kozborn Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 Wygląda obiecująco. Planujesz to jakoś polerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Listopada 2023 Autor Share Napisano 10 Listopada 2023 15 minut temu, kozborn napisał: Wygląda obiecująco. Planujesz to jakoś polerować? Nie planuję polerować. Zresztą nigdy tego jeszcze nie robiłem malując C 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Stan na dzisiaj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Niebieski wyraźnie dodał życia całości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 13 minut temu, barszczo napisał: Niebieski wyraźnie dodał życia całości . Będzie niebieski zamiast żółtego, tak postanowiłem :). Z jednej strony muszę jednak poprawić, bo za daleko nim poleciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2023 Autor Share Napisano 13 Listopada 2023 Czarny położony. Została szachownica do pomalowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 Przepraszam że dopiero teraz, wiem że pytałeś o to wcześniej, ale nie miałem kwitów potwierdzających moją wersję więc się nie odzywałem... ale im dłużej patrzę na fotki to mi to nie daje spokoju. Te żółte krawędzie na 99% moim zdaniem powinny się kończyć przed KMami. Gdzieś czytałem że te pasy na Mustangach ciągnęły się od czubka skrzydła na długość 8 stóp w kierunku kadłuba, ale jak mówiłem - nie mogę odnaleźć źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Listopada 2023 Share Napisano 13 Listopada 2023 W praktyce bywało różnie. Na fotach (rożnych wersji) widać, jak ten pas kończy się np. kawałek przed (patrząc od kadłuba) wylotami km-ów, w miejscu zmiany kąta krawędzi natarcia skrzydła, na styku z białym pasem identyfikacyjnym, albo ciągnie się przez całe skrzydło. Na ogół nie widać, bo zdjęcia nie są dość dobre, obecne lub zerwane zaślepki wylotów utrudniają interpretację, albo pasa w ogóle nie ma. O zamalowaniu z 5 czerwca 1944 nie wspominając ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 15 Listopada 2023 Share Napisano 15 Listopada 2023 Wygląda to dobrze. Planujesz jakieś zabiegi na tych malunakach? Czy model ma przedstawiać maszynę nówkę sztukę? Czy mi się wydaje czy jeden z kaemów na prawym skrzydle ucierpiał? Wygląda tak jakby go brakowało? No i dzięki za inspirację, bo właśnie wróciłem do swoich dwóch mustangów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 W dniu 15.11.2023 o 12:27, DamianPoltorak napisał: Wygląda to dobrze. Planujesz jakieś zabiegi na tych malunakach? Czy model ma przedstawiać maszynę nówkę sztukę? Czy mi się wydaje czy jeden z kaemów na prawym skrzydle ucierpiał? Wygląda tak jakby go brakowało? No i dzięki za inspirację, bo właśnie wróciłem do swoich dwóch mustangów. Dziękuję. Tak planuję ślady eksplotacji, wash itp. Co do kaemu, to go uszkodziłem i próbowałem naprawić, ale najwidoczniej zle to zrobiłem. Jeszcze coś pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Szachownica zrobiona. Nie wyszło idealnie, ale jakoś nie mam weny, aby w nieskończoność poprawiać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Super wygląda, już bliżej niż dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Wyszło dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 Kalki położone. Zaczął mi się bardzo podobać w tym mundurku :). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Pięknie, oj stare czasy się przypominają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Godzinę temu, barszczo napisał: oj stare czasy się przypominają . Latałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 6 godzin temu, zaruk napisał: Latałeś? TAK, Matchboxem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 11 godzin temu, barszczo napisał: TAK, Matchboxem . Mam takowego nie sklejonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) 13 godzin temu, barszczo napisał: TAK, Matchboxem . Kto nie latał modelem po pokoju niech pierwszy rzuci Humbrolem w puszcze Edytowane 20 Listopada 2023 przez mirage3 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 23 minuty temu, mirage3 napisał: Kto nie latał modelem po pokoju niech pierwszy rzuci Hubrolem w puszcze I te wydawnie odgłosów silników :). Ja miałem zajawkę po obejrzeniu pierwszy raz Żelaznego Orła :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Listopada 2023 Autor Share Napisano 24 Listopada 2023 Model już po washu i po dodaniu większości śladów eksploatacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Listopada 2023 Share Napisano 24 Listopada 2023 Świetnie się prezentuję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 Fiu fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 Model ukończony 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 Super wyszedł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi