Kon_Bar Napisano Niedziela o 10:58 Autor Share Napisano Niedziela o 10:58 1 godzinę temu, Grzes napisał: model Sabre Kits jest do kupienia czy z zasobów własnych? Ja kupiłem chyba w MojeHobby 2 szt. Zakładam, że trzeba poszukać chwilkę, ale są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 19:13 Share Napisano Niedziela o 19:13 W dniu 7.06.2025 o 03:37, Kon_Bar napisał: Wyjąłem z pudła "szparkę" w wersji U Wiesz ty co - to się nazywa szpiegostwo i czytanie w cudzych myślach! Ja wiedziałem, że ten wyjazd na Babarybę skończy się podbieraniem tematów Ale nic to - dam ci jakieś miesięczne fory i ruszam z tym samym tematem (choć ja mam w planach zarówno wersję 66-400 i 66-600) z tego samego zestawu. Bardzo ciekawa koncepcja ożenku - pozwolisz że skorzystam . Choć z drugiej strony to nie można być miękiszonem i wypadało by zrobić ten model w 100% z Sabrekits 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Niedziela o 19:29 Autor Share Napisano Niedziela o 19:29 14 minut temu, abtb napisał: Choć z drugiej strony to nie można być miękiszonem i wypadało by zrobić ten model w 100% z Sabrekits Tobie to pewnie i z Sabre wyjdzie a u mnie nawet Edek nie doda uroku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 07:40 Share Napisano Poniedziałek o 07:40 (edytowane) Skusiłem się na tą koncepcję i w przypływie pomroczności jasnej zakupiłem dwupaka "Srebrne strzały" Eduarda w bardzo przyzwoitej cenie (160pln łącznie z kosztami poczmistrza ). Trochę to takie asekuracyjne zachowanie - w razie niepowodzenia projektu zrobi się dwa czechosłowackie szturmowce i będzie git. Ale wracając do tematu - wersja U bazowała na wersji F-13. I tu pojawia się mały haczyk - podwozie. Wersja PF miała już inny rozmiar kół - wyraźnie większy niż w F-13 (nawet Reskit w swoim odlewie "oponiarskim" podaje że koła są do wersji F/F13/U/US. I w związku z tym rodzi się pytanie - co z goleniami podwozia - za krótkie/ za długie, co z pokrywami podwozia (szczególnie z tymi zamykającymi komorę w kadłubie - mają inną wielkość i chyba kształt ) I oczywiście trzeba przerobić przetłocznia na kadłubie pod właściwy rozmiar kół: I jeszcze przetłoczenia na okaptowaniu "wydechu" Tak dużo pytań - a odpowiedzi brak PS A może lepiej takiego frankejsztajna zrobić na bazie F-13 Modelswita Edytowane Poniedziałek o 07:54 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 08:07 Share Napisano Poniedziałek o 08:07 (edytowane) Chyba jednak trochę spanikowałem 66-400: 66-600: Co zatem miał na myśli Reskit robiąc taki zestaw kół Edytowane Poniedziałek o 08:08 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Poniedziałek o 08:11 Share Napisano Poniedziałek o 08:11 3 minuty temu, abtb napisał: Co zatem miał na myśli Reskit robiąc taki zestaw kół Jak to co... sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Poniedziałek o 08:17 Share Napisano Poniedziałek o 08:17 4 minuty temu, Grzes napisał: sprzedaż Jest w tym sens i logika - kupiłem swego czasu koła do wersji MF i robiąc wersję SMT stwierdziłem, że nie ma co robić siary i kupiłem do wersji SMT - okazało się że różnica tkwi tylko w feldze. I co ciekawe -oba rodzaje felg (do MF i SMT) są w zestawie Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano Poniedziałek o 08:20 Autor Share Napisano Poniedziałek o 08:20 Czujność jest potrzebna, bo nie takie babole "puszczałem" Tu jednak sprawdziłem w jednym ze źródeł i mam: Chyli akurat koła i opony są jak w PF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi