MayonesEXG7 Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Evildead napisał: Doczytałem trochę o tym typie z i wynika z tego że otwory wizyjne w bardziej pionowej płycie czołowej były starszego typu, do płyt dachowych i silnika przymocowano haki do podnoszenia,dolna skrzynka narzędziowa poszła na prawą stronę, w prawym górnym rogu z tyłu był otwór na podstawę anteny,zatknięty pancerną zatyczką, o podłodze nic nie ma , także mam nadzieję że jako tako aber to odwzorował, jakoś to będzie . @Pan_Cerny obiecane foto, tak to na makro wyglada, takze jakis tam wzór druku jest.., ciekawo jak po podkładzie bedzie widoczne, szału nie ma, na razie nic z tym nie bede robił, ale to nie warte 50 dyszek, szkoda że po zakupie sie nie przyjrzałem , bo to sie nadaje do zwrotu. Ten druk wygląda, jak byś zrobił zdjęcie monitorowi tefonem..ah ta częstotliwość druku. Ciekawie czy 50hz czy 75hz druk im szedł Całuj pańcie romelka żelka w rękę..i dawaj zestawowe. Sabotaż,zdrada dragonowska to do ukarania . Edytowane 15 Września 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Września 2023 Autor Share Napisano 15 Września 2023 22 minuty temu, Pan_Cerny napisał: Co do tej podłogi to się podpieram Hilarym Doylem z jego Panzer Tracts 15-1. Poniżej wklejam połączone obrazki z jego zeszytu. Na górze Z na dole "standard". Łączyłem je na oko więc mogą się różnić wymiarami między sobą. To że dragon dał taką samą w obu wozach to absolutnie nic nie znaczy Błotniki Z-tka ma też bardziej kanciaste niż standardowy Sd-ek. Mam książkę ze zdjęciami Greifa, poszukam jej jutro. Może będzie coś wartego pokazania. Jak by taka płyte luzem dostać to mozna by sie pobawic w pociecie, dosztukowanie, ale nie ma luzem, w nowym pudełku jest tylko ta dolna , choc tu tez inny rozstaw rączek, błotniki pudełkowe sa dwa rodzaje , jeden pewnie typ z , a blaszkowe nie patrzyłem , jak przyjdzie ten etap , będe porównywał, a zdjecia jak najbardziej jak możesz to znajdz , czy na pw , czy tu , to ktos może skorzystac , róznie to na różnych zdjeciach te podłogi, tu np zaczep jak w tym gornym z panzer tracts 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Zapomnialem spytac jaka firma drukuje takie koła bo wstyd normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 6 godzin temu, patrykd napisał: Zapomnialem spytac jaka firma drukuje takie koła bo wstyd normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 (edytowane) Przejrzałem książkę, ale większość zdjęć można znaleźć w necie. Np. te: Kiedyś mnie zastanawiało, co tam leży na silniku. I tamiya i dragon kazali to przyklejać ale nie byłem w stanie rozpoznać przedmiotu. A to zwykłe składane krzesełko n Aha, na poniższym zdjęciu pięknie widać dekielek na kole napędowym. Oczywiście w zestawie dragona występuje on tylko na boxarcie, bo w modelu już nie. Aha W zestawie masz puszki z karmą dla nadludzi. Będziesz robił jedzącego Erwina? Edytowane 16 Września 2023 przez Pan_Cerny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 @Pan_Cerny dzięki za foty, przydadzą się, te czarno białe mam na dysku, tych dwóch ostatnich nie widziałem to super że wrzucone , koło napedowe mam żywiczne od sbs, a do figurek daleko, puszki mozna i do zasobnika wsadzić , sie zobaczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 (edytowane) Co..daliście modeltrend żywiczne koła do romelka pojazdu, ja wam tutaj dam zaraz... Edytowane 16 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Września 2023 Autor Share Napisano 28 Września 2023 Mały update , wymęczyłem tą nową podłogę , na nowo pocięta blacha ryflowana z plus model tak by jako tako przypominało tą z rysunku z Panzer Tracts, także temat podłogi zamykam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Października 2023 Autor Share Napisano 19 Października 2023 Dalszy etap w sumie jak zwykle nie po kolei, bo inaczej się nie da, zacząłem robić górna płytę pancerną, i dobrze że ją kupiłem gdyż jest pod z, kąt nachylenia zgodny z nowym dragonem, a w pudełku są dwie opcje, jedna kadłub pod zwykły alt drugi pod greifa, poza tym w zestawie abera są odpowiednie wizjery boczne gdyż maja szczeliny, a poniżej wizjery od dragona, za duże, i bez otworu czyli lipa..,pokusiłem się jeszcze o dodanie spawów, aber chyba pomyślał ze to już przesada bo nie przewidział nic , zielone strzałki, na razie tyle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 Piękna robota! To już przestaje być modelem plastikowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Października 2023 Autor Share Napisano 20 Października 2023 Dzięki Panowie, @TAW nie byle czyj pojazd , nie wypadało by samym plastikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Romelek,nawet honor w kieszeń i sam pchał ciężką dyktę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 13 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Romelek,nawet honor w kieszeń i sam pchał ciężką dyktę Tu jeszcze ku chwale wodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Brygadzista uczy zielonych, jak się pracuje w trudnych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) Mały progres, słabo jakoś z weną ostatnio.., stelaż i kanistry na tył, trzeba je oczywiście dokupić, bo dziady w pudełku ich nie uwzględnili ... i gąski od heavy hobby przymiarka z kółkiem, te to bez zarzutu. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia Witam , porobiłem błotniki, takie małe skrzydła dla Gryfa , także już bliżej niż dalej, na pewno skończę w tym roku . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego (edytowane) Witam, dalsze postępy, było sporo dłubaniny tym razem, górna pokrywa od środka w sumie stan przed malowaniem, radiostacja Fusprech.f od sbs, tam jeszcze dojdzie połączenie słuchawek i główne zasilanie, ale to po założeniu pokrywy, dorobiłem jakąś skrzynkę narzędziowa bo zawsze to więcej i ciekawiej, najwięcej zabawy było z zestawem radiostacji, połączyłem zestawową radiostacje w sumie dobrze wygląda , dodałem do niej uchwyty z drutu, zaczepy z blaszek , wtyczki i inne pierdołki, podłączenie robiłem na bazie tej stronki https://www.kriegsfunker.com/radio_coll.php może komuś się przyda ten adres, to tyle. Edytowane 13 Lutego przez Evildead 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Nada się na zestaw rigowy na koncert? Okablowanie ładnie konkretne zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Zdjęcia mało ostre. Może czas najwyższy zmienić ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego 36 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Nada się na zestaw rigowy na koncert? Okablowanie ładnie konkretne zrobione. Był kiedyś taki film że podłączyli gitarę zdaje się do radia i był heavy metal, ale tytułu nie pamiętam 28 minut temu, patrykd napisał: Zdjęcia mało ostre. Może czas najwyższy zmienić ziemniaka Jak na warsztat to wystarczy ziemniak, coś tam widać, kiedyś się zmieni może , nie ma czasu na szukanie aparatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Fojer fraj ramsztaina. Ich bin schnappi das kleine crocodile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Podłączam się do oglądania, robota fantastyczna. Lata temu też zaliczyłem zabawkowego Greifa z Tamki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego 38 minut temu, barszczo napisał: Podłączam się do oglądania, robota fantastyczna. Lata temu też zaliczyłem zabawkowego Greifa z Tamki . Dzięki, no nie ma lekko , ale brnę do przodu, tamka to rzeczywiście bladziutka jest jeśli porównać z tym dragonem, choć i w dragonie jest trochę kwiatków, a i instrukcja nie ułatwia jak to na dragona przystało, pomieszane numery, części itd , dobrze że jest Aber, lepiej na nim się wzorować . Ogólnie to ten model ma sporo drobnych części, dobry detal jak to dragon, dodałem blaszki to trzeba teraz tą robotę jeszcze całkowicie inaczej planować, malowanie też będzie takie na raty, raz to, raz tamto, taka to robota, ale w sumie dobra zabawa przy nim, nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 15 minut temu, Evildead napisał: ale w sumie dobra zabawa przy nim, nie narzekam My też się dobrze bawimy . Chciałbym go w końcu całego zbudowanego żeby zobaczyć ile tam tego plastiku wyjściowego zostało. Przepiękna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi