Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Zimno na dworze, nie ma co robić innego to wziąłem się za tytułowego migacza na zlecenie dla kolegi. Plan jest żeby był z pudła, coś tam może dorobię, ale też bez przesady. Fajnie, że są żywiczne fotele i dysza. Natomiast jak zacząłem pracę to zmartwiły mnie panele instrumentów, bo są płaskie z kalkomanią, która średnio nawet pasuje, więc pomyślałem, żeby te panele sobie dorobić, tylko nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć tylnej kabiny na wzór. Ma może ktoś poratować jakimś materiałem obrazkowym? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Fajny modelik się szykuje. Będę podglądał. 18 minut temu, Vieh_san napisał: Ma może ktoś poratować jakimś materiałem obrazkowym? Jak nikt z kolegów nic Ci nie podrzuci to podpowiem, że jest taki produkt "Karaya U7205 MiG -23 UB Flogger Cocpit set". Niektórzy sprzedawcy na swoich stronach zamieszczają bardzo dokładne opisy i zdjęcia produktu nawet jeśli nie mają go w ofercie. Może tam znajdziesz to co Cię interesuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 5 minut temu, Endrju napisał: Fajny modelik się szykuje. Będę podglądał. Jak nikt z kolegów nic Ci nie podrzuci to podpowiem, że jest taki produkt "Karaya U7205 MiG -23 UB Flogger Cocpit set". Niektórzy sprzedawcy na swoich stronach zamieszczają bardzo dokładne opisy i zdjęcia produktu nawet jeśli nie mają go w ofercie. Może tam znajdziesz to co Cię interesuje. No właśnie przeszukuję sklepy w poszukiwaniu zdjęć z blaszkami. Znalazłem tylko w miarę dobre zdjęcie blaszki od Eudarda. Jak nic innego nie znajdę to użyję tego jako wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Ten zestaw, który wskazałem to tylko żywica. Nic Ci po nim. Ale z tych kalkomanii które znalazłeś chyba będziesz miał pożytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 Tak, są pomocne, mam tylko jeden kadr z filmu na yt. Sądzę, że duży ekran służy za zamiennik peryskopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Podłączam się do spoglądania, żeby mnie się tak chciało jednego po drugim... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 2 minuty temu, barszczo napisał: Podłączam się do spoglądania, żeby mnie się tak chciało jednego po drugim... . Napędza mnie nadzieja, że może będzie przyjemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Właśnie sklejam ten model. Życzę powodzenia! Będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Listopada 2023 Autor Share Napisano 17 Listopada 2023 Teraz powinno być lepiej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Dwie fotki z płyty do Aeroplanu 5-6/2005 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzik Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) Cześć! Jeśli potrzebujesz jakiekolwiek szczegółu to dawaj cynka - ściągnęliśmy jedynego MiG-23UB do Polski więc parę fotek nie stanowi problemu Osobiście go "rozkręcałem" i montowałem więc, a nuż pomogę Edytowane 18 Listopada 2023 przez Luzik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Wow ten z Piły? Raczej z zewnątrz to mam dużo zdjęć z sieci. Nie chcę też prosić o nie wiadomo jaką dokumentację, bo model będzie raczej z pudła bez drastycznych przeróbek. Panele zrobiłem bo odstawało by to od żywicznych foteli. Same też panele raczej bardzo z grubsza są zgodne z rzeczywistością, po pierwsze nie ma sensu robić ich bardzo zdetalowanych, bo ani drukarka nie da rady wydrukować, ani ludzkie oko nie wychwyci różnicy między cylindrem o średnicy 0,1mm, a wymodelowanym pokrętłem. Z grubsza chodzi o to, żeby zegary były w miarę na swoim miejscu i żeby to nie było płaskie. Tak mi wyszło po malowaniu. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 3 godziny temu, Vieh_san napisał: ten z Piły? Nie ma innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 13 minut temu, Grzes napisał: Nie ma innego Prawda, wybór nie był za duży ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 Nie wiem jak ma wyglądać kabina. Jeśli będzie zamknięta, praktycznie nic nie będzie w niej widać, zwłaszcza w drugiej. I jeszcze pytanie - jakie malowanie? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Nie wiem jak ma wyglądać kabina. Jeśli będzie zamknięta, praktycznie nic nie będzie w niej widać, zwłaszcza w drugiej. I jeszcze pytanie - jakie malowanie? Tak jak w tytule i na zdjęciu Mam wolny wybór, może być otwarta, ale to bym musiał przyjrzeć się czy dam radę bezboleśnie porozcinać szkiełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 to jest po remoncie - srebrne. Wcześniej było szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 No właśnie kumpel chce srebrnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Bardzo ciekawy projekt. Z niecierpliwością czekam na etap tylnego podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 26 minut temu, kozborn napisał: Bardzo ciekawy projekt. Z niecierpliwością czekam na etap tylnego podwozia. Po Twoim komentarzu ze mną jest wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 21 minut temu, Vieh_san napisał: Po Twoim komentarzu ze mną jest wręcz przeciwnie Już nie kokietuj. Pójdzie dobrze. Po prostu lubię oglądać ładne nóżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 10 minut temu, kozborn napisał: Po prostu lubię oglądać ładne nóżki. Czy one ładne te nóżki to ja nie wiem. Powyginane i poskręcane we wszystkie strony jak u pokraki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 44 minuty temu, giberes napisał: Powyginane i poskręcane we wszystkie strony Jak patrzę na podwozie MiGa-23, to zawsze się zastanawiam, co miał w głowie konstruktor - nadmiar geniuszu, czy nadmiar wódki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Godzinę temu, Grzes napisał: Jak patrzę na podwozie MiGa-23, to zawsze się zastanawiam, co miał w głowie konstruktor Ograniczenia konstrukcyjne, podobnie jak w Mirage F.1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi