i_hate_sparks Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Cześć, niestety przez swoją głupotę przez przypadek kupiłem jakiś czas temu znaczną ilość gunze serii H, zapominając o tym, że używam serię C. Niestety tak wyszło, że aby uzyskać niektóre kolory musiałbym ze sobą farby obu serii zmieszać. Czy da się je mieszać i jest to bezpieczne? Używam leveling thinnera do rozcieńczania i maluję aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Co stoi na przeszkodzie żebyś pomieszał parę kropel? Edytowane 12 Lutego 2023 przez Smokepsv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Nie bój się, iskrzyć nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Napisz tu o wynikach próby, żeby inni wiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Myślę, że możesz śmiało mieszać. Oczywiście sprawdzić zawsze trzeba. Ja nie próbowałem, ale Gunze C z Tamiya X owszem. Obie są akrylowe, a ich rozpuszczalniki są kompatybilne. To samo powinno dotyczyć Gunze C i H. Co może nie działać, to rozcieńczanie takiej mieszanki wodnymi rozcieńczalnikami. Gunze C zawiera MIBK jako rozpuszczalnik, a on nie lubi się z wodą. Edytowane 13 Lutego 2023 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Tak dla próby z ciekawości zrobiłem test. Działa.Biała matowa C i Sandy Yellow H.Ale rozcieńczane Levelingiem.Można mieszać.,Ale żadnej wody .Tylko leveling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 MLT to się nawet AK 3RD Generation ima a Hatakowa oranżadka już ją waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi