Sasini Napisano 13 Czerwca 2023 Napisano 13 Czerwca 2023 Witam wszystkich w mojej pierwszej galerii. Rozgościć się proszę bo oto F14 A Tomcat firmy HobbyBoss, w skali 1:72. Szczęściem udało mi się załapać na sesje zdjęciową, dzięki uprzejmości kolegi z klubu. Trochę przerabiane i dodawane elementów było, zatem: - rurka pitota firmy Master - naklejki HAD Models - koła Reskit - dysze Reskit - wycięcie poduszek i wyrzeźbienie z masy green stuff - dość sporo drutów na goleniach i wnękach 21 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 13 Czerwca 2023 Napisano 13 Czerwca 2023 Piękny model! Wyszedł nieźle zmęczony służbą, bardzo ciekawe efekty brudzenia 1 Cytuj
Juffre Napisano 14 Czerwca 2023 Napisano 14 Czerwca 2023 Super, bardzo ładnie pobrudzony? I pytanko, czemu jest nieuzbrojony? Cytuj
Sasini Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Napisano 14 Czerwca 2023 Dziękuję, dziękuję. Pobrudzony i podniszczony (poduszki), ponieważ koncepcja była taka, że jest to egzemplarz który końcówkę swojego życia spędził na złomisku Tucson w Arizonie. Zanim stał się pomnikiem i go odnowili nie mógł wyglądać zbyt pięknie. Dlatego też uzbrojenia brak. Ten model to tak na prawdę trochę fuzja pomysłów, tester technik i wstęp do projektu, który będzie robiony w przyszłości Cytuj
Endrju Napisano 14 Czerwca 2023 Napisano 14 Czerwca 2023 Piękny. Na żywo był jeszcze piękniejszy. Godzinę temu, Juffre napisał: No dobra, to tłumaczy brak rakietek Samoloty większość swojego lotniczego żywota latają bez rakiet. Jak samolot 5% czasu lata z rakietami to jest chyba maximum. 1 Cytuj
p_bladek Napisano 16 Czerwca 2023 Napisano 16 Czerwca 2023 Model wyszedł ciekawie, ale ponieważ VF-84 a później VF-103 to mój ulubiony dywizjon, napiszę że w tym okresie podczas rejsu na USS NImitz te Tomcaty nie były tak "zajeżdżone". Mimo wszystko fajna robota, która Tobie ma sprawiać satysfakcję. 1 Cytuj
Sasini Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Napisano 17 Czerwca 2023 8 godzin temu, p_bladek napisał: Model wyszedł ciekawie, ale ponieważ VF-84 a później VF-103 to mój ulubiony dywizjon, napiszę że w tym okresie podczas rejsu na USS NImitz te Tomcaty nie były tak "zajeżdżone". Mimo wszystko fajna robota, która Tobie ma sprawiać satysfakcję. Dzięki za sprostowanie. Również nie natrafiłam na zdjęcia w „aż takim stanie” ale przyznaje, że priorytetem było dla mnie przetestowanie nowych technik. Dlatego zapadła decyzja o aż tak mocnym pokazaniu eksploatacji. Tym bardziej, że w przyszłości chciałabym się podjąć jeszcze mocniej zajechanego egzemplarza 1 Cytuj
TAW Napisano 17 Czerwca 2023 Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) Trudne szare malowanie ogarnięte w taki sposób, że wygląda atrakcyjnie jak to model powinien wyglądać i zarazem ma wygląd realnej maszyny. Mocna eksploatacja przynajmniej dla mnie jak najbardziej na plus bo taką lubię. Przy siódmym zdjęciu od góry się trochę zawiesiłem bo ujęcie jak w filmie Jeśli to jest tester technik to ciekawe jak będzie wyglądał model już z doświadczeniem w technikach... Edytowane 17 Czerwca 2023 przez TAW 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi