Moses Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 W latach 90tych, gdy miałem te początkowe naście lat, pod sufitem zawieszone były Airfixy, ZTSy i kilka Matchboxów. Szkopy academy to było cudo, a o hightechowych Hasegawach czy Hobbycraftach mogłem wtedy pomażyć. No i pojawiła się wtedy Aeroplast, z ich Harrierem i Hueyem. Olać to że Harrier z grubsza tylko wyglądał jak Jumpjet, lepiej było z Hueyem. Malowany wtedy oliwkowym Humbrolem 166; patrzyłem się na niego i jarałem sie jak flota czarnomorska. Przeglądając allegro, śmigneła mi gdzieś oferta, oryginalnego Aeroplasta, za jakieś śmieszny pieniądz. długo się nie zastanawiałem I nie powiem, uradowałem się, sklejając go. Czysta zabawa, bez spiny. A i składało sie go nad wyraz przyjemnie. Wszystko całkiem git spasowany (prócz kokpitu), o dziwo szpachli poszło niezbyt dużo Bell UH-1N Twin Huey Bu.No. 159204; SN-201 HMLA-369 "Gunfighters" Operation Desert Storm; Saudi Arabia 1991 Aeroplast 1/72 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Wygląda jak wystrugany przytępym kozikiem z lipowego kołka Ale klimat lat szczenięcych i dziewięćdziesiątych trzyma. Takimi galeriami to ty we mnie poczucie winy wywołujesz i zmuszasz do zajrzenia w najgłębsze czeluści składziku gdzie kilka takich "grzybów" jeszcze się uchowało i krzyczy "Sklej mnie!" 54 minuty temu, Moses napisał: I nie powiem, uradowałem się, sklejając go. Czysta zabawa, bez spiny. I bardzo dobrze W czasach udowadniania każdego nita, takie podejście jest jak najbardziej pożądane i wskazane. Gratuluję miniatury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Śmiglak całkiem fajny. Jestam na TAK. Jedyne czego bym się czepiał to to że ten model nie jest vintage bo powstał już po PRLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia W dniu 29.12.2023 o 07:47, Moses napisał: I nie powiem, uradowałem się, sklejając go. Czysta zabawa, bez spiny. A i składało sie go nad wyraz przyjemnie I to je właśnie TO! O take Polske walczylimy Bardzo fajnie wykonany modelik Też mam gdzieś na magazynie takiego Aeroplasta z tamtych lat. W dniu 29.12.2023 o 08:48, abtb napisał: do zajrzenia w najgłębsze czeluści składziku gdzie kilka takich "grzybów" jeszcze się uchowało i krzyczy "Sklej mnie!" U mnie kilkadziesiąt takich grzybów krzyczy do mnie "Grzybie do roboty" W dniu 29.12.2023 o 16:13, jmx62 napisał: nie jest vintage bo powstał już po PRLu oj tam oj tam, nikt nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Bardzo fajnie wyszedł. Sam mam kilka zrobionych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia W dniu 29.12.2023 o 08:48, abtb napisał: Wygląda jak wystrugany przytępym kozikiem z lipowego kołka Ale klimat lat szczenięcych i dziewięćdziesiątych trzyma. Takimi galeriami to ty we mnie poczucie winy wywołujesz i zmuszasz do zajrzenia w najgłębsze czeluści składziku gdzie kilka takich "grzybów" jeszcze się uchowało i krzyczy "Sklej mnie!" I bardzo dobrze W czasach udowadniania każdego nita, takie podejście jest jak najbardziej pożądane i wskazane. Gratuluję miniatury Oooo właśnie ! Poszukaj w składziku albo na giełdzie modelarskiej 104 z Matchboxa albo Airfixa a jeszcze lepiej z FROGA.Hasegaey i zrób takiego. Będziesz miał fajne uzupełnienie kolekcji 104 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi