Skocz do zawartości

s.E.Pkw Kfz.70 Zwillingssockel 36 Icm 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Taki oto pojazd sobie zrobiłem, mianowicie s.E. Pkw Kfz. 70 z zestawem przeciwlotniczym zwillingssockel 36, jeden z wariantów Horcha 108, szeroko wykorzystywany na wszystkich frontach, w tym przypadku malowanie będzie z Afryki Tunezja 1943, większość w środku nie przyklejone to tak lata sobie, parę rzeczy widzę muszę doszlifować jeszcze.

5.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 17

• Evildead changed the title to s.E.Pkw Kfz.70 Zwillingssockel 36 Icm 1/35

Bardzo ciekawy, takiego modelu jeszcze nie widziałem. Bardzo fajna blacharka jak to zwykle u Ciebie a w malowaniu idzie poszaleć i wewnątrz i na zewnątrz. A propos malowania to będzie takie jak na obrazku? Bo bardzo efektowne jest to połączenie żółtego z szarym.

Edytowane przez TAW
  • Thanks 1

13 godzin temu, TAW napisał:

Bardzo ciekawy, takiego modelu jeszcze nie widziałem. Bardzo fajna blacharka jak to zwykle u Ciebie a w malowaniu idzie poszaleć i wewnątrz i na zewnątrz. A propos malowania to będzie takie jak na obrazku? Bo bardzo efektowne jest to połączenie żółtego z szarym.

Dzięki, no tak malowanie będzie jak z okładki :)

10 godzin temu, Greif napisał:

Mega, zainwestuj tylko w koła, wywal te gumisie, albo Def Model  lub FC Model Trend pierwszy oferuje całe koła- mega jakość, drugi same opony 😉

No te gumowe to takie średnie fakt, pomyślę jeszcze o innych, mogłem w sumie wcześniej to rozkminić.

Fajny pokrak. Uwielbiam pokraki i dziwadła. Na pewno będę zaglądał. I jak już wspomniano, blacharskie prace wykonane na wysokim poziomie. 

• Thanks 1

2 godziny temu, SFModel napisał:

Fajny pokrak. Uwielbiam pokraki i dziwadła. Na pewno będę zaglądał. I jak już wspomniano, blacharskie prace wykonane na wysokim poziomie. 

To tak jak ja, takie wynalazki są  najciekawsze 😁, zresztą tygrysy i pantery jest tu komu kleić :), więc nie ma co się wciskać.

9 minut temu, produdi napisał:

Szacun dla producenta za większe ugięcie opony na przedniej osi.

Na tylnej też jest ugięcie, tylko pod katem tak nie widać , bardzo ładnie zrobione kółka :), brawa dla producenta jak najbardziej

Edytowane przez Evildead

W dniu 16.08.2023 o 18:38, Evildead napisał:

Przyjechały nowe kółka, będzie podmianka, to i szybka przymiarka :).

Czuje, że dobrze rymuje, inne pojazdy prezentuje :)

Niemieckie tracki, sprawa oczywista, jak to polak modelarz, to tylko czysta 🤣

Ręce  przy trunku nie chwieją, na jaki mam kolor w końcu pomalować ? o jeju 🤣

Edytowane przez MayonesEXG7

• 1 month later...
5 minut temu, patrykd napisał:

Panie wincyj zdjęć. Co tak skromnie jedno

Tylko z jednej strony na razie, bo nie ma co pokazywać za bardzo, tyle co widać po lakierze błyszczącym , obiciach, , ważne że kalki się nie świecą i talala, jedynie na tym zdjęciu ten trzonek wygląda jak by miał szew, ale był obrabiany, wygląda na tym foto jak wklęsły szew formy, albo artefakt ze zdjęcia na połysku, bo pod lupa tego nie widać :), to nie wiem co to,  miękki plastik ma ten icm, dziwny, nie spotkałem sie jeszcze z takim tworzywem :) 

55.jpg

Napisano (edytowane)

Dziś skromnie, ale jakaś tam relacja musi być, to padło na kółka, cztery plus dwa zapasowe ze środka, jak coś to same pigmenty sypkie w różnych gradacjach itp, jak by ktoś pytał, całkiem dobrze mi się nimi robi, na pewno ciekawsze niż same oleje.33.thumb.jpg.f8e33737bb20bb4b8fe8e5bcbddd60dd.jpg

22.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 5

Napisano (edytowane)

Fajnie, że coś innego. Dobra gradacja pigmentu, co to za specki AK, Ammo? Pewnie pastelami startymi, to taki zabieg raczej ciężko uzyskać bo same emalie, fixer by to wypłukał z olejami typu dark mud, earth takiego zakurzenia pustynnego. Widzę przegroda siedzenie kierowcy-pasażer z drutu lutowana😀.

Edytowane przez MayonesEXG7

8 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

Fajnie, że coś innego. Dobra gradacja pigmentu, co to za specki AK, Ammo? Pewnie pastelami startymi, to taki zabieg raczej ciężko uzyskać bo same emalie, fixer by to wypłukał z olejami typu dark mud, earth takiego zakurzenia pustynnego. Widzę przegroda siedzenie kierowcy-pasażer z drutu lutowana😀.

7 godzin temu, patrykd napisał:

Jak zrobiles kurzenie tych kół. Efekt naprade dobry. No i co to zankolory do kurzenia uzyto. 

Na początek dałem grubszy pigment na felgi, kolory to główny north africa dust plus trochę light earth plus odrobina gipsu też od AK, wszystko to wymieszałem po czym strzepywalem na felgę z pędzla najprościej, następnie utrwalilem fixerem, jak trochę przeszyło to ponownie wykonałem ten sam proces, no i dałem temu wyschnąć. Drugi etap to ta sama mieszanka tylko już bez gipsu, a zamiast tego odrobina wody, ma być konsystencja lekkiego błota , no i nakladałem to na ranty felgi i jeszcze bardziej wodnistą na bieżnik, trzeba poczekać chwilę do czasu jak zacznie przysychać, następnie płaskim pędzlem zwilżonym i odsączonym z  wody zbierałem to mieszankę od środka do zewnątrz, trzeba dosyć szybko to zbierać bo wysycha, no i taka to zabawa. Przegroda i kierownica z drutu, tak lutowana, ich ten plastik kruchy, części się łamały przy wycinaniu.