Skocz do zawartości

Dewoitine D-520 Hasegawa/Hobby2000 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, HK1885 napisał:

Oooo... A gdzie na tym FB? :cool:

Grupa "Modelarstwo dla każdego" .

Napisano

Ładny model, faktycznie, blachy Eduarda potrzebne, bo mimo że to Haśka, to trochę goły. Zresztą kiedyś nawet pisałem, że blaszka  o Edka kosztuje coś kilkanaście złotych i warto ją dokupić. A malowanie - zdarza się nawet dość często,  kiedyś kupiłem sobie w woreczku takiego D520 z importu indywidualnego zza Wschdoniej granicy i też miał włoskie kalki. Novo Frog - miał różowe szkło...

• Thanks 1
Napisano
3 godziny temu, WujekAlice napisał:

Ładny model,

Dziękuję.:super:

Zresztą kiedyś nawet pisałem, że blaszka  o Edka kosztuje coś kilkanaście złotych i warto ją dokupić. A

Niestety teraz po ostatnich podwyżkach kosztuje prawie tyle samo co model.W MH 63 zł.

Tańsza jest blaszka Parta.

A malowanie - zdarza się nawet dość często, 

Jakoś na forum nie widziałem ale mogłem przegapić.

Napisano
W dniu 11.02.2023 o 17:33, Xmen napisał:

Niemiecki odpada bo nie były używane bojowo chyba a w  takim malowaniu RLM 74/75/76 jest bułgarski.Możliwe że będzie jeszcze Vichy bo jest ciekawy kolorystycznie.

Proponuję jeszcze barwy Wolnych Francuzów, z pasami inwazyjnymi. Niemieckie krzyże moim zdaniem nie pasują do takiego ładnego samolotu.

Bardzo udany model, jak i pozostałe dwa. 

• Thanks 1
Napisano
23 minuty temu, Hubert Kendziorek napisał:

Proponuję jeszcze barwy Wolnych Francuzów, z pasami inwazyjnymi.

Oj kusicie Panowie.:super:

Napisano
1 minutę temu, marek d napisał:

Jak mamy koncert życzeń to proponuję Groupe Doret, takiego z pasami. :cool:

Może i koncert życzeń ale raczej nie do spełnienia.

Podstawowy problem to brak kalkomanii do proponowanych malowań.Jedyne kalki jakie mam do "Wolnych Francuzów" to zestawowe.Jednkolorowe malowanie.

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Xmen napisał:

Niestety teraz po ostatnich podwyżkach kosztuje prawie tyle samo co model.W MH 63 zł.

Tańsza jest blaszka Parta.

Wujkowi zapewne chodziło o poprzednią odsłonę edkowej blaszki, która kosztowała mniej niż połowę obecnej:
https://www.eduard.com/Eduard/D-520-1-72.html
a w niej przynajmniej elementy do wnęk podwozia pasowały do owych wnęk (jak się okazuje, w przeciwieństwie do tych z nowej odsłony zestawu), chociaż były tam inne babole i w zasadzie najlepszą opcją jest kombinowanie elementów z Parta i starego Edka.

2 minuty temu, Xmen napisał:

Może i koncert życzeń ale raczej nie do spełnienia.

Podstawowy problem to brak kalkomanii do proponowanych malowań.

A są np. z Berny: https://www.aviationmegastore.com/en/modelling/dewoitine-d520-groupe-doret-berna-bd72-01-70442.html

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Thanks 1
Napisano
3 minuty temu, Xmen napisał:

Podstawowy problem to brak kalkomanii

Taki problem to nie problem, można zamówić kalkomanie, maski / gdzie? wiesz.

Ale ty tu ŻONdzisz. :pilot:

• Like 1
Napisano

Dzięki za podpowiedzi ale raczej zrobię jeszcze tylko Vichy i zakończę temat D-520.Za dużo fajnych modeli czeka na sklejenie.

Nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania tym tematem.

• Like 1