Xmen Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia 10 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ale dziwaczny masz ten zielony kolor tła To mata z Action. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia @Mikolaj75fajnie że się podoba. Jak skończę montować kadłub z tą szklarnią to połowa roboty będzie za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Godzinę temu, Xmen napisał: to połowa roboty będzie za mną. nie gadaj, bo jeszcze nie nakladales masek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia 28 minut temu, BRAVO112 napisał: nie gadaj, bo jeszcze nie nakladales masek.... Cały czas powtarzam że maski to jeden dzień pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 2 godziny temu, Xmen napisał: Mały postęp. Mały bo model nieduży. Fajna, precyzyjna robótka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Czuję się pokonany chwilowo. Muszę przykleić ten szary element do oszklenia ale tak by nie pobrudzić szyby. Na chwilę obecną brak pomysłu jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 3 minuty temu, Xmen napisał: Czuję się pokonany chwilowo. Muszę przykleić ten szary element do oszklenia ale tak by nie pobrudzić szyby. Na chwilę obecną brak pomysłu jak to zrobić. Może klejem z Ammo? On jest dobry do klejenia szyb do kadłuba. https://www.mojehobby.pl/products/ULTRA-GLUE-FOR-ETCH-CLEAR-PARTS-MORE.html Edytowane 6 Kwietnia przez Sjmport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia 5 minut temu, Sjmport napisał: Może klejem z Ammo? On jest dobry do klejenia szyb do kadłuba. https://www.mojehobby.pl/products/ULTRA-GLUE-FOR-ETCH-CLEAR-PARTS-MORE.html Próbowałem.Nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LazyMan_ Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Może to: https://www.banzaisf.ig.pl/produkty?wid=138&func=productPage&pid=4472 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia Też nie.Połączenie musi być delikatne by jak najmniej było widać a na tyle mocne by utrzymać anteny radaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Może klej do oklejania folią Microscale po wychnięciu spoina jest przejrzysta, lub lakier błyszczący / u mnie olejny/. W miejscach niewidocznych dla oglądaczy wzmacniam CA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia O tym kleju nie pomyślałem. Dzięki Marek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Małymi krokami do przodu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia nie chciales najpierw zamaskowac " szklo " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia 9 minut temu, BRAVO112 napisał: nie chciales najpierw zamaskowac " szklo " ? Ale że jak? Szkło będzie maskowane z zewnątrz jak złożę całą szklarnię do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia wlasnie o to mi chodzilo sama szklarnia bylaby chyba latwiejsza - w kazdym razie ja tak robilem ale to juz tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, BRAVO112 napisał: wlasnie o to mi chodzilo sama szklarnia bylaby chyba latwiejsza - w kazdym razie ja tak robilem ale to juz tylko moje zdanie Ok.Mi będzie łatwiej zrobić to na złożonej niż w częściach.Tym bardziej że obawiam się że bez szpachlowania się nie obędzie. Edytowane 7 Kwietnia przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia Temat żyje ale ledwo ledwo.Dp końca roku może uda się skończyć. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Oj tam. Szklarnia na miejscu i to jest najważniejsze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia 38 minut temu, barszczo napisał: Oj tam. Szklarnia na miejscu i to jest najważniejsze . Szklarnia częściowo złożona bez kleju. Tak jak przypuszczałem bez szpachlowania się nie odbędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Ja bym pewnie maskował już wcześniej, bo używam do takich dużych powierzchni metody z docinaniem skalpelem. A co do klejenia, kupiłem sobie właśnie klej z Revella, utwardzany UV. Muszę go przetestować na kabinkach i innych elementach, bo podobno po 5 sekundach naświetlania już jest twardy i dużo wytrzymalszy niż superglue. A Rama też na mnie czeka. Węgierska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia 10 godzin temu, GreGG24 napisał: A Rama też na mnie czeka. Węgierska. Standardowa jest pewnie łatwiejsza do zrobienia.Nie trzeba wiercić w oszkleniu a to już ułatwienie. Robota strasznie się ślimaczy bo raz że czasu mało a dwa co trochę dołożę elementów muszę czekać aż klej dobrze zwiąże. Podejrzewam że prędzej skończę drugi rozpoczęty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja Sytuacja zmieniła się o 180 stopni.Niestety. Kontynuacji nie będzie. Oszklenie poszło w pi....u.Przez moją nieuwagę. Jestem na maksa w.....y. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Szerzej proszę - nie można obok takiego wydarzenia przejść obojętnie Pękło, rozleciało się, zmatowiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja 1 minutę temu, abtb napisał: Szerzej proszę - nie można obok takiego wydarzenia przejść obojętnie Pękło, rozleciało się, zmatowiło? To jest bez znaczenia. Ważne że spi....o odbiór modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi