krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 model gdyby mówił powiedziałby: "when you end me?" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Gdyby mówił to pogadałbym sobie z nim Dłuuuuga by to była rozmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 -"dlaczego jesteś taki niedorobiony ty japońcu!!!" a tak właściwie jak idą samolociki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 no wiec Seiran jest pomalowany jednak znaków jeszcze nie ma.Zastanawiam się jak robić kółko z obwódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 ja bym se darował obwódkę, były też i bez przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 ja bym se darował obwódkę, były też i bez przecież... Seirany akurat ją miały. Ja w siedemsetce po prostu je maluje. Najpierw robię białą kropkę a potem czerwoną (oczywiście nieco mniejszą). Owszem nie jest to idealny okrąg, ale w tak "nikczemnej" skali efekt jest w pełni zadowalający. W 1:300 też powinno się udać. Ważne, żeby kroplę robić lekkim dotknięciem pędzla i żeby to dotknięcie było prostopadłe do "malowanej" powierzchni. A tu przykład tak namalowanych hinomaru: Oczywiście na zdjęciu zniekształcenia koła są duuuużo bardziej widoczne niż na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 ładny Rufe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Seiran już oznaczony.Hinomaru zrobiłem inaczej.Otóż odciąłem na płasko kawałki trzonków od pędzli i tak zrobionymi "stemplami starałem się zrobić względnie równe koła.Oceńcie jak wyszło.Mnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 No i jest git A na żywo wygląda pewnie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 No i jest git A na żywo wygląda pewnie jeszcze lepiej. Czy tak git to nie wiem...Seiran jest bardzo średni...zrobiłem co mogłem...Ale w sumie to już nie mogę się doczekać aż będę mógł zrobić finalne zdjęcia na zalewie ale to jeszcze za jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Czy tak git to nie wiem... Nie jest tak źle, na zdjęciach zawsze widoć wady - w realu napewno jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 twoje prezentują się bardzo ładnie jeśli panowie pozwolą to pokaże swoje: Arado Ar-196 mam takie 2, są w skali 1/350 jako dodatek do Bismarcka (który był moim pierwszym modelem) no i razem z okrętem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Drażni mnie to co zaznaczone na zielono muszę to poprawić... sprawdzę jeszcze czy hinomaru to były jedyne większe oznaczenia na Seiranach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Był jeszcze numer na stateczniku. Np. K6-01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 (edytowane) Numer zrobiłem , skopiowałem go z Seirana który był tu gdzieś na forum,mam nadzieję że kolega METYS się nie obrazi,jakby co to zmienię: Jutro rano jadę po debonder,potem zrobię wyrzutnie torped i brakujące włazy i myślę że jutro model trafi na lakiernię... krzychu-onisk zazdroszczę Ci tego Bismarcka, już od dawna chcę postawić sobie jakiś duży okręt za półce... Edytowane 15 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Miał być koniec na dziś... ale wyżłobiłem luki torpedowe,zbyt płytkie ale model ma pływać i bałem się że wylecą dziury.Zrobiłem tez pokrywy włazów z plastiku (jeszcze mnie palce bolą od zgniatania pęsety).Dodałem też stery głębokości.Została jeszcze potwornie krzywa drabinka do poprawienia,pewnie też dziś się ją zajmę bo nie mogę się uwolnić od tego okrętu Tak więc nie mówię:koniec Poniżej zdjęcia: Szlifowanie i debonderowanie na 100% jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Weź skombinuj coś do prostowania tych drucików. Trochę lipnie to wygląda jak każdy jest inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 No nic, w takim razie zrywam je i przyklejam wkłady od ołówka automatycznego bo innej opcji chyba nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 No nic, w takim razie zrywam je i przyklejam wkłady od ołówka automatycznego bo innej opcji chyba nie ma... Poszukaj czegoś takiego: da się tym ładnie prostować krótsze fragmenty drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 coś pokombinuję żeby nie wyglądało to kijowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Ja wiedziałem że tak będzie Oto drabinka wykonana od nowa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 uzależnienie :P ja wczoraj do 23 robiłem Mistela i teraz ta drabinka wygląda jak... drabinka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 włazy zdecydowanie wyglądają lepiej niż te z kropel kleju na prostowanie drutu jest prosty i szybki sposób, wystarczy złapać za dwa końce, przełożyć przez coś okragłego (pręt, klamka od drzwi) i parę razy przeciągnąć naprężony drut (coś w stylu przeciągania liny, tak jakbyś chciał przepiłować drutem klamkę ), zostanie kawałek zaokrąglonego kawałka drutu ale i spory odcinek wyprostowanego Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 No drabinka zdecydowanie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Zakupiłem debonder...i nie wiem po co...chyba muszę połazić za firmowym usuwaczem super gluta bo to co kupiłem w ogóle nie działa.Ta "galareta" się nie robi wcale a specyfik śmierdzi jak jasna ch... :( Dziś pobawię się chyba papierem ściernym... Oto to co kupiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi