Psar77 Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 (edytowane) Witajcie. W tytule chyba wszystko zawarłem. Projekt chodzi za mną już od dłuższego czasu, trochę mnie przekonał do założenia tego wątku Husarz kolegi @TAW Tez zamierzam zrobic swojego Mi-24 w locie bo uważam, że tylko w locie pięknie się prezentuje. Zestaw na bogato ale model zvezdy prosto z pudla jest po prostu biedny więc dorzuciłem trochę dodatków. Kupił mi go kumpel w Rosji jak jeszcze nikt nie pomyślał nawet, że może wybuchnąć wojna. Mam więc rzeczy obecnie u nas niedostępne ze sklepu ArmaModels : dwa zestawy blaszek do tego modelu oraz wypukłe nity w formie kalek. Zamierzam zrobic smiglaka w wersji D, konkretnie maszynę 461 z okresu jej pobytu w Iraku w 2007r. Jest na fotce, która leży na pudełku. Bardzo mi sie podoba to kammo i to, ze maszyny latające w Iraku były dosyć mocno wymęczone - postaram się to oddać w modelu. Na razie nic jeszcze nie zrobiłem, bo mam kilka watpliwosc, które mam nadzieję - rozwiejecie. Po pierwsze chodzi mi o różnice w pierwszej kabinie pomiędzy wersjami D i W. Kupiłem co prawda zestaw drukowanych dodatków Edka ale nie zawiera on żadnych elemtow do kabiny operatora uzbrojenia a jedynie celownik dla pilota podwieszony do ramy osłony kabiny. Sama kabina w Zwezdzie biedna - zastanawiam się właśnie czy trzeba inwestować w cały żywiczny kokpit Edka czy jednak cos dorobić własnym sumptem. Czy w zestawie zvezdy jest element celownika do wersji D ? W instrukcji są tam zaproponowane dwa elementy zależnie od wersji malowania która się wybierze... Czy któryś z nich ma zastosowanie do wersji D ? Edytowane 20 Września 2023 przez Psar77 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 No no, kolejny latający czołg. Przyznam, że to malowanie jest znacznie ciekawsze niż standardowe NATO’wskie. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 (edytowane) Jest mi niezmiernie miło, że jakieś natchnienie mogłem włożyć w kolejnego 24 i to naszego. Podejście widać na poważnie - masa dodatków i nity wypukłe Także atrakcyjne kamo i te oczy. I na dodatek jako bojowego, a nie paradnego można też ciekawiej uciorać. I jak najbardziej jestem za latającym - ta sylwetka jednak trochę się marnuje na postoju. Jest ogromny potencjał w tym projekcie - powodzenia! Edytowane 21 Września 2023 przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Hej, będę obserwował z 3 powodów: 1. znam maszyny bo jestem ex technikiem 2. pamiętam pierwsze Mi-24 w Iraku - przyleciały w styczniu 2005 do Al Kut 3. Jestem autorem kalkomanii 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 I bardzo dobrze, że Pioter robisz tego Hokeja bo jest u mnie na liście To do. Będzie można zgapić i uniknąć wtop, sorry zawsze przez pole minowe ktoś przechodzi pierwszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 35 minut temu, Adamsky napisał: Hej, będę obserwował z 3 powodów: 1. znam maszyny bo jestem ex technikiem 2. pamiętam pierwsze Mi-24 w Iraku - przyleciały w styczniu 2005 do Al Kut 3. Jestem autorem kalkomanii @Adamsky witam na pokładzie Jak masz, a pewnie masz jakieś foty z pobytu to będę prosił o zapodanie jak przyjdzie czas malowania @mirage3 dzięki dobrodzieju Dzisiaj spędziłem na dzień na analizowaniu wyposażenia kabiny i stwierdziłem, że żywiczny kokpit Edka do wersji D to mus. Zatem póki go nie kupię to za dużo się nie podzieje, ale skoro już kości zostały rzucone to coś myślę drgnie. Po części robię go też, żeby móc na konkursy wystawiać coś nie tylko w kategorii Odrzutowce 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 Pozdrawiam wszystkich obserwujących 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 17 minut temu, Psar77 napisał: @Adamsky witam na pokładzie Jak masz, a pewnie masz jakieś foty z pobytu to będę prosił o zapodanie jak przyjdzie czas malowania @mirage3 dzięki dobrodzieju Dzisiaj spędziłem na dzień na analizowaniu wyposażenia kabiny i stwierdziłem, że żywiczny kokpit Edka do wersji D to mus. Zatem póki go nie kupię to za dużo się nie podzieje, ale skoro już kości zostały rzucone to coś myślę drgnie. Po części robię go też, żeby móc na konkursy wystawiać coś nie tylko w kategorii Odrzutowce 1:72 chwilowo tylko obserwacja , niedawno pochowałem ukochana zonę i jest mi bardzo ciężko 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Jakieś wyczesane zestawy do Mi-24 robi ResKit ale to jest majątek...jest też wirnik główny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 1 minutę temu, Adamsky napisał: chwilowo tylko obserwacja , niedawno pochowałem ukochana zonę i jest mi bardzo ciężko OMG ... przyjmij proszę moje kondolencje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 (edytowane) 3 minuty temu, mirage3 napisał: Jakieś wyczesane zestawy do Mi-24 robi ResKit ale to jest majątek...jest też wirnik główny. Nad wirnikiem się zastanawiam. Kabina odpada bo oni robią do wersji W. A ta edkowa do D jest bardzo spoko. Co prawda ogrzewanie szyb zrobili w 2d z blaszke, ale to się wymieni ;-) No i są wiatraczki !!!! Edytowane 21 Września 2023 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 I cenowo nie ma masakry szkoda, że Zvezda ma takie trochę lipne oszklenie. Przy takim wypasie musi być otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Września 2023 Autor Share Napisano 21 Września 2023 14 minut temu, mirage3 napisał: Przy takim wypasie musi być otwarty W locie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Psar77 napisał: W locie ? Fakt napisałeś, że w locie Pewnie kółek się qrdę nie chce malować Edytowane 22 Września 2023 przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 Powodzenia w budowie. Przygotowałeś niezły zestaw dodatków Dzieło życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Września 2023 Autor Share Napisano 22 Września 2023 1 godzinę temu, Juffre napisał: Powodzenia w budowie. Przygotowałeś niezły zestaw dodatków Dzieło życia? Może tak być 2 godziny temu, mirage3 napisał: Fakt napisałeś, że w locie Pewnie kółek się qrdę nie chce malować Nie - po prostu w locie wygląda kozacko, a jak siedzi na ziemi to ma urok srającego psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 Dołączam do obserwujących. też mam go w "niedalekich" planach w takim malowaniu tylko w 72 i nie zamierzam się nad nim tak doktoryzować, 5 minut temu, Psar77 napisał: Nie - po prostu w locie wygląda kozacko, a jak siedzi na ziemi to ma urok srającego psa Hehe, podobnie jak z F-16. Na ziemi to jakiś pokrak. Powodzenia w budowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 Paczam i siem uczem... Plany jak najbardziej są na takie malowanie... nawet zanabyłem Adasiowe kalki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Września 2023 Autor Share Napisano 22 Września 2023 @Mitrandir liczę na Twój czynny udział w tym wątku jako jednego z głównych speców od śmigieł na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 7 godzin temu, Psar77 napisał: @Mitrandir liczę na Twój czynny udział w tym wątku jako jednego z głównych speców od śmigieł na tym forum Specem to jest tu Adam... ja tylko lepie wiatraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 W dniu 21.09.2023 o 22:36, Psar77 napisał: Nad wirnikiem się zastanawiam. Kabina odpada bo oni robią do wersji W. A ta edkowa do D jest bardzo spoko. Co prawda ogrzewanie szyb zrobili w 2d z blaszke, ale to się wymieni ;-) No i są wiatraczki !!!!Niedostępne Bardzo fajna szoferka, obawiam się tylko, że po zamknięciu szkiełka będzie z tego widoczne z 50%. Sam dwa zbudowałem (oba z otwartymi kabinami i też nie widać wszystkiego co włożyłem). No chyba, że to model życia i dla własnej frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 1 godzinę temu, Pawel.G napisał: No chyba, że to model życia i dla własnej frajdy Określenie model życia jest dla mnie trochę niebezpieczne bo jakby zakłada że albo nic lepszego albo co gorsza nic więcej już w nim nie zdziałam więc wybieram opcję "dla własnej frajdy" No i chcę, żeby robił wrażenie jednak a nie stanowił źródło cichych komentarzy "no ale w kabinie to się mógł bardziej postarać" .... Paweł są gdzieś tutaj na forum te Twoje sztuki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 8 godzin temu, Mitrandir napisał: Specem to jest tu Adam... ja tylko lepie wiatraki Dziękuje za uznanie, pomogę w miarę możliwości , proszę pamiętać ze w Iraku były wersje D , a model to W - to sa różne śmigłowce, w obecnej sytuacji proszę mi wybaczyć jesli bede z opoźnieniem odpowiadał 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 25 minut temu, Adamsky napisał: Dziękuje za uznanie, pomogę w miarę możliwości , proszę pamiętać ze w Iraku były wersje D , a model to W - to sa różne śmigłowce, w obecnej sytuacji proszę mi wybaczyć jesli bede z opoźnieniem odpowiadał Fajnie, że w ogóle jesteś... Trzymaj się chłopaku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 1 minutę temu, Mitrandir napisał: Fajnie, że w ogóle jesteś... Trzymaj się chłopaku Dziękuje za Wasze wsparcie , postaram sie byc w EPDE 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi