Gościu Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 (edytowane) Modelik jak w temacie. Malowanie -jak wskazuje instrukcja Ohrdruf 44` Jako ze inne pozycje mi schną, wziąłem się za olejenie tej sztuki. Wieża jeszcze (poza rozjaśnieniem i kilkoma ryskami, nieruszana) Czeka na kalki gdyż jest po sido.( nr 333) Prawie z pudła, kilka el. dodanych we własnym zakresie. Wanna ma już wash, standardowo po mojemu-obicia--świeże i rdzawe( to samo czeka "głowę i nogi" Do zestawu dam gąsienice metalowe i prawdopodobnie 1 figurkę( wlazy się otwierają) Edytowane 10 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Rafał widzę że u Ciebie produkcja modeli idzie tak jak u mnie Co do modelu... to jak zawsze wyczesany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 jakiej firmy jest olivgrun na tym modelu? chodzi mi o firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Dzięki. jakiej firmy jest olivgrun na tym modelu? chodzi mi o firmę. To jest gunze,ale kolorem się nie sugeruj, jest już zmieniony i pewnie się jeszcze zmieni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Rafale, chodzi mi o rodzaj farb jakich użyłeś oleje akryle.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Rafale, chodzi mi o rodzaj farb jakich użyłeś Very Happy oleje akryle.. ? akiej firmy jest olivgrun na tym modelu? chodzi mi o firmę. Very Happy hm.... Wszystko to akryle, olejami nie maluje prawie w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Podwashowana wieża,dwa rodzaje llakierów- satyna i "trupi" mat na zimmericie- po co ? By zimmerit nie błyszczał w ogóle, a stal delikatnie niech wyschnie i zabawy CD pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Fajny fajny ja się nie mam do czego przyczepić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 1/2 szatana :P a tak na powaznie to super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 no skleilem ostatnio tkiego i milem zamiar sie pokazac na galerii ale teraz twojego widze to zrobie jeszcze pare poprawek narazie ide sobie popłakać w kącie :(((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 no skleilem ostatnio tkiego i milem zamiar sie pokazac na galerii ale teraz twojego widze to zrobie jeszcze pare poprawek narazie ide sobie popłakać w kącie Smile :(((((( Ty już skończyłeś i płaczesz, ja jeszcze nienn mam to samo...to mój dziewiczy w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 Kolejny etap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Dla mnie BOMBA !!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 bardzo fajnie wyglada szczegolnie wszelkie slady eksploatacji, zacieki i inne dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 jakiej firmy jest ten kocik??? i jaki numer katalogowy on ma??? narazie to wychodzi Panu Superrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Firma podana w tytule tematu-Dragon/6303 Sebek, prosiłem o niePANowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Jak i czym malowałeś obicia pancerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 piękne zwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Jak można poprosić o przepis na to błotko to ja prosze, i to na porcje dla 4 wygłodniałych koteczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Jak i czym malowałeś obicia pancerza? pędzelkiem, metalizerem i farbkami olejnymi. Błotko to miałki piasek(gdzieniegdzie) z żywicą akrylową, troszkę grubiej startej pasteli i mieszanki pigmentów dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Dziękuje za błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 ja bym te błotniki nad zapalniczką porozginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Czy mógłbyś napisać coś więcej o swojej technice robienia odprysków krok po kroku ? Byłbym wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 ja bym te błotniki nad zapalniczką porozginał Rozgrzewane i gięte, zawsze będa wygladały jak rozgrzane i gięte( mnie osobiście taki efekt nie sadysfakcjonuje) Dziękuje za błotko Proszę Czy mógłbyś napisać coś więcej o swojej technice robienia odprysków krok po kroku ? Byłbym wdzięczny . Pedzelek w farbkę ,malowanie po modelu-innych kroków nie ma Błoto z minimalnej ilości piasku(wręcz kurz) i pigmentów Dobieram sobie kolorystycznie, nanoszę pedzelkiem na sucho( od najjasniejszego, po najciemniejszy) Ilość w "zagłębieniah" -zależne od własnych potrzeb-mozna to skorygowac juz na gotowym modelu Póżniej delikatnie "mieszam" kolorki Po tych czynnosciach wypadałoby zatrzymać kolor, sam fixer jest dobry, ale zmywa kurz i zaciemnia/przekłamuje kolory wyjściowe By to zniwelować wpierw zapuszczam Thinner(także MIG)- nie rozmywa grudek(jak to czyni fixer) Jeszcze na tym etapie zdejmuje sobie naddatki i wyglada to tak: Oczywiście po zmoczeniu całej powierzchni nie przejmuje się że czarno, po wyschnieciu jasnieje( przyśpieszam susząc suszarka do włosów-wziętą w jasyr nota bene od...-SAMICY!) Jesli chcemy, by pigmenty zostały zafiksowane a nie rozciapciane pędzlem, przy wpuzczaniu Fixera-nie daajemy wyschnąć thinnerowi,a w tym momencie zmniejszamy cisnienie w aero do minimum i delikatnie psikaweczką pokrywamy całą masę fixerem-thinner zatrzyma nam ja na miejscu a fixer spowoduje "trwałe" zatrzymanie, a przy aero nie "rozciapcia" nam wypracowanej ziemi. Pewnie wiekszość to wie, ale niewszyscy-więc jest ;p Wracając do modelu, znów troszkę dłubnąłem. Zdjecia sa jakie sa, ale pomimo kilku filtrów, tony zalewek itd pozostaja transparentne. Wszystkie obicia i otarcia sa widoczne "gołym okiem", z pod kurzu- i o to mi chodziło. Jak już zamontuje traki na wieżę,wyschna mi całkiem kolorki na kółkach delikatnie zaakcentuje podeschnięte powierzchnie kół i błotka Poszalałem(choroba wściekłej niedzieli?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi