Super Moderator Greif Napisano 6 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2023 Fajny, ale zainwestuj w MG 3 np https://cults3d.com/en/3d-model/various/mg3-machine-gun i wywal tą taśmę z blaszki w 1/35 już nie przystoi, poszukaj są też drukowane, ad cults kupujesz plik stl zlecić możesz druk np u Przemka Przybulewskiego. Szkoda włożonej pracy aby zepsuć detal takim MG 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 Dobrze Greif radzi, taśma nabojowa słaba... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) 21 godzin temu, Greif napisał: Fajny, ale zainwestuj w MG 3 np https://cults3d.com/en/3d-model/various/mg3-machine-gun i wywal tą taśmę z blaszki w 1/35 już nie przystoi, poszukaj są też drukowane, ad cults kupujesz plik stl zlecić możesz druk np u Przemka Przybulewskiego. Szkoda włożonej pracy aby zepsuć detal takim MG Ok, nie wiem czy ta praca rzeczywiście jest warta aż tylu nakładów... A gdzie znajdę tego Przemka? Taśm też nie potrafię znaleźć.. A ten jest wart uwagi? https://www.martola.com.pl/pl141/produkty104037/mg_3_machine_gun_vehicle_mounted_variant_2_pcs_ Edytowane 7 Czerwca 2023 przez WPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 8 minut temu, WPR napisał: Ok, nie wiem czy ta praca rzeczywiście jest warta aż tylu nakładów... A gdzie znajdę tego Przemka? Taśm też nie potrafię znaleźć.. A ten jest wart uwagi? https://www.martola.com.pl/pl141/produkty104037/mg_3_machine_gun_vehicle_mounted_variant_2_pcs_ Przemysław Przybulewski - forumowicz modelworka- napisz priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Czerwca 2023 Super Moderator Share Napisano 7 Czerwca 2023 https://cults3d.com/en/3d-model/various/1-35-mg34-and-mg42-accesory-pack-1 od CMK nie są najgorsze ale u Przemka drukniesz sobie potem ile będziesz potrzebował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Koledzy dobrze radzą - te naboje to ślepaki i przy takiej wystrzałowej robocie. Zainwestuj jeszcze troszeczkę bo potem będziesz żałował, że taki mały siermiężny detal nie będzie pasował do całej wymuskanej reszty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2023 23 godziny temu, Greif napisał: https://cults3d.com/en/3d-model/various/1-35-mg34-and-mg42-accesory-pack-1 od CMK nie są najgorsze ale u Przemka drukniesz sobie potem ile będziesz potrzebował. Dzięki. Dzięki za rady, dobrze zrobię tak jak mówicie. Wewnętrzna strona gąsienicy w przypadku pojazdu w eksploatacji chyba tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 Jakieś tam eksperymenty na żywym organizmie z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2023 Coś tam: Z gąsienicami jeszcze bym się pobawił ale już zaczynają się rozpadać... Eksperymentalny wash na koła wyszedł zbyt zielony. Będę szedł chyba bardziej w szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 Dzień dobry, Zgodnie z uwagami MG-3 wymieniony na żywiczny z CMK. Tamten pliki nie nadawał się do wydruku. Taśma wydruk z pliku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Normalnie jak Chris Jerret, jak nie widziałeś to polecam jego blog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 W dniu 11.07.2023 o 19:20, copycat napisał: Normalnie jak Chris Jerret, jak nie widziałeś to polecam jego blog. Dzięki, nie znałem, ale daleko mi do tej jakości. Spód wyszedł jak wyszedł, ale na szczęście nie będzie zbyt widoczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Dzień dobry, Gąsienice po montażu. Tak jak wcześniej pisałem zaczęły pękać piny i gąsienice zaczęły się rozsuwać- mam nadzieję, że dotrwają do końca prac. Gruntowanie MIG ONE SHOT czarny i szary. Na wieży awaryjnie musiałem połatać jeszcze trochę dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) Aktualizacja: Preshading - i tak za bardzo nie widać. Oczywiście musiałem coś odstawić i podkład wyszedł mi jak papier ścierny. Coś cieniowałem, w rzeczywistości jest to trochę bardziej widoczne. Jest sporo niedociągnięć, ale generalnie i tak jestem zadowolony Edytowane 25 Lipca 2023 przez WPR 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Ja również jestem zadowolony. Białe to białe- inne nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Na białym pojeździe ciężko wychwycić moment żeby światłocień był widoczny ale nie przerysowany. Ostatecznie pierwsze skrzypce i tak będą grać washe i inne efekty bo biały "chłonie" je jak gąbka. Jak dla mnie dobra baza do dalszej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Jest jak jest 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Sierpnia 2023 Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Jest jak jest i dobrze jest A będzie jeszcze jakiś szary wash do podbicia detali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 25 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Tak model prezentuje się w tej chwili - krytyka wskazana. Wiele już z tego nie wyciągnę, zresztą po ponad pięciu miesiącach pracy nad nim i tak ledwo mogę patrzeć na ten ulep. Ilość błędów technice czy merytoryce idzie tu w dziesiątki. Wiele było problemów, część sam wygenerowałem, które sprawiały że nie raz wątpiłem w sens zajmowania się tym hobby. Muszę jeszcze dodać anteny, powalczyć z flagą UN, coś tam jeszcze pobawić się z olejami i przybrudzić gąsienice bo wydają się mi zbyt zbyt sterylne w porównaniu z wanną i chyba tyle z moich planów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Mam nadzieję że ślady eksploatacji będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Moim zdaniem powinieneś bardziej zróżnicować ten brud, tam gdzie wszelkie zagłębienia , zakamarki powinien być bardziej skumulowany, większa struktura wskazana, zresztą tu można zdecydowanie poszaleć, więcej odwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Sierpnia 2023 Share Napisano 25 Sierpnia 2023 Dla mnie rewelacja. Osobiście lubię brudzić kadłub pod wieżą. Daje to fajny efekt przyciemnienia i jest uzasadnione tym, że może się tam gromadzić brud, smary itd. Dobry model, mimo że narzekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 W dniu 10.08.2023 o 20:57, TAW napisał: Jest jak jest i dobrze jest A będzie jeszcze jakiś szary wash do podbicia detali? Dzięki. No to jest już po szarym washu. Jeszcze spróbuję to podbić, ale mam problem bo baza wyszła mi ultramatowa i wash źle się rozprowadza. W dniu 25.08.2023 o 20:14, patrykd napisał: Mam nadzieję że ślady eksploatacji będą. Jeżeli myślisz o obciach to już ich nie będę dodawał. Początkowo planowałem, ale w moim chaotycznym podejściu poszedłem od razu w kurzenie. Wiem, że to fajnie wygląda, ale nie jestem wielkim fanem przesadnego obijania. Choć faktycznie były trochę styrane W dniu 25.08.2023 o 20:25, Evildead napisał: Moim zdaniem powinieneś bardziej zróżnicować ten brud, tam gdzie wszelkie zagłębienia , zakamarki powinien być bardziej skumulowany, większa struktura wskazana, zresztą tu można zdecydowanie poszaleć, więcej odwagi. Pewnie masz rację, ale nie chcę już przy tym brudzeniu grzebać. Wiem, że wyszło bardzo homogeniczne, ale też patrząc na zdjęcia tamte wozy były utrzymywane raczej w czystości, poniżej jeden z najbardziej zabrudzonych przykładów jakie znalazłem. W dniu 25.08.2023 o 23:35, copycat napisał: Dla mnie rewelacja. Osobiście lubię brudzić kadłub pod wieżą. Daje to fajny efekt przyciemnienia i jest uzasadnione tym, że może się tam gromadzić brud, smary itd. Dobry model, mimo że narzekasz. Dzięki, nie no generalnie jestem zadowolony, że w ogóle doszedłem do tego etapu z myślę akceptowalnym efektem. Był to najtrudniejszy model jaki kiedykolwiek skleiłem. Tak planuję jeszcze przyciemnić kadłub, szczególnie pod wieżą. Myślałem wcześniej, że wieża zasłania cały ten pierścień.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Nikt nie mówił o przesadnym obijaniu tylko lekkim. Sam nie lubie gdy pojazdy sa przesadnie obite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi