norick Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Ech Tornado widzę ze robisz eksploatacyjną "nówkę" heheh u mnie będzie zimny trup. Podoba mi się Twój samowar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Poprostu nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Nastepnie zabrałem się za deskowanie dachu od wewnątrz: Sławetna boazeria Aka płotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Po miesięcznej przerwie prace przy Ty-2 zostały wznowione: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 I elegancko.Wolnym krokiem,byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 No bardzo przyzwoicie Będę przyglądał się uważnie,kilka domów dalej stoi już prawie gotowy ten model więc będę miał porównanie w rzeczywistości Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 No jak narazie jest wszystko ok ale mam jedno ale. Bo pomalowałeś te koła napędowe(nie wiem jak to się nazywa) a one chodzą po szynach i chyba długo by nie wytrzymała ta farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 ale mam jedno ale. Bo pomalowałeś te koła napędowe(nie wiem jak to się nazywa) a one chodzą po szynach i chyba długo by nie wytrzymała ta farba ... bez komentarza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Paweł216 Czy ja wiem, czerwona farba by z pewnością wytrzymała dłuższy czas, gorzej z białą, ale można złożyć ze koła były niedawno malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 No to o białej farbie mówiłem sorka, że niesprecyzowałem zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 No to o białej farbie mówiłem sorka, że niesprecyzowałem zdania Białą farbką na kołach pomalowane są tylko otoczki, bieżnie (część tocząca sie po szynach) pomalowałem metalizerem. Zabrałem się za malowanie tendra i montaż kół: Przymiarka z parowozem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Ajjajajjjjj! Klawy jak cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 A no to zwracam honor P.S. Mógł byś zrobic porównanie z jakimś modelem w skali 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 P.S. Mógł byś zrobic porównanie z jakimś modelem w skali 1:24 Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Ale bydle , bardzo fajnie wygląda , koła świetnie wyglądają chociaż mogły by bardziej sie błyszczeć. Jaką farbę użyłeś do kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Jaką farbę użyłeś do kół? Zero Paints Rosso Corsa 300. Próbowałem też z innymi, ale ta najlepiej kryła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Kolos i tyle, ciekawe ile palił węgla na 100km?? może już tonę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Kolos jak Kolos.. bardzo mnie się to coś podoba. Czy do zestawu lokomotywy + wagonu producent dołączył tory ? Mnie się jak najbardziej podoba ciufajka:) ciekawe co na to Żona i ciekawe kto będzie dostarczał węgiel czyżby górnictwo okręgu śląskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Czy do zestawu lokomotywy + wagonu producent dołączył tory ? Jasne, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Andrzeju o węgiel się nie martw jakoś się to da załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Bardzo ładnie to wygląda, taki kolos jak wyżej koledzy pisali.Koła mi się bardzo podobają elegancka robota ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Ale zaszalałeś, Andrzeju na parkiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Dzięki koledzy W parowozie zamontowałem osłony osi tłoków, przybyła sprężarka i kolejny zbiornik powietrza, oba te ustrojstwa połączyłem przewodami ze zbiornikami na ramie. Nie wiem który to już raz przyklejam przewody (gumowe) prowadzące z piaskownicy do kół, jakoś żaden znany mi klej nie chce raz a porządnie skleić ich z resztą ciuchci Skądinąd wiem, że nie tylko ja mam z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 tornado, widze że i u Ciebie prace prą, jak wspomniałeś te przewody to istny koszmar. Po "doklejeniu" minimalne potracenie oznacza pozostawienie poprzedniej warstwy kleju i problem jak sie tego pozbyc, dac nowa i znów przykleić te ustrojstwa. Aby do przodu ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi