greatgonzo Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 Z ciekawości: jakie masz DTD na kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Share Napisano 21 Lipca 2023 10 godzin temu, jachud3 napisał: Widzę, że próbowałeś mechanicznie usuwać film. A robiłeś próbę z white spiritem? Tak, też idzie. Nie wiem jak będzie na dużych kalkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Share Napisano 21 Lipca 2023 5 godzin temu, greatgonzo napisał: Z ciekawości: jakie masz DTD na kadłubie? To znaczy ?. Nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Departament Transportu Drogowego? Edytowane 21 Lipca 2023 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2023 Autor Share Napisano 21 Lipca 2023 Juz wiem chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 Mam pytanie, co do tych czerwonych zaślepek na karabiny. W instrukcji malowania ich nie ma i widzę, że są tylko w malowaniach, gdzie są żółte krawędzie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 (edytowane) To czysto funkcyjne nalepki, potrzebne i używane niezależnie od schematów malowania. Dłuuugo zanim wprowadzono schemat z żółtą krawędzią natarcia. Dzięki za DTD. Drobiazg to, ale ciekawi mnie czy jakiś producent zrobi to prawidłowo. Trochę. Edytowane 22 Lipca 2023 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Były, były. Tu co prawda Mk.IIa, ale widać je bardzo dobrze: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 No i du... z kalkami. Był lakier połysk, płyn zmiękczający i 24 H schnięcia. Film ściągałem bardzo powoli i uważnie. Jednak w niektórych miejscach poderwało kalki. Może ktoś z kolegów posiada na zbyciu kalki, co uległy uszkodzeniu na zdjęciach ?. Jak nie to zamówię jakieś inne w necie. Jakoś nie mam zaufania do tych kalek Edka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Przecież możesz to podmalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, RogerM napisał: Przecież możesz to podmalować. Teoretycznie tak, masz rację Żołty ok, ale z tą kokardą, jak tu dobrać odcień niebieskiego ?. Chyba na oko i próbować na boku :). Edytowane 22 Lipca 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 No to zabezpiecz najpierw kalki bezbarwnym, przeszlifuj żeby wyrównać powierzchnię no i dobranymi kolorami... do dzieła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 3 godziny temu, kowal76 napisał: Może ktoś z kolegów posiada na zbyciu kalki, co uległy uszkodzeniu na zdjęciach ? Zmierz średnice, mam sporo kalek z zapasów, jakieś rondle się powinny znaleźć.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 29 minut temu, jachud3 napisał: Zmierz średnice, mam sporo kalek z zapasów, jakieś rondle się powinny znaleźć.. Dziękuję, jutro jeszcze spróbuje podmalować. Jak co, to dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Ale czym ten film ściągałeś? Mechanicznie, czy jakimś łajt spiritem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 2 minuty temu, zaruk napisał: Ale czym ten film ściągałeś? Mechanicznie, czy jakimś łajt spiritem? Delikatnie mechanicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Możesz spróbować na skrzydłach podmalować Tamką X-3 Royal Blue, bo to jest kolor odpowiedni do tych rondli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lipca 2023 Autor Share Napisano 23 Lipca 2023 33 minuty temu, piotr2498 napisał: Możesz spróbować na skrzydłach podmalować Tamką X-3 Royal Blue, bo to jest kolor odpowiedni do tych rondli. Dzięki, ale chyba jednak zamówię nowe kalki Edka, bo widzę że możśna kupić oddzielnie. Żółte już naprawiłem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Kalki ukończone. Zdecydowałem się na uzupełnienie braków kalkami Techmodu. Kupiłem też płyny do kalek firmy VMS i niestety u mnie zadziałały zle na powierzchnię modelu. Z racji tego czekają mnie jeszcze drobne poprawki malarskie. Dobrze , że tylko troszkę uszkodziło powłokę. Jak ktoś chętny , to mogę odstąpić w dobrej cenie, a ja zostanę przy sprawdzonym płynie Tamki :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 Model już po washu i lekkim brudzeniu. Na dole szary wash Tamki, a na górze AK przeznaczony do brązowozielonych kamo. Obicia drapane, ale jeszcze użyję srebrnej kredki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Czy te czarne linie na górze skrzydeł nie powinny być pod rondlami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 10 minut temu, Xmen napisał: Czy te czarne linie na górze skrzydeł nie powinny być pod rondlami ? O matko, a ja myślałem że na wierzchu :). Chyba trzeba będzie poprawić. Moje niedopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Ja się tylko pytam.W swoich robiłem pod rondlami ale czy robiłem prawidłowo to nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 Prawidłowo. I to bardzo, bo inna wersja jest w zasadzie wykluczona. To już wiesz :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Lipca 2023 Autor Share Napisano 29 Lipca 2023 9 minut temu, greatgonzo napisał: Prawidłowo. I to bardzo, bo inna wersja jest w zasadzie wykluczona. To już wiesz :). Czyli do poprawy ?. Bo nie wiem, czy ta odpowiedz do mnie, czy do kolegi Xmen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi