bart207skw Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 Witam. Dawno mnie nie było w tej części forum. Czasem nachodzi mnie ochota skleić jakiegoś potworka modelarskiego. Padło na delfina. Formy chyba starsze nawet ode mnie. Sam model co tu napisać - widać niestety. W swojej radości tworzenia producent nie dodał drugiego arkusika kalek. Malowanie będzie niestety chińskie. Są nierówności na powierzchniach i inne kwiatki. Wypukłe linie i nity. Sklejam prosto z pudła -zupełnie relaksacyjnie bez spiny. wiem, że będzie tu dużo obróbki skrawaniem i dłutem, szpachla i papierem ściernym. Zobaczymy jak to wyjdzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września 2023 Autor Share Napisano 15 Września 2023 Zacząłem zabawę. Jak na razie skrzydła. nawet ich spasowanie to duża ilość pyłu po szlifowaniu Co do wnętrza to się zastanawiam. Czy w ogóle cos tam dorabiać bo w sumie nic tam nie zestawowo. ale oszklenie tez nie daje możliwości zobaczenia zbyt wiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 .... chińskie??? Instrukcja malowania raczej nie zachęca do budowy Delfinka. Pomyśl jeszcze nad tym "chińśkim" dość łatwo w sieci znaleźć znacznie ciekawsze. Ugandyjskie albo USAF (do tego jest fajna historia) albo tygrysi (czeski lub ruski). A kalki? Klaki to "frajer" zawsze można dorobić! Tak przy okazji to jest zestaw KP z lat 70'tych - kosztował - 8 KĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Września 2023 Share Napisano 15 Września 2023 12 godzin temu, bart207skw napisał: W swojej radości tworzenia producent nie dodał drugiego arkusika kalek. Ponoć jak się do nich napisze to nadrabiają braki. 12 godzin temu, bart207skw napisał: Malowanie będzie niestety chińskie. Masz na myśli wietnamskie? Cyfry z zapasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Września 2023 Autor Share Napisano 15 Września 2023 Wiem, że dostyłają, ale w tym przypadku nie jest to dla mnie sprawa życia i śmierci. To taki weekendowy projekt. Przede wszystkim sklejam śmigłowce i tam są zawsze tematy życia i śmierci. A jak chce zmienić tematykę jak w tym przypadku to zawsze kupuję jakiś samolot odrzutowy z mc i tylko z mc i relaksacyjnie sklejam. Mam nr boczne w czcionce chińskiej, wietnamskiej i radzieckiej. Więc przykro mi. Co do malowania to będzie srebrne. Może Wietnam. Mam już kilka srebrnych maszyn na półce z okresu PRL. Ten się fajnie wpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 14 godzin temu, bart207skw napisał: Mam już kilka srebrnych maszyn na półce z okresu PRL. Ten się fajnie wpasuje. Jakbyś zrobił malowanie łaciate/kamuflażowe to model wyróżniałby się na półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 Jestem ciekaw efektu końcowego. ? Trzymam kciuki za powodzenie prac nad tym modelem :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Września 2023 Autor Share Napisano 18 Września 2023 Witam. W weekend udało mi się złożyć model w całość. Wkleiłem te psedo foteliki. Zacząłem sprasowywać oszklenie - jest trochę pracy, ale nie jest aż tak źle. Dalej sklejam prosto z pudła - bez dodawania czegokolwiek i waloryzacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 Szybka w klejona. Było trochę problemów ze spasowaniem. Fotele pomalowane. Dalszy etap prac w krótce... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 Ależ tu historia się buduje, patrzę i ja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Października 2023 Autor Share Napisano 27 Października 2023 Witam. Harrier skończony, czas dokończyć Delfina. Nadal lecę prosto z pudła. Zrobiłem podwozie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 Malowanko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Witam model skończony. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi