Sebastian76 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Early AK-74 with magazine made of AG-4S polymer and laminated wood furniture/ czyli wczesne AK74 z plastykowymi magazynkami nakładki ala drzewo i kaliber 7,62 . Obie wersje są w obiegu do dzisiaj, zwłaszcza gdy się okazało że nabój 5,45mm nie ma tej mocy obalającej co 7,62. Dlatego w wielu armiach broń strzelca to 5,45 mm ale broń wspierająca np. drużynę to często 7,62mm lub 7,65 mm Natowski nabój to 5,56 mm Rosyjski 5,45 mm To co jest na focie - jest wersją 5,45 na bank - świadczy o tym kształt magazynka oraz typ hamulca wylotowego typowiego dla broni z nabojem 5,45. Odnosiłem się do obrazków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 2 godziny temu, Kalor napisał: google pokazuje mi że bakelitowe na 7.62 też istniały. Tak istniały. Chodziło mi to do co macie na tych foteczkach. Magazynki pod 7,62 mają większy łuk, ze względu na większy nabój (chjcac zachować podobną długość maga) - kweste ujednolicenia ładownic etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia 3 minuty temu, Sebastian76 napisał: Tak istniały. Chodziło mi to do co macie na tych foteczkach. Magazynki pod 7,62 mają większy łuk, ze względu na większy nabój (chjcac zachować podobną długość maga) - kweste ujednolicenia ładownic etc. Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia Robię a końca nie widać. Wiatrochron: Zderzak i wciągarka. Nie podobają mi się obtarcia na niej i lina jest zbyt ciemna: Kolory muszę teraz zgrać i naśmiecić: Mały spoiler, kupiłem go tylko dla tego silnika i nie mam zamiaru się powstrzymywać: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Powoli zbliżam się do końca, popracowałem trochę olejami, podorabiałem detale i z tego co widzę po zdjęciach to jeszcze trochę malowania zostało. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Naprawdę super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Zaiste super. Szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia Jestem pod dużym wrażeniem. Byłem sceptycznie nastawiony do tego koloru ale finalnie wygląda fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Godzinę temu, grzesioc napisał: Jestem pod dużym wrażeniem. Byłem sceptycznie nastawiony do tego koloru ale finalnie wygląda fantastycznie. Długo się nad nim zastanawiałem, ale też chciałem mieć jak najbardziej cywilny kolor żeby się wyróżniał na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia (edytowane) Zaibiste Panie, ten spód jak żywo podwozie i całościowo. Lepiej jak tanki car'y robisz od strony tylnich kół nna tym zbiorniczku zrobić mokry siuwaks lekko ściekający przy korkach i baniaczku. Edytowane 18 Sierpnia przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Swoją Toyotę skończyłem tuż po rozpoczęciu tego wątku. Byłem zdziwiony poprawkami elementów, które nie były widoczne i najczęściej moim zdaniem poprawek nie wymagały. Obawiałem się, że te szczegóły znikną w całości, a może i zostaną przesłonięte przez słabsze wykończenie. Nie miałem racji. Nie wziąłeś jeńców. Model i postacie do samego końca doprowadzone perfekcyjnie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 20 Sierpnia Autor Share Napisano 20 Sierpnia 9 godzin temu, Piotr Dmitruk napisał: Swoją Toyotę skończyłem tuż po rozpoczęciu tego wątku. Byłem zdziwiony poprawkami elementów, które nie były widoczne i najczęściej moim zdaniem poprawek nie wymagały. Obawiałem się, że te szczegóły znikną w całości, a może i zostaną przesłonięte przez słabsze wykończenie. Nie miałem racji. Nie wziąłeś jeńców. Model i postacie do samego końca doprowadzone perfekcyjnie. Gratulacje. Mam jakiś taki przymus robienia detali i przerabiania modeli po swojemu i pomimo tego że się często przy tym umęczę to jakoś to lubię, nieważne że detalu nie będzie widać liczy się praca nad nim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Wygląda to jak ubrudzone koła? Bo przez to że każdy model który robię jest zupełnie inny nie mam się do czego odnieść. Coś tam jeszcze podłubię i posprzątam ale jutro definitywnie zamykam wątek. Chciałbym przy okazji zrobić przegląd tego co mam pozaczynane i pochowane w szafkach i co wypadałoby skończyć : ) SdKfz 250/1 od Takoma, w trakcie jak oleje schły zrobiłem do niego nowy silnik i chłodnicę, szału nie ma bo ciężko to było poupychać w środku. Mam fajny pomysł na ten model ale zupełnie przeszła mi ochota na robienie go teraz: SU 122-54 od Miniartu, dawno temu prawie go skończyłem ale zaciąłem się na figurkach a potem zawsze było coś ciekawszego do zrobienia: TOS-1 Buratino, Trumpeter. Wersja z Afganistanu, fajny model ale Trumpek masakrycznie uprościł najważniejszy element modelu, chwilę zajęło wymyślenie jak zrobić tą wyrzutnię wraz z prowadnicami w środku a w tym czasie zdążył mi się znudzić: STRV-103, od ponad roku unikam zrobienia 18 korków do kanistrów, niby 2h roboty a blokuje mi większość projektów które chciałbym zrobić: BC-25T, sporo fajnego skraczu do zrobienia ale że wymagać będzie dość dużo skupienia to czekam na skończenie reszty popozaczynanych: Lokomotywa spalinowa SM30 niby na podstawie wycinanki kartonowej, ale tak właściwie to skracz bo jak to typowe dla Answera wycinanka ma ładną okładkę: Teraz najpewniej pogrzebię coś przy strv ale chciałbym za jakiś czas zacząć coś co nie jest modelem który chciałem kleić 2 lata temu, może M103, może Rooikat albo jakiś samolot bo żadnego jeszcze nie robiłem. Albo wszystko to na raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Września Share Napisano 3 Września Nieźle... Ja od tej wiosny nie rozpoczynam niczego z zapasów, zanim nie skończę już zaczętych modeli w 35tce Niezła kolekcja i rozrzut tematyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Września Autor Share Napisano 3 Września 2 minuty temu, Lipstein napisał: Nieźle... Ja od tej wiosny nie rozpoczynam niczego z zapasów, zanim nie skończę już zaczętych modeli w 35tce Niezła kolekcja i rozrzut tematyczny Zawsze jest 1:48 żeby nie kleić modeli tylko z obowiązku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi