Agnieszka Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) No teraz możecie się pośmiać 3 lata temu zaprezentowałam ten "model" w nowościach. No i po 120 tygodniach i wydaniu ponad 4000 zł mamy to co mamy. Gazetki zawierały 500 elementów, 757 śrubek i jeszcze 230 zapasowych. W większości części są odlane z bardzo ciężkiego metalu, więc jest to chyba jedyny "model", który lepiej aby nie spadł na nogę bo waży ok 3 kg! Zabawka dla skręcaczy gdyż konstrukcja została tak zaprojektowana aby wszystko łączyło się bez kleju, tylko na śrubki i wcisk. Kilka paneli zostało specjalnie zdjętych aby pokazać dość dokładnie odzwierciedlony szkielet wewnętrzny płatowca. Dodatkowe elementy jak drabina, podstawka pod silnik, dziób i rakiety, hak holowniczy, podpory i.t.p. wykonane zostały w druku 3D dzięki uprzejmości i umiejętnościom modelarza z grupy fb, który zaprojektował wszystko od podstaw. Wiadomo, że to nie modelarstwo, ale w sumie fajna zabawa, comiesięczne dostawy części, całkiem ciekawe artykuły w gazetkach, a prezentuje się nie najgorzej... Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez Agnieszka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Szacun za wytrwałość chociaż myślę że można mu jeszcze dołożyć washa i ślady eksploatacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Podziwiam. Brawo. Sam mam komplet długo zbieranych 90 map z pewnej serii ale ryzyko przepłacenia było nikłe. W tego typach wydawnictwach najbardziej bałem się ceny za kolejne odcinki. Dlatego nie mam szkieletu dinozaura, który by straszył gości. Twój model w jakich jest wymiarach ? Planujesz dodatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 70x50 cm. Z dodatków to to co wypisałam z druku 3D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Kwietnia 2023 Share Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Może naszywka Bazy i Eskadry Obsługi byłaby miłym akcentem ? Myślę, że Dowódca Bazy doceni Wasz model inny niż "tradycyjne" , jeszcze raz brawo i za astronautyczne modele także Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 Jak jest model, to jest i modelarstwo a modelik fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 Nie ma znaczenia czy model jest plastikowy, żywiczny, kartonowy czy metalowy. Ważne jest aby był dobrze wykonany i cieszył oko. Całość się bardzo ładnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Na pewno była fajna zabawa, tylko ta cena... Nie dodałaś jednego zera przez pomyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 100 gazetek po 40 Zeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Miniatura miła oki, szacun za wytrwałość (ale i fart że wydawca dobrnął do końca, kojaze że w większości takich serii zaraz na 2giej str gazetek jest że wydawca ma prawo zakończyć serie przed czasem itp) Jest to także jeden z tych modeli które w jakimś sensie , poza oczywistymi wymiarami i szczegółami, skalują też ciężar oryginału Pozdr ww Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 5 Maja 2023 Share Napisano 5 Maja 2023 (edytowane) Pozwoliłem sobie na skopiowanie z sąsiedniego Działu. Uważam, że to odpowiedni dodatek do powyższego MiGa, Hachette ma Polskiego Fiata 126 P w 1/24 Edytowane 5 Maja 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi