Hypnos Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Witam szanowne grono modelarzy. Wracam do tego wspanialego hobby po paru latach przerwy. Na pierwszy ogien wziąlem sobie model z firmy RFM - Panzera IV. Ma to byc projekt luźny, robiony z pudełka, bez dodatków i wnikania w szczególy historyczne. Wybralem opcje z ekranami, w malowaniu letnim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Postep prac na dzis: zmontowana wanna, uklad jezdny i tylna płyta z wydechami. Narazie zdjecia są jakie są, ale popracujemy nad tym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Mam podobny tylko z mini arta na kiedyś do roboty, także popatrzę co Ci tu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Fajny model, aktualnie go mam na warsztacie, popatrzę jak ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubamac9 Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Mam ten model, cieka=wy jestem jak on Tobie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Kwietnia 2023 Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Fajnie się to ogląda taki warsztat słuchając RMF FM. Było Jest poprosimy o jakieś ostre kolorki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 15 godzin temu, Hypnos napisał: Ma to byc projekt luźny, robiony z pudełka, bez dodatków i wnikania w szczególy historyczne. OK. Całkiem zrozumiałe, a co z instrukcją? Czy też nie ma to znaczenia. To jest szczegół konstrukcyjny - wymienny. + Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 15 godzin temu, robertmodelarz napisał: Było Wraz z m. Kluczewo, obecnie w Kołobrzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 12 Kwietnia 2023 Share Napisano 12 Kwietnia 2023 3 godziny temu, Lipstein napisał: Wraz z m. Kluczewo, obecnie w Kołobrzegu? Wypożyczony do Kłanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 4 godziny temu, meser262 napisał: OK. Całkiem zrozumiałe, a co z instrukcją? Czy też nie ma to znaczenia. To jest szczegół konstrukcyjny - wymienny. + Pozdrawiam Krzysztof Spoko, koło będzie to właściwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2023 Dziś zrobiłem jedna stronę gąsek i przednia płytę. Koła napinające będą te właściwe, tylko zapomniałem zmienić do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Gąski skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 A gąski zestawowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Godzinę temu, kzugaj napisał: A gąski zestawowe? Tak. Zawieszenie i gąski w pełni ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2023 Potrzebuje pomocy w odczytaniu instrukcji Jak mam rozumieć, to usunięcie zaznaczone w instrukcji ? Mam usunąć tylko te dwie linie ? Czy jakieś nacięcie zrobić ? Druga sprawa, czy ta przegroda jest wlasciwie włożona ? Na instrukcji niestety nie widać szczegółów tej płyty i nie wiem jak ma być prawidlowo. Oczywiście element jest na sucho włożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak nie robisz dowódczej wersji to te paski trzeba ściąć, tam będzie lina holownicza na hakach, wygląda że to znaczniki do wklejenia osłony anteny do wersji dowódczej, a przegroda jest dobrze. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 W dniu 12.04.2023 o 16:32, Hypnos napisał: Dziś zrobiłem jedna stronę gąsek i przednia płytę. Koła napinające będą te właściwe, tylko zapomniałem zmienić do zdjęcia. Gąska odwrotnie założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Kriston napisał: Gąska odwrotnie założona. Wiem, już obydwie są właściwe Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Hypnos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Hypnos napisał: Potrzebuje pomocy w odczytaniu instrukcji Jak mam rozumieć, to usunięcie zaznaczone w instrukcji ? Mam usunąć tylko te dwie linie ? Czy jakieś nacięcie zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 12.04.2023 o 12:16, meser262 napisał: OK. Całkiem zrozumiałe, a co z instrukcją? Czy też nie ma to znaczenia. To jest szczegół konstrukcyjny - wymienny. + Pozdrawiam Krzysztof To jest odniesienie do wersji Beo z Kurlandii - bardzo znany pojazd o numerze taktycznym 201. Ten konkretny Beo, był faktycznie naprawionym i lekko zmodyfikowanym wozem wersji H produkcji Vomagu po lutym 44r. (zdjęcie dołączam w celach dyskusji) i widnieje tutaj dlatego, że masz wersję 2 w 1 Jeśli robisz standardową, późną wersję J lepiej użyć koła odlewanego, choć i wczesne się zdarzały. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Szakalaka813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 40 minut temu, bulik58 napisał: Tyłek ma brzydki , masz jeszcze fotki boków? Proszę - widok z każdej strony; https://wiekdwudziesty.pl/panzer-iv-muzeum-oreza-polskiego/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Dalszy ciąg prac. Kadłub nabiera kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Kolejne działania na kadłubie Pytanie o te włazy. Ewidentnie widać, że są miejsca na uchwyty, ale instrukcja nie pokazuje nic takiego. Czy tak ma to zostać, czy jednak coś powinno być ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Hypnos napisał: Pytanie o te włazy. Ewidentnie widać, że są miejsca na uchwyty, ale instrukcja nie pokazuje nic takiego. Czy tak ma to zostać, czy jednak coś powinno być ? Cześć, te dwa wgłębienia to śruby od mocowania zasuwy służącej do zamknięcia włazu. Patrzę dalej. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Czyli ma pozostać, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi