kub Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 PZl.7a mastercraft Niestety szyba poszła się bujać i musiałem coś wykombinować więc zakryłem to szmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Mustang IVA (USA P-51K) PD-D, KM112 z 303 Dywizjonu RAF. Model Tamiya 1/72plus zestaw Aires (7079), śmigło Aeroprop Pavla (U 72-28). Kalkomanie wykonane na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 An -26 z 13 Pułku Lotnictwa Transportowego w Krakowie Balicach. Model Amodel 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Oeffag D.III z 7 Kościuszkowskiej Eskadry Myśliwskiej, model Roden + blaszki Part, kalkomanie zamawiane indywidualnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Oeffag D.III z 7 Kościuszkowskiej Eskadry Myśliwskiej, model Roden + blaszki Part, kalkomanie zamawiane indywidualnie Panie Wojtku, ładniusi! Nie ma więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 An -26 z 13 Pułku Lotnictwa Transportowego w Krakowie Balicach. Model Amodel 1/72.A jak się sklejał ten Antek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Mój egzemplarz bezproblemowo, cały proces opisany był w Model Fanie 5 i 6/2007. Trochę szpachlówki jednak niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Panie Wojtku, ładniusi! Nie ma więcej zdjęć? Ponieważ model oczekuje na publikację, w obecnej chwili nie mogę więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Dwa Ballila (dwa, bo to rodzaj męski, Ballila to po polsku "mały procarz" (procarczyk?). Pierwszy 16.8 to stary model Toycraft Berg, drugi to KARAYA. Oba wysokiej klasy żywice w skali 1/72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 The Lancs B jak Buś, Hasegawa plus cztery zestawy CMK i pięć Eduard. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 I ostatni dziś T-38C, egzemplarz, na którym szkolą się polscy piloci F-16 w Columbus, USA. Model SWORD, kalkomanie na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzisiaj Jak 12A, Amodel plus super blaszki PART. Skala 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Model Miga-29 UB nr 15 z 1 elt, Mińsk Mazowiecki. Model.... hybryda, bo nie ma dobrego w 1/72. Cockpit waloryzowany, także przeszklenie z użyciem różnych blaszek do tego samolotu, dysze i hamulce aerodynamiczne AIRES. Duże przeróbki przy podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Bardzo ładny MiG ale godło kościuszkowskie pod kabiną chyba nie ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Godło to jedno, a kamo... sporo przesunięć barw w porównaniu z oryginałem, no chyba, że nie dość dokładnie przejrzałem fotki naszej Piętnastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Jak-12A rewelacyjny, nawet jako wojak. Może jakaś osobna galeryjka poglądowa z większymi fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Odczekałem kilka dni na reakcję w sprawie MiGa-29UB. Pisząc hybryda, miałem na myśli (ale nie chciałem zdradzić), że jest to...metalowy model Witty (Transcom), jaki w limitowanej wersji wyszedł jakieś dwa lata temu. Za duże godło kościuszkowskie i przesunięcia plam pozostały niezmienione, natomiast całkowicie zmieniona jest kabina pilotów i jej owiewka (limuzyna, jak kto woli)- głownie kolorowane blaszki Bilek/Eduard oraz fotele wyrzucane K-36 z żywicy, a także hamulce aerodynamiczne i dysze Aires. W załączeniu oryginał tzn model jaki znajdujemy w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 aaaa, takie buty. Całkiem nieźle linie podziału wygladają jak na metalowca. A wiele taki modelik kosztuje? Tak z ciekawości zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Ok. 150 zł, niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Pewnie uznacie, że chłopu na starość odbiło i pewnie coś w tym będzie... tymczasem dziś poprostu posiadłem drogą ściągania edytor zdjęć i postanowiłem się odrobinę poznęcać nad swoimi starymi zdjęciami... Na razie jedno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Tam zaraz odbiło - fajne klimatyczne zdjęcie . Chyba już kiedyś było o szachownicy na stateczniku/sterze, więc nie ciągnę tematu. Pytanie pewnie nieco naiwne, ale chwytam się wszystkich możliwości - czy wybrane malowanie jest oparte o jakieś źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 O ile mnie pamięć nie myli - o krzyżówkę: Królikiewicza "Polski samolot i barwa" i malowanie "pudełkowe" ze starego pudła "Plastyka", uwzględniającego jednobarwne malowanie powojenne, czyli taki misz-masz... Pewnie nie działa to na moją korzyść, zwłaszcza w zestawieniu z budowanym przez Ciebie Jakiem... Coś tam przy nim podłubałem na ile potrafiłem i cierpliwości mi starczyło, potem mieliśmy wspólne niemiłe przygody ale jakoś dotrwałem do końca... A co wielkości szachownic zaufałem bodaj Techmodowi... Tak właśnie przed chwilą zajrzałem do pudełka pachnącego... w zasadzie to już nie wiem czym, ale obok Jaka tkwi dumny napis "NEW". W instrukcji malowania jest taki właśnie dwubarwny Jak. Ten ma jednak żółty kołpak śmigła, całe czarne łopaty i to, co mi najmniej pasuje - linia błękitnego, który wcale nie podchodzi pod statecznik poziomy... A właśnie - masz może jakieś "kwity" na szaro - błękitne powojenne Jaki? Królikiewicz twierdzi, że były... I odrobina szaleństwa na "dobranoc" - dobrodziejstwo efektowej rozpusty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Cześć drabik, niestety nie mam żadnych wiarygodnych informacji o malowaniu Jak-ów-1 po wojnie, nie mówiąc już o tym, żeby był to Jak zaopatrzony wyłącznie w szachownice. Mi-4 też się ładnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Adam a gdzie galeria Hinda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Dzisiaj coś z początków wojskowego lotnictwa Polski: Rumpler C.Ia (Han.) znany ze zdjęć z dnia z uroczystej przysięgi na Polu Moktowskim 16 grudnia 1918 (a więc 35 dni po odzyskaniu niepodległości). Model AIRMO Jadar, kalki z różnych żródeł, w tym kalki Blue Rider, z model Choroszy i oczywiście AIRMO. Tak się składa, że żadne nie są w komplecie poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi