzeć zdjęcia i tego gakkena Trzeba by było wywnętrzać się w warsztacie, a nie w galerii po fakcie. 53 minuty temu, marek d napisał: Tak nie , bo nie. Zapłon do regulacji. 1 Cytuj
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 większość czasu tracę tu na kupię/sprzedam.. Cytuj
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 22 minuty temu, bsnt3k napisał: większość czasu tracę tu na kupię/sprzedam.. W takim razie źle zarządzasz swoim czasem. Cytuj
Marek K Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Izba pamięci fajna, tylko szkło by się przydało. Zawsze to mniej kurzyć się będzie. Co to za grupa na facebook ? Cytuj
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 34 minuty temu, HK1885 napisał: W takim razie źle zarządzasz swoim czasem. Cytując Walaszka. Nie zrozumiesz dość powiedzieć że było warto. Gdyby ktoś z was szukał jakiejś publikacji z Japonii to zapraszam do współpracy. https://youtu.be/mmZutqbKw4Y Cytuj
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Napisano 9 Lutego 2023 8 minut temu, Marek K napisał: Izba pamięci fajna, tylko szkło by się przydało. Dziękuję. Szkło jest tylko otwarte do foto. Lotnictwo Japonii - IIWŚ, Aircraft of Japan World War II Myślę że to coś dla Ciebie. Grupa otwarta ale co szkodzi przystąpić. Cytuj
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 10 minut temu, bsnt3k napisał: Nie zrozumiesz dość powiedzieć że było warto. Nie było warto skoro "tracisz". Cytuj
Luljan Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Model i izba fajne, ale fotki coś jakby w programie zbyt mocno wyostrzone, tak mi się wydaje. I medali cały zestaw, fiu fiu . Cytuj
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 12 minut temu, Luljan napisał: fotki coś jakby w programie zbyt mocno wyostrzone, tak mi się wydaje. Kadrowane i automat w PhotoScape. Bardzie zaawansowanej obróbki nie stosuję/ nie umiem. 12 minut temu, Luljan napisał: I medali cały zestaw, fiu fiu Spadek po dziadku. Edycja. Przepraszam ale wyczerpałem limit emotek. Edytowane 9 Lutego 2023 przez marek d Cytuj
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Cóż... Teraz przestaje mnie dziwić cokolwiek skoro tam szukasz inspiracji... EDIT: och... bsnt3k wykasował swój oryginalny post. To doprawdy oburzające! Edytowane 9 Lutego 2023 przez HK1885 Oryginalny post wykasowany przez bsnt3k Cytuj
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Napisano 9 Lutego 2023 Nic nie kasowałem . To robota moderatora. i słusznie. Oftop się zrobił. 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Nie natychmiast (parę dni byłem poza klawiaturą), ale pragnę wyrazić najgłębsze współczucie związane z niewątpliwymi mękami towarzyszącymi budowie. Śliczny Dżordżyk Cytuj
greatgonzo Napisano 11 Lutego 2023 Napisano 11 Lutego 2023 Z czystej sympatii powiem, że mi się całkiem całkiem. To znaczy z sympatii powiem, bo podoba mi się niezależnie. Cytuj
marek d Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Mikolaj75 napisał: pragnę wyrazić najgłębsze współczucie związane z niewątpliwymi mękami towarzyszącymi budowie. Dziękuję. To już się zmienia. Teraz będę robić projekty, a ja jestem project manager. 16 godzin temu, greatgonzo napisał: Z czystej sympatii powiem, że mi się całkiem całkiem. To znaczy z sympatii powiem, bo podoba mi się niezależnie. Uprzejmie dziękuję. Edytowane 12 Lutego 2023 przez marek d Cytuj
marek d Napisano 12 Lutego 2023 Autor Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 8.02.2023 o 23:04, Adamo722 napisał: Moim zdaniem może być jakiś błąd w położeniu klap i ich symetrii do skrzydła. Nie powinno być dziury w skrzydle. Szczelina między skrzydłem a klapą większa/ mniejsza powinna być w zależności od stopnia wychylenia. Te klapy tak działają. Brak symetrii? Zarzut lewustwa , no to odkurzyłem wielką suwmiarę. No fotce spodu widać równoległość klapy do wnęki. Teraz góra/ tył: Przy okazji widać co światło robi z szerokością. Myślę że możemy skończyć rozważania czy dobrze wkleiłem klapy. Prawidłowo czy nie, za to wyglądają fajnie. Edytowane 12 Lutego 2023 przez marek d 1 Cytuj
Adamo722 Napisano 12 Lutego 2023 Napisano 12 Lutego 2023 Wcześniejsze oryginalne fotki wyjaśniły że tak było w rzeczywistości. Zwracam honor i raczej kąt zrobionego zdjęcia wprowadził w błąd Cytuj
xspace Napisano 5 Marca 2023 Napisano 5 Marca 2023 Bardzo atrakcyjny wizualnie, zarówno model jak i samolot. Gratulacje !. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi