Szakalaka813 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) Część! W końcu skończony Model robiony typowo for fun i bez spiny. Wzorowałem się na rzeczywistym pojeździe, który zanurkował w rzece koło wioski Kiestinki - swoją drogą sama przeprawa istnieje do dziś w prawie nie zmienionym stanie (https://www.google.com/maps/@65.8295082,31.5170613,3a,75y,11.35h,79.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxT7xmVqe1PbuD8QNLloknw!2e0!7i13312!8i6656 lub tutaj https://www.google.com/maps/@65.7982296,31.4190203,3a,48.4y,35.91h,90.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1ser36bJcUqqtjrWrw8wZ7lA!2e0!7i13312!8i6656) Model malowany i brudzony za pomocą produktów Ammo, gąsienice typu 2 i 3A i detale drukowane. Link do kilku fotek z warsztatu: Edytowane 29 Marca 2023 przez Szakalaka813 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Bardzo fajny model. Ale czy układ jezdny nie powinien być bardziej ubłocony, skoro był wyciągany z rzeki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 Cytat 3 godziny temu, SFModel napisał: Bardzo fajny model. Ale czy układ jezdny nie powinien być bardziej ubłocony, skoro był wyciągany z rzeki? To bardziej luźna interpretacja zdjęcia, a z rzeki to powinien wyjść praktycznie czysty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Model super, aż zachęca żeby IV wyciągnąć z szafy. Zdjęcia by się przydało wyostrzyć. FastStone Image Viewer ja używam do przeglądania i drobnej obróbki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 30 Marca 2023 Autor Share Napisano 30 Marca 2023 39 minut temu, copycat napisał: Model super, aż zachęca żeby IV wyciągnąć z szafy. Zdjęcia by się przydało wyostrzyć. FastStone Image Viewer ja używam do przeglądania i drobnej obróbki. Dzięki, foty tutaj trochę dostają po dupie, na kompie jest dosyć ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Bardzo, bardzo dobry model! Na szczególna uwagę zasługuje świetny weathering. Zróżnicowanie kolorów kurzu, błota i szlamu robi niesamowitą robotę i mimo, że te szare panzery już mi się nieco opatrzyły to bardzo przyjemnie ogląda się tą galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Na pierwszy rzut oka fajnie się ogląda. Szczególne wrażenie dają świetnie położone kalkomanie. Nieco uwag: Ten brezent przywiązany jest nitką do liny holowniczej? Popraw malarsko patyki na osłonie silnika - z tego, co wiem kora nie sięga rdzenia rośliny... Zadbaj o konsekwentne malowanie smug zacieków- szczególnie to widać na przedniej płycie wanny kadłuba. Życzę następnych nie mniej udanych modeli! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 1.04.2023 o 23:11, TAW napisał: Bardzo, bardzo dobry model! Na szczególna uwagę zasługuje świetny weathering. Zróżnicowanie kolorów kurzu, błota i szlamu robi niesamowitą robotę i mimo, że te szare panzery już mi się nieco opatrzyły to bardzo przyjemnie ogląda się tą galerię Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 2.04.2023 o 11:57, rhinoceros napisał: Na pierwszy rzut oka fajnie się ogląda. Szczególne wrażenie dają świetnie położone kalkomanie. Nieco uwag: Ten brezent przywiązany jest nitką do liny holowniczej? Popraw malarsko patyki na osłonie silnika - z tego, co wiem kora nie sięga rdzenia rośliny... Zadbaj o konsekwentne malowanie smug zacieków- szczególnie to widać na przedniej płycie wanny kadłuba. Życzę następnych nie mniej udanych modeli! Pozdrawiam! Dziękuję P.S. model ma wykonane oznaczenia za pomocą masek, z kalkomanii zostały krzyże. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Szakalaka813 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Przepraszam, nie zwróciłem uwagi w warsztacie... ale sympatyczny efekt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Ładnie zmęczony życiem, tylko teraz prosi się o podstawkę, co by całości dopełnić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Rafał B napisał: Ładnie zmęczony życiem, tylko teraz prosi się o podstawkę, co by całości dopełnić Dzięki, może kiedyś, na razie nie mam miejsca do przechowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Dla mnie bomba! Jeden z lepszych pojazdów jakie ostatnio widziałem. Bardzo podoba mi się brudzenie i to że jest spójnie cały usyfiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Cudeńko, pięknie to wyszło. Gratuluję model na wysokim poziomie. Diorama pewnie dopełniła by dzieła...Mistrzu czekam na inne.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi