Skocz do zawartości

Trumpeter Soviet Tank Transporter MAZ 537 later

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Rozpocząłem jakiś czas temu budowę modelu Maza z Trumpetera. Model skleja się genialnie. Od siebie dodałem troche instalacji i kilka drobiazgów. Czekam na uwagi , podpowiedzi sugestie.

MAZ009.jpg

MAZ006.jpg

MAZ004.jpg

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No, wreszcie ktoś na forum się zabrał za ten model !!

Biorę popcorn i colę ,zasiadając w pierwszym rzędzie

Ps. więcej fotek proszę !!

Napisano

Dzięki za zachetę do budowy modelu. Model jak wspomniałem sam sie skleja , tak że myśle że jeszcze kilka dni i pojedzie do malowania:)

Co do wielkości to faktycznie bydle , z rozłożonymi najazdami ma około 70 cm !! A może ktoś z Was ma do niego jakies ciekawe nietypowe malowanko?

TomaszDudek - mówisz i masz to jedyne foty tego modelu jakie mi się uchowały...

113isam026.jpg

113isam047.jpg

113isam007.jpg

SAM6057.jpg

Kopia6001.jpg

Napisano

Noooo, będzie wypas Człowiek tylko wyjechał na urlop kilkunastodniowy, wraca, a tu kilka niespodzianek na forum

Już się nie mogę doczekać, żeby go zobaczyć pokraszonego farbkami Mam nadzieję, że to 'bydlątko' skończysz rychło i pokażesz w Lublinie. Choć znając Twój warsztat i dotychczasowe prace, to w zasadzie wiadomo, czego się można spodziewać - najwyższego poziomu

zdrówko (brzozówka uber alles)

Avi

Napisano

A mówiłeś, że Ci się nie chce robić relacji Dawaj dalej, będę miał od kogo zgapiać Te kawałki polistyrenu to co? Malowanie pudełkowe?

Napisano
No prace ida wzorowo do przodu Dzis kończe naczepe i malowanko...czyli to co lubie najbardziej:)

No tak, Erwin taki modelik w tydzień robi Poważnie!

Napisano

Tak więc:

'brzozówka' - ukraińska wódeczka brzozowa marki Nemiroff - mniam - Erwin wie 'o co biega', bowiem dzisiaj 'konsultowaliśmy' malowanie MAZa

Ten schemat 'paradny' wyrywa z obuwia!!!! Erwin - zrób w tym malowaniu!!! Jeśli obawiasz się ostrych 'przejść' kolorów - sam Ci wytnę maski na to!!!!

Napisano
Tak więc:

'brzozówka' - ukraińska wódeczka brzozowa marki Nemiroff - mniam - Erwin wie 'o co biega', bowiem dzisiaj 'konsultowaliśmy' malowanie MAZa

- a jako "popychacz" bialoruski sok z brzozy ?
Ten schemat 'paradny'
- tylko ja wiem ile szukałem po polkulach tego slowa. Dokladnie - nie "pokazowy", a "paradny".

Pozdr.

Pawel

Napisano

Dzieki za rewelacyjne malowanie , tyle że to jest jakaś inna wersja maza i naczepy....ale godne przemyślenia

Napisano (edytowane)
inna wersja maza i naczep

Dokładnie, ciągnik to wersja last - Erni już wie o co biega a naczepa to już w ogóle kosmos, wygląda na dużo nowszy model

Edytowane przez Gość
Napisano

Wy tu gadu gadu a ja czekam na fotki, dajesz Erni jakieś fotki z etapów malowania poproszę

Napisano

Prace trwają , miałem 2 dni przerwy ale dzis mam zamiar skończyc etap klejenia. Jak skończe to wsadze fotki , bo narazie nie mam warunków na zrobienie zdjęc bo mi ten bydlak ccałe biurko zajmuje:)

Napisano

MOdel nareszcie sklejony!!!! Pomalowałem narazie rame ciagnika na czarno farba gunze , a teraz kolej na reszte.

MAZ016.jpg

MAZ017.jpg

MAZ023.jpg

MAZ025.jpg

MAZ026.jpg

MAZ028.jpg