Skocz do zawartości

K4386 Typhoon VDV 1:35 Zvezda

Kowalec222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Model skończony chwilę temu, ale dopiero teraz znalazłem chwilę na sesję fotograficzną. Produkt Zvezdy sklejało się bezproblemowo, wśród konkurencji wyróżnia go najbardziej szczegółowo oddane wnętrze. Zestaw uzupełniony kołami żywicznymi własnej produkcji, pasami Quinta i kilkoma blaszkami, które pozostały po budowie Typhoona z RPG. Tak się toto prezentuje.

20231123_193622.thumb.jpg.b7405e4263a1c457b83329f1fbd64bf3.jpg

20231123_193733.thumb.jpg.f30fc3f138f25d4314f525430f861540.jpg

20231123_193653.thumb.jpg.edc8687996351aa6c4f79cd02da49c80.jpg

20231123_193821.thumb.jpg.de62e2d4cf2a2d1083958b9aac5dee3a.jpg

20231123_193608.thumb.jpg.b3f9b325612d38543287631d036b47a7.jpg

Pozdrawiam

• Like 12

Świetnie się prezentuje. Fajnie zakurzony i realistycznie wyglada. Bardzo mi się podoba, 

ciekawostka- mam wrażenie, ze wiekoszosc współczesnych pojazdów MRAP i mrapopodobnych  jeździ na takich samych kołach 😀

Edytowane przez makinen
  • Like 1

• 9 months later...

Świetnie wyszedł.

Miałeś problemy ze szczeliną pomiedzy obudową szyby przedniej a maską nadsilnikową   i trzeba było bardzo precyzyjnie ustawiać jej kąt,  a w wieży jarzmo za celownikiem, gdzie także wychodział szczelina ?

• Thanks 1

Gdy budowałeś Tajfuna zapytałem się  ciebie o spasowanie elementów ,  ja osobiście mam problemy z budową ich modeli pod względem dopasowania elementów. Tobie udało się zbudować perfekcyjny model i super podstawkę, Szkoda iż nie dołożyłeś jakiegoś figuranta , ale to takie moje ,, a ja bym ... ,, . Podoba mi się malowanie jak i delikatne brudzenie , przypomnij mi proszę czym maziałeś szyby na zielono. 

• Thanks 1

Dziękuję za miłe słowa, w środę na spontanie zgłosiłem Typhoona na Biennale Modelarskie w Świdnicy, a żeby nie wystawiać "golasa" na stole trzeba było podstawek stworzyć. W czwartek i piątek na szybko z tego co było pod ręką wystrugałem no i jest. Szału ni ma, ale wstydu chyba też nie. 

30 minut temu, bulik58 napisał:

udało się zbudować perfekcyjny model i super podstawkę

Dzięki, ale do perfekcji to wiele mu brakuje😉

37 minut temu, bulik58 napisał:

Szkoda iż nie dołożyłeś jakiegoś figuranta

Teraz nie było czasu, ale może jeśli uda mi się jakoś sensownie zmalować to będzie też ludzik.

39 minut temu, bulik58 napisał:

czym maziałeś szyby na zielono

Szyby psiukane clearem od Tamiya.

2 godziny temu, Kowalec222 napisał:

Dziękuję za miłe słowa, w środę na spontanie zgłosiłem Typhoona na Biennale Modelarskie w Świdnicy, a żeby nie wystawiać "golasa" na stole trzeba było podstawek stworzyć. W czwartek i piątek na szybko z tego co było pod ręką wystrugałem no i jest. Szału ni ma, ale wstydu chyba też nie. 

Dzięki, ale do perfekcji to wiele mu brakuje😉

Skromność jest twoją zaletą , przekonałem się o tym nie raz , ale w tym przypadku (pomijam pozostałe , nie mające nic wspólnego z tematem) masz z czego być dumny.

• Thanks 1