tornado Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 HDS jest w zestawie, czy bedziesz cos dokombinowywal? Niebieski moglby fajnie wygladac. Chociaz nie wiem, czy nie bedzie sie gryzl troche z ta czerwienia kabiny. Fajnie by tez wygladal jak bys go pomalowal na kolor calkowicie inny, kontrastujacy ze wszystkim. Np na zolto (tak jak sie chyba powinno malowac wszystkie urzadzenia dozorowane). HDSu nie było w komplecie z Volvem, natomiast mam go w zestawie z dodatkami Italeri 776: Co do malowania HDSu, to faktycznie są malowane w przeróżnych kolorach. Wczoraj właśnie Milosz dosłownie zasypał mnie bardzo szczegółowymi fotkami przedstawiających HDSy w różnych kolorach, za co bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Małe sprostowanie Urządzenia dozorowane tak zwane HDS-y i wysięgniki moga być malowane na chyba dowolony kolor. z HDS-ami spotkałem sie już w kolorze czarnym, zielonym, niebieskiem, żołtoczarnym, żółtym, czerwonym i niewim jakim. A no to chyba ze tak. Zwracam w takim razie honor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Kabina i inne blachy są już polakierowane bezbarwnym połyskiem + utwardzacz, poszło 4 warstwy, każda nakładana w odstępie 1 godzinki. Kabina została odstawiona do schnięcia, w międzyczasie zabrałem się za budowę HDS,a Ramka z częściami: Podstawa pod HDS sklejona i pomalowana: i przymiarka na ramie F-12: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Zapowiada się nieżle.. Widac już z samej ramy że HDS pasuje do tego pojazdu i konfiguracji podwoziowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) No to się narobiło, kabina spadła ze stołu i zrobił się odprysk w lakierze Chciałem to poprawić i przy nakładaniu nowej powłoki lakieru, farba na dachu zważyła się Wrzuciłem kabinę do kreta ( granulki), ale po przeszło 3 godzinach nic a nic lakier nie chciał schodzić, przełożyłem więc kabinę do DOTa, zobaczymy ile w tym specyfiku będzie się musiała moczyć aby zeszła farba. Po tym tragicznym wypadku wziąłem sie za sklejanie HDSa. Jak narazie skleiłem i pomalowałem podkładem główne elementy konstrukcji. Fotek narazie nie ma, bo padły akumulatorki Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Uuuu... No to niefajnie... Co zrobisz z kalkami? Chyba juz po Globetrotterze, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 no to klapa.........to jest najgorsze w modelarstwie no ale jestesnmy dobrej mysli........nie zalamuj sie Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Nie jest tak źle, farba z kalkami prawie już zeszła, zostało trochę w zaułkach, ale sądzę że do wieczora i to zejdzie Z kalkomanią też rozwiązałem problem mianowicie kupiłem je od kolegi z Warszawy, który skleja ten sam model bez globa, wiec są mu nie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Tornado ponoć płyn hamulcowy też się sprawdza w ściąganiu farby ale sam nie sprawdzałem więc nie ręczę, że plastiku nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Tornado ponoć płyn hamulcowy też się sprawdza w ściąganiu farby ale sam nie sprawdzałem więc nie ręczę, że plastiku nie ruszy. Marcinie, tornado już napisał przecież, że wrzucił swoje "uszkodzone" części do DOT`u, czyli właśnie płynu hamulcowego. Tu masz cytat: Wrzuciłem kabinę do kreta ( granulki), ale po przeszło 3 godzinach nic a nic lakier nie chciał schodzić, przełożyłem więc kabinę do DOTa, zobaczymy ile w tym specyfiku będzie się musiała moczyć aby zeszła farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 No to swietnie............poradziles sobie z probleme i ujzymy F-12 w takiej postaci w jakiej mial byc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Kabina jeszcze się moczy w płynie hamulcowym, sądze że rano będzie juz można ją umyć i pomalować. Natomiast dzisiaj, a właściwie juz wczoraj pomalowałem podstawoawe elementy konstrukcyji HDS,u. Trzeba będzie jeszcze je przetrzeć papierem wodnym, i położyć nową warstwę lakieru, dgyż podczas lakierowania aero zaczął pluć i porobiły się malućkie krostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Właśnie przyszły nowe kalkomanie do F-12 Kabinę ponownie już pomalowałem, teraz kolej na napisy, kaleczki i bezbarwny a na koniec pomaluje wewnetrzne ściany i uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 bardzo ładny zestaw będzie z tą naczepką doradzałem ci już gdzieś że masz go pomalować na czerwono i widze że się zdecydowałeś będzie super wyglądał z tą naczepką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 to może ja zapytam tak jak kiedy okonek co tam słychać w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 noo....nic sie nie rusza ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 noo....nic sie nie rusza ostatnio No cóż , ostatnio nawiedzili mnie bardzo mili goście, więc jestem bardziej zajęty nimi i pokazywaniem im atrakcji turystycznych,między innymi zwiedziłem z nimi podziemne fortyfikacje wybudowane w czasie II wojny św. w podziemiach gór wałbrzyskich ( kompleks Włodarz) Przy okazji dowiedziałem się że niemiaszki produkowali karabiny z zakrzywionymi lufami do strzelania z za winkla : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 hehe Tornado przyslij mi jeden taki karabin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 3 Maja 2006 Share Napisano 3 Maja 2006 Widze Andrzej, że bawisz się w przewodnika od czasu do czasu warto porobić coś innego, żeby później powrócic z większa checia na sklejanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 3 Maja 2006 Share Napisano 3 Maja 2006 a co ci gocie na twoje modele tornado ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Maja 2006 Autor Share Napisano 3 Maja 2006 a co ci gocie na twoje modele tornado ?? Jeden z moich modeli widzieli w TV, ale gdy ujżeli wszystkie na żywo to byli poprostu zauroczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 4 Maja 2006 Share Napisano 4 Maja 2006 Ja też bym był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Maja 2006 Autor Share Napisano 16 Maja 2006 Po długiej przerwie wkońcu zabrałem się za F-12 zawiele nie narobiłem, bo zaledwie pomalowałem drugi raz HDSa, a jednocześnie zabrałem sie za Citroena 15SIX. Myślę że do jutra farba powinna całkowicie wyschnąć i prace przy zestawie ruszą pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 17 Maja 2006 Share Napisano 17 Maja 2006 wszyscy mamy taka nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 17 Maja 2006 Share Napisano 17 Maja 2006 Ładny kolorek. mam takie same zaciski, z Lerua-Merlę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi