Skocz do zawartości

Rye Field Model

bulik58

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
57 minut temu, robertmodelarz napisał:

Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition 

Szybko poszło

1 godzinę temu, robertmodelarz napisał:

Leopard 2A6 Captured Version with T-80 Wheels in Moscow Supecial Limited Edition 

11087797b.jpg

Jest to jakiś pomysł... Inna sprawa, że chyba ukierunkowany na jednego nabywcę...

• 2 weeks later...
W dniu 13.01.2024 o 21:23, robertmodelarz napisał:

RM-5101 Tiger 1 late production 1/35

RM-5101 Tiger 1 late production

Dla figurki nie warto raczej kupować tego Tygrysa, lepiej zaoszczędzić kilkadziesiąt zł i brać Takoma.

Ale sama figurka ładna.

Niewielka blaszka + sznurek i to wszystkie aftermarkety, zabrakło drukowanych elementów do których już przyzwyczaił RFM.

Zimmerit ok, ale nówka sztuka, a ten nowy system gąsienic na pewno mniej upierdliwy w składaniu.

Instrukcja przewiduje oznaczenia dla 6 czołgów z 6 różnych batalionów, ale kalkomanie dają możliwość oznaczenia dodatkowych 5 Tygrysów.

Oczywiście instrukcja swoje, a kalkomanie swoje. Mamy tu podobny case jak w przypadku Trumpetera i ich późnego Tygrysa, czyli wg instrukcji budujemy wyłącznie 

jeden wariant późnego Tygrysa, a kalkomanie obejmują oznaczenia dla kilku wariantów.🥴

Dodatkowo jak zwykle z resztą w kartonie znajdziemy jakieś 40% zbędnych części!!! 

I tak jak pisałem na początku - nie warto kupować, a figurkę mogę sprzedać😉

Pzdr

• Like 5

W dniu 17.05.2024 o 15:21, robertmodelarz napisał:

Chińczyk wie jak można zrobić szybkie pieniądze

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
2 godziny temu, mandrivecs napisał:

Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele...

Mówisz? Nie miałem jeszcze przyjemności nic od nich sklejać, choć kilka ich modeli czeka już na półce.

A ten ich King Tiger kusi bardzo. Ciekawe czy (kiedy?) wydadzą wczesny wariant z wieżą 'Porsche'.

8 godzin temu, Vsk9 napisał:

Mówisz? Nie miałem jeszcze przyjemności nic od nich sklejać, choć kilka ich modeli czeka już na półce.

A ten ich King Tiger kusi bardzo. Ciekawe czy (kiedy?) wydadzą wczesny wariant z wieżą 'Porsche'.

RFM biznesowo wypuszcza kolejne zestawy na bazie poprzednich ramek, tak że będzie z wieżą porshe, bez wieży, bez lufy etc. Wszystko co się da opracować z wykorzystaniem tego co już jest.

• Like 1

Kolejny dzień kolejna nowość od RFM.

Sherman M4A4 i to w chińskim malowaniu!

image.thumb.png.481e7dcab556e66a47e3a3d4381a8983.png

Dawno temu miałem takiego od Dragona, pozbyłem się go z bólem serca a tu proszę, wygląda na to że jednak sobie takiego zbuduję 😁

Edytowane przez Vsk9

W dniu 18.08.2024 o 20:16, mandrivecs napisał:

Ogólnie to RFM robi bardzo dobre modele...

To zależy.

Składają się jak klocki to fakt i wszystko pasuje ale obórka niektórych elementów jest problematyczna a ślady łączenia form są dosyć częstym przypadkiem u nich

W dniu 19.08.2024 o 20:41, patrykd napisał:

Hmm. Gdyby tak jeszcze ogarnęli wypychacze w czasem dziwnych miejscach i przesunięcia form byłoby lepiej.

Nie tylko w dziwnych , ale i widocznych , 

Obraz zapytania wyszukiwania wizualnegoObraz zapytania wyszukiwania wizualnego

• 2 weeks later...
W dniu 6.09.2024 o 13:49, kzugaj napisał:

Nie widać fotek :)

Nie wiem na czym to polega że jedne fotki znikają dość szybko inne pozostają b.dlugo i nie ma tu znaczenia z jakiej strony je ściągasz gdyż ta historia dotyczy często tych samych stron. 

W dniu 25.08.2024 o 01:04, kzugaj napisał:

To zależy.

Składają się jak klocki to fakt i wszystko pasuje ale obórka niektórych elementów jest problematyczna a ślady łączenia form są dosyć częstym przypadkiem u nich

Temat jakości wyprasek RFM, na przykładzie modelu M1150 ABV. instrukcja jest często mało czytelna i bez fotek oryginału jest ciężko, miejsc do szpachlowania sporo. Traki praktycznie w całości do wymiany lub szlifowania/szpachlowania . Co niektóre problemy widoczne na poniższych zdjęciach , mam cichą i skromną nadzieję iż modele Leoparda 2A6M CAN i z wnętrzem są lepsze.

Edytowane przez bulik58

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Nie widziałem jeszcze oficjalnej zapowiedzi ze strony Rye Fielda, ale na chińskich stronkach pokazują już rendery nowego Panzera IV od RFM. Ma być to późny Pz. IV ausf. H :

596752029_ivhlate(2).png.bd382db296132c939474e202946c0641.png1889380156_ivhlate(1).png.8b13fd4d79c46c1f7c858532e3c4c780.png

Można się też spodziewać wstępnej wersji Tygrysa I z pełnym (i odkrytym) wnętrzem:

image.png.fc2c6e2ffd4c564259160393c94c7fe9.png

initial2.png

Edytowane przez Vsk9