Jędrek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Tak to wygląda i zdecydowanie lepiej wygląda niż na starcie a ile zdobytego przy okazji doświadczenia Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Lufę działa z pierwszej fotki można by delikatnie nawiercić skalpelem. Zacieki wyglądają teraz naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 No i pięknie Ci to wyszło Już się nie mogę doczekać galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Ostach lufa jest z igły lekarskiej więc otwór jest mimo ,że na zdjęciu tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Ostach'owi zapewne chodzi o to , ze ta lufa ma spłaszczoną końcówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 (edytowane) Eeee...to co wskazane strzałką to nie jest lufa.Lufa działa kończy się wcześniej a to co wyszczególniłeś to po prostu część tego trapezowego elementu który jest na burtach na wysokości działa. Tu jest zdjęcie przed malowaniem.Lepiej to widać: Edytowane 6 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 no to wtedy wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Cieszę się że jakoś to wygląda Galeria pewnie będzie w przyszłym tygodniu.Wiem wiem strasznie się to odwleka ale jutro muszę zawieść zwierza domowego do weterynarza bo już jest niestety stary i trochę nie domaga :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 artoor_k co to będzie jak Ciebie nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Dzięki wielkie ale chyba nie kumam o co biega 15.00 Niestety weterynarz nie był w stanie pomóc...nikt w Krakowie chyba nie chce się podjąć leczenia kosteczek takich jak rozciągnięta nad ogniem ramka od modelu :( Trza czekać co dalej :( Dziś dorobiłem olinowanie , pręcik na którym będzie bandera oraz samą banderę.Ponieważ kalki mi przepadły a tuszu kolorowego w drukarce brak byłem zmuszony namalować banderę na kawałku papieru.Domalowałem też oznaczenie imperium po drugiej stronie kiosku: bandera mojej produkcji oznaczenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 chodziło mi że ten temat ożywia te część forum i jak go skończysz to "smutaśno", tak pusto tu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Dzięki wielkie ale bez przesady.Są tu ludzie robiący dużo lepiej szczegółowiej i ciekawiej niż ja...Ale prawda jest taka że mi samemu będzie ciężko rozstać się z warsztatem Sen-Toku...bo kupe radochy dała mi reanimacja tego trupa Ale co tam...jeszcze nie koniec Uporałem się z pozostałościami po malowaniu lakierem matowym Humbrola.Po pomalowaniu aerkiem na wszelkich drobniejszych elementach powstał szron Złudzenie było zupełne.Zastanawiałem się czy go nie zostawić ale jakoś japoński okręt i mróz mi za nic do siebie nie pasują Tymczasem na okręcie pojawiła się bandera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Ale prawda jest taka że mi samemu będzie ciężko rozstać się z warsztatem Sen-Toku...bo kupe radochy dała mi reanimacja tego trupa No to nie masz innego wyjścia jak zakupić kolejnego "Żula" i zrobić kolejnego Sen-Toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Już nie Styknie mi jeden.Jak już to teraz U-boot bo też był i to tej samej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Darujcie posta pod postem... Czy macie jakieś sugestie, co mógłbym jeszcze poprawić dorobić ale bez dewastowania modelu jakieś małe niuanse które poprawiłyby wygląd Sen Toku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 jade do marketu teraz, jak przyjade to coś wymyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 kurde, nic nie wymyśliłem :P może ktoś inny ma jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 (edytowane) Cześć wszystkim i każdemu z osobna! Dziś kończę warsztat I-401.Galeria będzie zasadniczo na dniach,muszę tylko mieć dzień słoneczny na zrobienie fotek na zalewie.Mam nadzieję że czwartek właśnie taki będzie, jak nie to poczekam...Dziękuję za pomoc (oficjalne podziękowania będą w wątku galeryjnym ) Jakby ktoś miał jeszcze sugestie na temat poprawek to walić śmiało.Co będę mógł zrobić bez dewastacji okrętu to zrobię. Na pożegnanie warsztatu całościowa fotka okrętu: Edytowane 10 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 kiedyś trza było skończyć żula Teraz Podracer Galeria też na dniach Liczę na pomoc także przy sf bo kieruję się w tę stronę. Muszę powiedzieć że to co zrobiliście tu to było super prawie jak projekt grupowy .Jestem wam wszystkim bardzo wdzięczny za kibicowanie i pomoc.Mam nadzieję że będę kiedyś miał okazję postawić wam za to wielkie Może kiedyś ktoś zrobi konwent Modelwork-u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 dobra, otarłem łzy a więc teraz mogę powiedzieć tylko jedno: SHOW MUST GO ON! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Przedstawienie będzie trwało...podracer "kurzy się" a VF-0S czeka na konkurs zimowy i wyrywa się do klejenia Dobra, koniec nabijania sobie postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki za piękny serial pt. "Jak z Żula zrobić Modela" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Good job model maker . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Nie sądziłem, że efekt końcowy będzie tak dobry Ja pewnie na samym początku poddał bym się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi