Xmen Napisano 22 Lutego 2023 Autor Share Napisano 22 Lutego 2023 7 godzin temu, HK1885 napisał: Oooo... A gdzie na tym FB? Grupa "Modelarstwo dla każdego" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Ładny model, faktycznie, blachy Eduarda potrzebne, bo mimo że to Haśka, to trochę goły. Zresztą kiedyś nawet pisałem, że blaszka o Edka kosztuje coś kilkanaście złotych i warto ją dokupić. A malowanie - zdarza się nawet dość często, kiedyś kupiłem sobie w woreczku takiego D520 z importu indywidualnego zza Wschdoniej granicy i też miał włoskie kalki. Novo Frog - miał różowe szkło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, WujekAlice napisał: Ładny model, Dziękuję. 3 godziny temu, WujekAlice napisał: Zresztą kiedyś nawet pisałem, że blaszka o Edka kosztuje coś kilkanaście złotych i warto ją dokupić. A Niestety teraz po ostatnich podwyżkach kosztuje prawie tyle samo co model.W MH 63 zł. Tańsza jest blaszka Parta. 3 godziny temu, WujekAlice napisał: A malowanie - zdarza się nawet dość często, Jakoś na forum nie widziałem ale mogłem przegapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 W dniu 11.02.2023 o 17:33, Xmen napisał: Niemiecki odpada bo nie były używane bojowo chyba a w takim malowaniu RLM 74/75/76 jest bułgarski.Możliwe że będzie jeszcze Vichy bo jest ciekawy kolorystycznie. Proponuję jeszcze barwy Wolnych Francuzów, z pasami inwazyjnymi. Niemieckie krzyże moim zdaniem nie pasują do takiego ładnego samolotu. Bardzo udany model, jak i pozostałe dwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 23 minuty temu, Hubert Kendziorek napisał: Proponuję jeszcze barwy Wolnych Francuzów, z pasami inwazyjnymi. Oj kusicie Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Bardzo ładny. Generalnie wszytkie Twoje 72 są bardzo fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Cytat Proponuję jeszcze barwy Jak mamy koncert życzeń to proponuję Groupe Doret, takiego z pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 1 minutę temu, marek d napisał: Jak mamy koncert życzeń to proponuję Groupe Doret, takiego z pasami. Może i koncert życzeń ale raczej nie do spełnienia. Podstawowy problem to brak kalkomanii do proponowanych malowań.Jedyne kalki jakie mam do "Wolnych Francuzów" to zestawowe.Jednkolorowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Xmen napisał: Niestety teraz po ostatnich podwyżkach kosztuje prawie tyle samo co model.W MH 63 zł. Tańsza jest blaszka Parta. Wujkowi zapewne chodziło o poprzednią odsłonę edkowej blaszki, która kosztowała mniej niż połowę obecnej: https://www.eduard.com/Eduard/D-520-1-72.html a w niej przynajmniej elementy do wnęk podwozia pasowały do owych wnęk (jak się okazuje, w przeciwieństwie do tych z nowej odsłony zestawu), chociaż były tam inne babole i w zasadzie najlepszą opcją jest kombinowanie elementów z Parta i starego Edka. 2 minuty temu, Xmen napisał: Może i koncert życzeń ale raczej nie do spełnienia. Podstawowy problem to brak kalkomanii do proponowanych malowań. A są np. z Berny: https://www.aviationmegastore.com/en/modelling/dewoitine-d520-groupe-doret-berna-bd72-01-70442.html Edytowane 23 Lutego 2023 przez caughtinthemiddle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 3 minuty temu, Xmen napisał: Podstawowy problem to brak kalkomanii Taki problem to nie problem, można zamówić kalkomanie, maski / gdzie? wiesz. Ale ty tu ŻONdzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 Dzięki za podpowiedzi ale raczej zrobię jeszcze tylko Vichy i zakończę temat D-520.Za dużo fajnych modeli czeka na sklejenie. Nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania tym tematem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi