Bartosz Ciesielski Napisano 5 Lutego 2024 Napisano 5 Lutego 2024 dobrze że tylko pasowanie pamiętaj że zapas jest mocowany odwrotnie W dniu 2.02.2024 o 08:23, chorąży napisał: I kolejny drobny kroczek. Oryginalny sprzęt saperski odpada. Nie wierzę, że w OSP przetrwał w pojeździe bedący tam na wyposażeniu sprzęt, np. siekiera z osłoną ostrza, źle napisałem, nie OSP a Wojsko, bo Druhowie raczej o to dbają .... .. to wszystko poskładane na blutak Cytuj
chorąży Napisano 6 Lutego 2024 Autor Napisano 6 Lutego 2024 Jak "odwrotnie" to musiałem coś przeoczyć ... chodzi o protektor opony ? on jest identyczny w każdą stronę .. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 Godzinę temu, chorąży napisał: Jak "odwrotnie" to musiałem coś przeoczyć ... chodzi o protektor opony ? on jest identyczny w każdą stronę .. Towarzyszu chorąży ja wy nic nie rozumiecie to koło zapasowe ma być założone odwrotnie jak u Ciebie i na tym zdjęciu dokladnie widać szczegóły grilla wraz z osłoną świateł: Cytuj
chorąży Napisano 6 Lutego 2024 Autor Napisano 6 Lutego 2024 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Towarzyszu chorąży ja wy nic nie rozumiecie to koło zapasowe ma być założone odwrotnie jak u Ciebie i na tym zdjęciu dokladnie widać szczegóły grilla wraz z osłoną świateł: Czujność czekisty jak zawsze, dziekuję za wyjaśnienie, koła nie da się odwrotnie przykleić 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 Godzinę temu, chorąży napisał: Czujność czekisty jak zawsze, dziekuję za wyjaśnienie, koła nie da się odwrotnie przykleić Czytałeś Bartek, czekistą jesteś. No jak jeszcze zainwestujesz w tego laserowo wycinanego grilla to będzie moc. Cytuj
piotrkur Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 18 minut temu, Adams M1A1 napisał: No jak jeszcze zainwestujesz w tego laserowo wycinanego grilla to będzie moc. Ale jesteś upierdliwy..nie chce inwestować to go na siłę nie namawiaj..co za typ! 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 6 Lutego 2024 Napisano 6 Lutego 2024 9 godzin temu, piotrkur napisał: Ale jesteś upierdliwy..nie chce inwestować to go na siłę nie namawiaj..co za typ! A Ty co adwokat jakiś towarzysza chorążego jesteś? Niech nie dziaduje i zakupi sobie tego laserowo wycinanego grilla (zwłaszcza że koszt niewielki) a look tego pojazdu od razu pińcet plus, co tam pińcet no od razu osiemset plus: Cytuj
Lipstein Napisano 7 Lutego 2024 Napisano 7 Lutego 2024 Skąd to się bierze? tego grila oczywiście? Cytuj
Adams M1A1 Napisano 7 Lutego 2024 Napisano 7 Lutego 2024 Teraz, Lipstein napisał: Skąd to się bierze? tego grila oczywiście? Jak to skąd, ze sklepu oczywiście . Nie chcę reklamować, ale w Moje Hobby można zakupić te grille nie tylko do Dodge'a w wersji z wyciągarką i bez ale też dużą ilość różnych-różnistych grilli do CCKW, Studebakera US6 a nawet do M-19 i wielu innych pojazdów , uwierz mi Bartek mam zakupione te grille i naprawdę są warte swojej ceny z resztą zobacz sam: https://www.mojehobby.pl/catalog/Elementy-kartonowe.html?search_attr_1[1:35]=t Jedocześnie chciałbym przeprosić Właściciela wątku za tego offa nie na temat. Cytuj
chorąży Napisano 28 Marca 2024 Autor Napisano 28 Marca 2024 (edytowane) Rury ssące: po kilku nieudanych próbach, po sugestii dwie "podkładki" dały najlepszy z możliwych efekt, "rurę" okleiłem nitką a na to prawdopodobnie chustka na wikolu, uzupełnię uszy klinów łaczacych i pewnie tak zostanie. Chyba, że ktoś ma patent na rury do motopompy i podpowie. Motopompa po kilku nieudanych próbach prawdopodobnie powstanie z pianki florystycznej, którą wczoraj zakupiłem, po świetach powinna być gotowa .. ps. wbrew pozorom wykonanie takich podkładek okazało się trywialnie proste i powtarzalne jedna gr. 0,5 mm druga 1mm Edytowane 28 Marca 2024 przez chorąży . 4 Cytuj
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 Nitka OK, na to jakiś wodny klej, zamiast chusteczki (zniweluje kłaczki) - może taki patent wypróbuj? Cytuj
chorąży Napisano 3 Kwietnia 2024 Autor Napisano 3 Kwietnia 2024 23 godziny temu, Lipstein napisał: Nitka OK, na to jakiś wodny klej, zamiast chusteczki (zniweluje kłaczki) - może taki patent wypróbuj? Wikol, ? dobry pomysł, thx za podpowiedź, spróbujemy..... Cytuj
chorąży Napisano 4 Kwietnia 2024 Autor Napisano 4 Kwietnia 2024 9 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Strażacy będą ???? Chciał bym, ale na razie utknąłem na motopompie Mam ruskich strażaków z Czarnobyla, ale nie pasują , trzeba kilku siedzących + dłubanie na mmundurach.. 1 Cytuj
Lipstein Napisano 4 Kwietnia 2024 Napisano 4 Kwietnia 2024 11 godzin temu, chorąży napisał: Wikol, ? dobry pomysł, thx za podpowiedź, spróbujemy..... klej PVA też będzie OK, i tańszy, dziecku podbierz 1 Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 6 Kwietnia 2024 Napisano 6 Kwietnia 2024 Piękny "Dodżyk" się szykuje .... Cytuj
chorąży Napisano 9 Maja 2024 Autor Napisano 9 Maja 2024 Powrót do tematu ( bo fatkycznie do dożynek warto skończyć ) po podkładzie 2 warstwy czerwonego błyszczacego i niech spokojnie schnie.. 2 Cytuj
Lipstein Napisano 9 Maja 2024 Napisano 9 Maja 2024 (edytowane) Felgi czarne? Wiem, że dałeś czarny podkład i to nie koniec malowania, ale może tak zostaw? Edytowane 9 Maja 2024 przez Lipstein Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Maja 2024 Napisano 9 Maja 2024 21 minut temu, Lipstein napisał: Felgi czarne? Wiem, że dałeś czarny podkład i to nie koniec malowania, ale może tak zostaw? Dawniej często felgi nie były malowane. Ja bym zostawił - fajnie jest. Cytuj
chorąży Napisano 9 Maja 2024 Autor Napisano 9 Maja 2024 Wzoruje się na jednym czarno białym zdjęciu po rozmowach z tubylcami kilkukrotnie zmieniała mi się koncepcja i malowania, bo niektórzy twierdzili że błotniki były czarne a inni że czerwone, jak i wyposażenia, bo finalnie zazwyczaj ciągnął on przyczepkę z motopompą. Faktycznie zróżnicowany kolor kół czyli felgi w odcieniu czarnego pasowały by lepiej i tego będę się trzymał. Kwestia oparcia, jedni że malowane, inni, że kolor naturalny brudnego i wyschnietego drewna. Pamięć płata figle poza tym mam wrażenie że co do szczergółów to wpływ na ogląd przedmiotu miała ilość i jakośc trunku konsumowanego na Floriana i tu nie chodzi o obrażanie kogokolwiek tylko rzeczywistość więc i ja tak podejdę do tego wypiję piwo z okazji Dnia Zwycięstwa i zadecyduję, ale wcześniej jadę na cmetarz i w miejsce, gdzie był pomnik, który komuś obcemu autochtonom przeszkadzał zapalic poległym Żołnierzom świecę .... Cytuj
Lipstein Napisano 9 Maja 2024 Napisano 9 Maja 2024 (edytowane) Stary, zrób czerwonego łosza na drewnie, a co! Edytowane 9 Maja 2024 przez Lipstein Cytuj
chorąży Napisano 17 Maja 2024 Autor Napisano 17 Maja 2024 (edytowane) Kierowca strażak, prośba o ewentualnie jakie ś sugestie ? Krój munduru, o ile pamiętam typowy jak "moro" tylko kolor "deszczyk" czyli podobny do żołnierzy NRD ewentalnie już "moro" ciemnoniebieski. Patrzyłem i nie znalazłem oferty takich figurek a więc przeróbka, icm w komplecie "Czarnobyl" na 4 strazaków ale to całkiem inny krój munduru i wyposażenie.... Mam żywiczną figurkę obecnego kierowcy WP, to chyba będzie ofiara do konwersji, ewentualnie z zestawu "wania" armii czerwonej... Chyba wermacht najprostszy byłby do przeróbki Zdjecie do celów dyskusji... Edytowane 17 Maja 2024 przez chorąży . 1 Cytuj
chorąży Napisano 17 Maja 2024 Autor Napisano 17 Maja 2024 (edytowane) OSP Święta czerwony szimwagen - to dla pacyfistów http://www.swieta.osp.org.pl/historia/ Edytowane 17 Maja 2024 przez chorąży 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Ten schwimwagen ciekawy . Kusisz @chorąży Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi