marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 O Matko... i po co mnie to było? Klapy ; ogląd na żywca nie ukazuje jakichś dramatycznych wad. Tu mogę być nie obiektywny jako autor. Pasy; było krótko w skrótowym warsztacie. 2 godziny temu, bsnt3k napisał: Te pasy na kadłubie nie były koloru czerwonego. Tak nie , bo nie. W warsztacie pisałem na czym się oparłem, bo na czymś musiałem. Zaważyła opinia na grupie na fb /ta gdzie próbujesz się wyróżnić./ trzeba przekopać starsze posty. Teraz i tak przysłowiowa musztarda bo nie grzebie przy modelu który uznałem za skończony. Zwyczajowe następny będzie lepszy. Dziękuję wszystkim. Modelik dołączył do kolegów w izbie pamięci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Hasegawa w instrukcji do modelu którego grafikę podesłałeś dała sobie furtkę biały lub czerwony. Trzeba by było w przejrzeć zdjęcia i tego gakkena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 8 minut temu, bsnt3k napisał: Hasegawa w instrukcji do modelu którego grafikę podesłałeś dała sobie furtkę biały lub czerwony. Mylisz się, mój model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 kiedyś kupię tego gakkena to ci powiem jak tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 29 minut temu, bsnt3k napisał: kiedyś kupię tego gakkena to ci powiem jak tam jest. Czyli nie masz i nie wiesz jak tam jest, ale kwestionujesz. To może masz inne dowody, poza zdjęciami klap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Mam jeszcze schemat działania klap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 To ja nie mam pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 51 minut temu, bsnt3k napisał: Trzeba by było w przejrzeć zdjęcia i tego gakkena Trzeba by było wywnętrzać się w warsztacie, a nie w galerii po fakcie. 53 minuty temu, marek d napisał: Tak nie , bo nie. Zapłon do regulacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 większość czasu tracę tu na kupię/sprzedam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 22 minuty temu, bsnt3k napisał: większość czasu tracę tu na kupię/sprzedam.. W takim razie źle zarządzasz swoim czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Izba pamięci fajna, tylko szkło by się przydało. Zawsze to mniej kurzyć się będzie. Co to za grupa na facebook ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 34 minuty temu, HK1885 napisał: W takim razie źle zarządzasz swoim czasem. Cytując Walaszka. Nie zrozumiesz dość powiedzieć że było warto. Gdyby ktoś z was szukał jakiejś publikacji z Japonii to zapraszam do współpracy. https://youtu.be/mmZutqbKw4Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 8 minut temu, Marek K napisał: Izba pamięci fajna, tylko szkło by się przydało. Dziękuję. Szkło jest tylko otwarte do foto. Lotnictwo Japonii - IIWŚ, Aircraft of Japan World War II Myślę że to coś dla Ciebie. Grupa otwarta ale co szkodzi przystąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 10 minut temu, bsnt3k napisał: Nie zrozumiesz dość powiedzieć że było warto. Nie było warto skoro "tracisz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Model i izba fajne, ale fotki coś jakby w programie zbyt mocno wyostrzone, tak mi się wydaje. I medali cały zestaw, fiu fiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 12 minut temu, Luljan napisał: fotki coś jakby w programie zbyt mocno wyostrzone, tak mi się wydaje. Kadrowane i automat w PhotoScape. Bardzie zaawansowanej obróbki nie stosuję/ nie umiem. 12 minut temu, Luljan napisał: I medali cały zestaw, fiu fiu Spadek po dziadku. Edycja. Przepraszam ale wyczerpałem limit emotek. Edytowane 9 Lutego 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Cóż... Teraz przestaje mnie dziwić cokolwiek skoro tam szukasz inspiracji... EDIT: och... bsnt3k wykasował swój oryginalny post. To doprawdy oburzające! Edytowane 9 Lutego 2023 przez HK1885 Oryginalny post wykasowany przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Nic nie kasowałem . To robota moderatora. i słusznie. Oftop się zrobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Nie natychmiast (parę dni byłem poza klawiaturą), ale pragnę wyrazić najgłębsze współczucie związane z niewątpliwymi mękami towarzyszącymi budowie. Śliczny Dżordżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Z czystej sympatii powiem, że mi się całkiem całkiem. To znaczy z sympatii powiem, bo podoba mi się niezależnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Mikolaj75 napisał: pragnę wyrazić najgłębsze współczucie związane z niewątpliwymi mękami towarzyszącymi budowie. Dziękuję. To już się zmienia. Teraz będę robić projekty, a ja jestem project manager. 16 godzin temu, greatgonzo napisał: Z czystej sympatii powiem, że mi się całkiem całkiem. To znaczy z sympatii powiem, bo podoba mi się niezależnie. Uprzejmie dziękuję. Edytowane 12 Lutego 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 8.02.2023 o 23:04, Adamo722 napisał: Moim zdaniem może być jakiś błąd w położeniu klap i ich symetrii do skrzydła. Nie powinno być dziury w skrzydle. Szczelina między skrzydłem a klapą większa/ mniejsza powinna być w zależności od stopnia wychylenia. Te klapy tak działają. Brak symetrii? Zarzut lewustwa , no to odkurzyłem wielką suwmiarę. No fotce spodu widać równoległość klapy do wnęki. Teraz góra/ tył: Przy okazji widać co światło robi z szerokością. Myślę że możemy skończyć rozważania czy dobrze wkleiłem klapy. Prawidłowo czy nie, za to wyglądają fajnie. Edytowane 12 Lutego 2023 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Wcześniejsze oryginalne fotki wyjaśniły że tak było w rzeczywistości. Zwracam honor i raczej kąt zrobionego zdjęcia wprowadził w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Bardzo atrakcyjny wizualnie, zarówno model jak i samolot. Gratulacje !. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi