Bartosz Ciesielski Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego dobrze że tylko pasowanie pamiętaj że zapas jest mocowany odwrotnie W dniu 2.02.2024 o 08:23, chorąży napisał: I kolejny drobny kroczek. Oryginalny sprzęt saperski odpada. Nie wierzę, że w OSP przetrwał w pojeździe bedący tam na wyposażeniu sprzęt, np. siekiera z osłoną ostrza, źle napisałem, nie OSP a Wojsko, bo Druhowie raczej o to dbają .... .. to wszystko poskładane na blutak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Jak "odwrotnie" to musiałem coś przeoczyć ... chodzi o protektor opony ? on jest identyczny w każdą stronę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Godzinę temu, chorąży napisał: Jak "odwrotnie" to musiałem coś przeoczyć ... chodzi o protektor opony ? on jest identyczny w każdą stronę .. Towarzyszu chorąży ja wy nic nie rozumiecie to koło zapasowe ma być założone odwrotnie jak u Ciebie i na tym zdjęciu dokladnie widać szczegóły grilla wraz z osłoną świateł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Towarzyszu chorąży ja wy nic nie rozumiecie to koło zapasowe ma być założone odwrotnie jak u Ciebie i na tym zdjęciu dokladnie widać szczegóły grilla wraz z osłoną świateł: Czujność czekisty jak zawsze, dziekuję za wyjaśnienie, koła nie da się odwrotnie przykleić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Godzinę temu, chorąży napisał: Czujność czekisty jak zawsze, dziekuję za wyjaśnienie, koła nie da się odwrotnie przykleić Czytałeś Bartek, czekistą jesteś. No jak jeszcze zainwestujesz w tego laserowo wycinanego grilla to będzie moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 18 minut temu, Adams M1A1 napisał: No jak jeszcze zainwestujesz w tego laserowo wycinanego grilla to będzie moc. Ale jesteś upierdliwy..nie chce inwestować to go na siłę nie namawiaj..co za typ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 9 godzin temu, piotrkur napisał: Ale jesteś upierdliwy..nie chce inwestować to go na siłę nie namawiaj..co za typ! A Ty co adwokat jakiś towarzysza chorążego jesteś? Niech nie dziaduje i zakupi sobie tego laserowo wycinanego grilla (zwłaszcza że koszt niewielki) a look tego pojazdu od razu pińcet plus, co tam pińcet no od razu osiemset plus: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Masz wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Skąd to się bierze? tego grila oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Teraz, Lipstein napisał: Skąd to się bierze? tego grila oczywiście? Jak to skąd, ze sklepu oczywiście . Nie chcę reklamować, ale w Moje Hobby można zakupić te grille nie tylko do Dodge'a w wersji z wyciągarką i bez ale też dużą ilość różnych-różnistych grilli do CCKW, Studebakera US6 a nawet do M-19 i wielu innych pojazdów , uwierz mi Bartek mam zakupione te grille i naprawdę są warte swojej ceny z resztą zobacz sam: https://www.mojehobby.pl/catalog/Elementy-kartonowe.html?search_attr_1[1:35]=t Jedocześnie chciałbym przeprosić Właściciela wątku za tego offa nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca (edytowane) Rury ssące: po kilku nieudanych próbach, po sugestii dwie "podkładki" dały najlepszy z możliwych efekt, "rurę" okleiłem nitką a na to prawdopodobnie chustka na wikolu, uzupełnię uszy klinów łaczacych i pewnie tak zostanie. Chyba, że ktoś ma patent na rury do motopompy i podpowie. Motopompa po kilku nieudanych próbach prawdopodobnie powstanie z pianki florystycznej, którą wczoraj zakupiłem, po świetach powinna być gotowa .. ps. wbrew pozorom wykonanie takich podkładek okazało się trywialnie proste i powtarzalne jedna gr. 0,5 mm druga 1mm Edytowane 28 Marca przez chorąży . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Nitka OK, na to jakiś wodny klej, zamiast chusteczki (zniweluje kłaczki) - może taki patent wypróbuj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Kwietnia Autor Share Napisano 3 Kwietnia 23 godziny temu, Lipstein napisał: Nitka OK, na to jakiś wodny klej, zamiast chusteczki (zniweluje kłaczki) - może taki patent wypróbuj? Wikol, ? dobry pomysł, thx za podpowiedź, spróbujemy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Strażacy będą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia 9 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Strażacy będą ???? Chciał bym, ale na razie utknąłem na motopompie Mam ruskich strażaków z Czarnobyla, ale nie pasują , trzeba kilku siedzących + dłubanie na mmundurach.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia 11 godzin temu, chorąży napisał: Wikol, ? dobry pomysł, thx za podpowiedź, spróbujemy..... klej PVA też będzie OK, i tańszy, dziecku podbierz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Piękny "Dodżyk" się szykuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Powrót do tematu ( bo fatkycznie do dożynek warto skończyć ) po podkładzie 2 warstwy czerwonego błyszczacego i niech spokojnie schnie.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja (edytowane) Felgi czarne? Wiem, że dałeś czarny podkład i to nie koniec malowania, ale może tak zostaw? Edytowane 9 Maja przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja 21 minut temu, Lipstein napisał: Felgi czarne? Wiem, że dałeś czarny podkład i to nie koniec malowania, ale może tak zostaw? Dawniej często felgi nie były malowane. Ja bym zostawił - fajnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Wzoruje się na jednym czarno białym zdjęciu po rozmowach z tubylcami kilkukrotnie zmieniała mi się koncepcja i malowania, bo niektórzy twierdzili że błotniki były czarne a inni że czerwone, jak i wyposażenia, bo finalnie zazwyczaj ciągnął on przyczepkę z motopompą. Faktycznie zróżnicowany kolor kół czyli felgi w odcieniu czarnego pasowały by lepiej i tego będę się trzymał. Kwestia oparcia, jedni że malowane, inni, że kolor naturalny brudnego i wyschnietego drewna. Pamięć płata figle poza tym mam wrażenie że co do szczergółów to wpływ na ogląd przedmiotu miała ilość i jakośc trunku konsumowanego na Floriana i tu nie chodzi o obrażanie kogokolwiek tylko rzeczywistość więc i ja tak podejdę do tego wypiję piwo z okazji Dnia Zwycięstwa i zadecyduję, ale wcześniej jadę na cmetarz i w miejsce, gdzie był pomnik, który komuś obcemu autochtonom przeszkadzał zapalic poległym Żołnierzom świecę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja (edytowane) Stary, zrób czerwonego łosza na drewnie, a co! Edytowane 9 Maja przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja (edytowane) Kierowca strażak, prośba o ewentualnie jakie ś sugestie ? Krój munduru, o ile pamiętam typowy jak "moro" tylko kolor "deszczyk" czyli podobny do żołnierzy NRD ewentalnie już "moro" ciemnoniebieski. Patrzyłem i nie znalazłem oferty takich figurek a więc przeróbka, icm w komplecie "Czarnobyl" na 4 strazaków ale to całkiem inny krój munduru i wyposażenie.... Mam żywiczną figurkę obecnego kierowcy WP, to chyba będzie ofiara do konwersji, ewentualnie z zestawu "wania" armii czerwonej... Chyba wermacht najprostszy byłby do przeróbki Zdjecie do celów dyskusji... Edytowane 17 Maja przez chorąży . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Maja Autor Share Napisano 17 Maja (edytowane) OSP Święta czerwony szimwagen - to dla pacyfistów http://www.swieta.osp.org.pl/historia/ Edytowane 17 Maja przez chorąży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja Ten schwimwagen ciekawy . Kusisz @chorąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi