Juffre Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 Ładnie Ci to wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Trzy, a nawet pięć warstw? Rozumiem, że pokrywasz mocno rozcieńczoną farba. Jaki stosunek rozcieńczenia? Ładnie ten żółty kryje. Edytowane 12 Grudnia 2023 przez DamianPoltorak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 On 9/28/2023 at 10:57 PM, barszczo said: Friedrich gotowy na malowanki W jakich proporcjach rozcieńczasz ten podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2023 Godzinę temu, JollyMonk napisał: W jakich proporcjach rozcieńczasz ten podkład? Dobre pytanie, bo robię to na oko. Konsystencja mleka, to jest to co chcę osiągnąć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 10 godzin temu, DamianPoltorak napisał: Trzy, a nawet pięć warstw? Rozumiem, że pokrywasz mocno rozcieńczoną farba. Jaki stosunek rozcieńczenia? Ładnie ten żółty kryje. To jest specyfika malowania farbami Mrp. One są już całkiem mocno rozcieńczone prosto z butli. Nie nadają się do tego by w jednej grubej warstwie pokryć całość. Musisz położyć kilka cienkich warstw powolutku budując kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 11 godzin temu, DamianPoltorak napisał: Trzy, a nawet pięć warstw? Rozumiem, że pokrywasz mocno rozcieńczoną farba. Jaki stosunek rozcieńczenia? Ładnie ten żółty kryje. Tak jak napisał Juffre, MRP są mocno rozcieńczone. Uwielbiam te farby za prostotę użycia i właściwości. A żółty to jeszcze Gunze ze starych zapasów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 15 hours ago, barszczo said: Dobre pytanie, bo robię to na oko. Konsystencja mleka, to jest to co chcę osiągnąć . Dziękuję! Dobrze, gdy wiesz, co chcesz osiągnąć) Ostatni raz rozcieńczałem to w stosunku 1:5. Być może potrzebuje jeszcze więcej. Patrzę, jak wychodzi z aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2023 Ostatnie maziaje tego roku, RLM75 na miejscu: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia No to malowanki zakończone : 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Ale ładnie zróżnicowałeś powierzchnię, świetnie to wygląda Czekam na dalsze odcinki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Robota malarska jak zawsze tip top 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Popoprawiany tu i tam Friedrich dostał połysk: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Kalki na miejscu, jutro jeszcze parę napisów, linie i finito: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Elegancka robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia No to kalki finito, już bliżej niż dalej: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Zaczynamy brudzenie, dodatkowo zmalowałem sobie wreszcie kołpak: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Schludna robota, przyjemnie popatrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Piękny jest! Te kalki to te nowe Eduarda z odrywanym filtrem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Na PWMie pisałem to tu też napiszę, że ładnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego 2 godziny temu, Juffre napisał: Piękny jest! Te kalki to te nowe Eduarda z odrywanym filtrem? Na szczęście jeszcze nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Te nowe kalki są świetne jak sie zdejmie film. Wyglądają ja malowane tylko jest troche zabawy z tym filmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 13 godzin temu, Polosss napisał: Te nowe kalki są świetne jak sie zdejmie film. Wyglądają ja malowane tylko jest troche zabawy z tym filmem. Benzyna do zapalniczek albo white spirit, patyczek do uszu i robi się raptem parę minut zabawy tylko trzeba dać im wcześniej "usiąść" i wyschnąć tak ze 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 25 minut temu, jachud3 napisał: Benzyna do zapalniczek albo white spirit, patyczek do uszu i robi się raptem parę minut zabawy tylko trzeba dać im wcześniej "usiąść" i wyschnąć tak ze 24h. A ja podrywam film taśma maskującą, a potem pęsetka w ruch. Chemia w twoim przypadku, rozpuszcza film jak rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Zgadza się. W swoim wątku z budowy Tempesta dokładnie opisałem testy tej metody, sprawdziła się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Ja używam terpentyny i patyczków. Film z kalki ladnie się wtedy roluje i schodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi