_LazyMan_ Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia 2 godziny temu, KFS-miniatures napisał: Ha, ostatnio takiego nabyłem i nawet sprawia dość dobre wrażenie. Zobaczymy jak będzie w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja (edytowane) Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 57 minut temu, robertmodelarz napisał: Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition Szybko poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition Jest to jakiś pomysł... Inna sprawa, że chyba ukierunkowany na jednego nabywcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja T-80UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja (edytowane) M1279 JLTV Utility (UTL) M1101/M1102 Light Tactical Trailer for HMMVW/JLTV Series Edytowane 22 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Miód na moje serce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca W dniu 13.01.2024 o 21:23, robertmodelarz napisał: RM-5101 Tiger 1 late production 1/35 Dla figurki nie warto raczej kupować tego Tygrysa, lepiej zaoszczędzić kilkadziesiąt zł i brać Takoma. Ale sama figurka ładna. Niewielka blaszka + sznurek i to wszystkie aftermarkety, zabrakło drukowanych elementów do których już przyzwyczaił RFM. Zimmerit ok, ale nówka sztuka, a ten nowy system gąsienic na pewno mniej upierdliwy w składaniu. Instrukcja przewiduje oznaczenia dla 6 czołgów z 6 różnych batalionów, ale kalkomanie dają możliwość oznaczenia dodatkowych 5 Tygrysów. Oczywiście instrukcja swoje, a kalkomanie swoje. Mamy tu podobny case jak w przypadku Trumpetera i ich późnego Tygrysa, czyli wg instrukcji budujemy wyłącznie jeden wariant późnego Tygrysa, a kalkomanie obejmują oznaczenia dla kilku wariantów. Dodatkowo jak zwykle z resztą w kartonie znajdziemy jakieś 40% zbędnych części!!! I tak jak pisałem na początku - nie warto kupować, a figurkę mogę sprzedać Pzdr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 Czerwca Autor Share Napisano 4 Czerwca W dniu 17.05.2024 o 15:21, robertmodelarz napisał: Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition Chińczyk wie jak można zrobić szybkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Świeża zapowiedź od Rye Fielda - StuG. IV Late Production with Engine & workable tracks: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia RFM zapowiedział właśnie swojego pierwszego Tygrysa II. Sd.Kfz.182 Panzerkampfwagen VI Tiger Ausf.B “King Tiger": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele... Mówisz? Nie miałem jeszcze przyjemności nic od nich sklejać, choć kilka ich modeli czeka już na półce. A ten ich King Tiger kusi bardzo. Ciekawe czy (kiedy?) wydadzą wczesny wariant z wieżą 'Porsche'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia 8 godzin temu, Vsk9 napisał: Mówisz? Nie miałem jeszcze przyjemności nic od nich sklejać, choć kilka ich modeli czeka już na półce. A ten ich King Tiger kusi bardzo. Ciekawe czy (kiedy?) wydadzą wczesny wariant z wieżą 'Porsche'. RFM biznesowo wypuszcza kolejne zestawy na bazie poprzednich ramek, tak że będzie z wieżą porshe, bez wieży, bez lufy etc. Wszystko co się da opracować z wykorzystaniem tego co już jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia (edytowane) Kolejny dzień kolejna nowość od RFM. Sherman M4A4 i to w chińskim malowaniu! Dawno temu miałem takiego od Dragona, pozbyłem się go z bólem serca a tu proszę, wygląda na to że jednak sobie takiego zbuduję Edytowane 19 Sierpnia przez Vsk9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia 23 godziny temu, mandrivecs napisał: Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele... Hmm. Gdyby tak jeszcze ogarnęli wypychacze w czasem dziwnych miejscach i przesunięcia form byłoby lepiej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia W dniu 18.08.2024 o 20:16, mandrivecs napisał: Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele... To zależy. Składają się jak klocki to fakt i wszystko pasuje ale obórka niektórych elementów jest problematyczna a ślady łączenia form są dosyć częstym przypadkiem u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia W dniu 19.08.2024 o 20:41, patrykd napisał: Hmm. Gdyby tak jeszcze ogarnęli wypychacze w czasem dziwnych miejscach i przesunięcia form byłoby lepiej. Nie tylko w dziwnych , ale i widocznych , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września W dniu 25.08.2024 o 06:04, bulik58 napisał: Nie tylko w dziwnych , ale i widocznych , Nie widać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września (edytowane) W dniu 6.09.2024 o 13:49, kzugaj napisał: Nie widać fotek Nie wiem na czym to polega że jedne fotki znikają dość szybko inne pozostają b.dlugo i nie ma tu znaczenia z jakiej strony je ściągasz gdyż ta historia dotyczy często tych samych stron. W dniu 25.08.2024 o 01:04, kzugaj napisał: To zależy. Składają się jak klocki to fakt i wszystko pasuje ale obórka niektórych elementów jest problematyczna a ślady łączenia form są dosyć częstym przypadkiem u nich Temat jakości wyprasek RFM, na przykładzie modelu M1150 ABV. instrukcja jest często mało czytelna i bez fotek oryginału jest ciężko, miejsc do szpachlowania sporo. Traki praktycznie w całości do wymiany lub szlifowania/szpachlowania . Co niektóre problemy widoczne na poniższych zdjęciach , mam cichą i skromną nadzieję iż modele Leoparda 2A6M CAN i z wnętrzem są lepsze. Pokazalem fotki Armorama :: Armor/AFV Scale Modeling Armorama :: M1 ABV The Build by Pete Becerra Edytowane 8 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października M109A7 Palladin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada (edytowane) Nie widziałem jeszcze oficjalnej zapowiedzi ze strony Rye Fielda, ale na chińskich stronkach pokazują już rendery nowego Panzera IV od RFM. Ma być to późny Pz. IV ausf. H : Można się też spodziewać wstępnej wersji Tygrysa I z pełnym (i odkrytym) wnętrzem: Edytowane 1 Listopada przez Vsk9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi