FAHR Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Model zrobiony dla odpoczynku po Abramsie i zadanie swoje spełnił. Przyjemna i szybka budowa, kilka prostych przeróbek i jest. Zapraszam do rzucenia okiem. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Fajny, ale ciemny lekko. U mnie też czeka na półce do zrobienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Jestem jak najbardziej na tak! Bardzo fajny efekt poprzyklejanej do błotka trawy i malowanie osłony jarzma (to zestawowa, kupna czy robiona?) to dla mnie dwa główne smaczki tego modelu. I jeszcze gałęzie wyglądają bardzo realnie - co to za produkt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Prawdziwa frontowa maszyna w oczekiwaniu na rozpoczęcie wojny atomowej. Kawał dobrego modelarstwa. Wojska powietrzno-desantowe to jest to!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Fajne brudzenie i ogólnie całościowo model super wygląda. Reflektor ten przedni to zastawowy z tą żarówką czy sam rzeźbiłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Dzięki panowie za opinie. Teraz po kolei: -osłona jarzma to żywica z Bodi Miniatures -reflektor jest zestawowy ale szkło jest z T-72 z Das Werk -gałęzie zostały obcięte ze stojącego w "livingu" Szparaga pierzastego a następnie pomalowane Edytowane 19 Grudnia 2023 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu0112 Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Ładny model!!! Gratulacje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) 19 godzin temu, FAHR napisał: gałęzie zostały obcięte ze stojącego w "livingu" Szparaga pierzastego a następnie pomalowane Muszę kupić żonie na święta tego szparaga - ona lubi roślinki A suszyłeś to albo moczyłeś w glicerynie? Bo po jakimś czasie może się to zupełnie zmienić... Edytowane 20 Grudnia 2023 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 Klimat z serii "na podejściach do Kopenhagi" bardzo fajnie zrealizowany. Im więcej 6 PDPD tym lepiej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 50 minut temu, TAW napisał: Muszę kupić żonie na święta tego szparaga - ona lubi roślinki A suszyłeś to albo moczyłeś w glicerynie? Bo po jakimś czasie może się to zupełnie zmienić... Dostał tylko kilka farb i lakier matowy. Sam jestem ciekaw co z tym dalej będzie, będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 To po roku, przed świętami liczę na odkopanie tej galerii z aktualnymi zdjęciami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 Piękny model. Podoba mi się. Podoba mi się szczególnie dlatego, że ostatnio dużo nad nim siedziałem. Realizowałem swój własny projekt związany z tym pojazdem. Właśnie go odtajniłem na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Pozwolę sobie przy okazji tego tematu podpytać o jedną rzecz. Standardowo na każdym wozie montowane są z tyłu wozu 2 świece dymne BDSz-5 lub BDSz. U Ciebie na płycie na silnikowej masz zamontowane dwie dodatkowe świece tak jak na wozie znajdującym się w Muzeum Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej. W modelu Trumpetera w tym miejscu zamontowane jest jedno długie ustrojstwo, które wygląda jak zbiornik oleju z T-34. Taki baniak jest zamontowany na wozie w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w forcie czerniakowskim. Czy próbowałeś może wyjaśnić o co chodzi z tymi urządzeniami? Poniżej zdjęcia ilustrujące temat. Zdjęcia oczywiście z Internetu do ilustracji zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2023 Nie wgłębiałem się w to szczerze mówiąc, aczkolwiek Trumpeter robi dwie wersję tego wozu i we wcześniejszej (tej używanej u nas) masz BDSz-y. Ta druga opcja jest w wersji poźniejszej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 (edytowane) 5 godzin temu, FAHR napisał: Nie wgłębiałem się w to szczerze mówiąc, aczkolwiek Trumpeter robi dwie wersję tego wozu i we wcześniejszej (tej używanej u nas) masz BDSz-y. Ta druga opcja jest w wersji poźniejszej. Dokładnie tak jak pisze FAHR- Trumpeter wypościł dwa modele ASU-85 - 01588- Russian ASU-85 airborne self-propelled gun Mod.1956 ze świecami BDSz -01589 Russian ASU-85 airborne self-propelled gun Mod.1970 z karabinem DSzK i dodatkowym zbiornikiem na paliwo w obydwu modelach jest kalka dla wozu z nr 1601 Ten na forcie Czerniakowskim Ze Skarżyska z Muzeum Orła "Rdzawego" zachowany w muzeum wóz nr 1601 ma zbiornik i chyba na tym egzemplarzu wzorowała się firma produkująca model. Edytowane 21 Grudnia 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Za przykrycie belką emblematu 35 das załoga pompowała by do końca służby i jeszcze ze 3 dni. To tak zupełnie na marginesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi