i_hate_sparks Napisano 12 Lutego 2023 Napisano 12 Lutego 2023 Cześć, niestety przez swoją głupotę przez przypadek kupiłem jakiś czas temu znaczną ilość gunze serii H, zapominając o tym, że używam serię C. Niestety tak wyszło, że aby uzyskać niektóre kolory musiałbym ze sobą farby obu serii zmieszać. Czy da się je mieszać i jest to bezpieczne? Używam leveling thinnera do rozcieńczania i maluję aerografem. Cytuj
Smokepsv Napisano 12 Lutego 2023 Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Co stoi na przeszkodzie żebyś pomieszał parę kropel? Edytowane 12 Lutego 2023 przez Smokepsv 1 Cytuj
giberes Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 Napisz tu o wynikach próby, żeby inni wiedzieli. Cytuj
HKK Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Myślę, że możesz śmiało mieszać. Oczywiście sprawdzić zawsze trzeba. Ja nie próbowałem, ale Gunze C z Tamiya X owszem. Obie są akrylowe, a ich rozpuszczalniki są kompatybilne. To samo powinno dotyczyć Gunze C i H. Co może nie działać, to rozcieńczanie takiej mieszanki wodnymi rozcieńczalnikami. Gunze C zawiera MIBK jako rozpuszczalnik, a on nie lubi się z wodą. Edytowane 13 Lutego 2023 przez HKK Cytuj
push-up78 Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 Tak dla próby z ciekawości zrobiłem test. Działa.Biała matowa C i Sandy Yellow H.Ale rozcieńczane Levelingiem.Można mieszać.,Ale żadnej wody .Tylko leveling. Cytuj
arhtus Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 MLT to się nawet AK 3RD Generation ima a Hatakowa oranżadka już ją waży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi