Skocz do zawartości

Focke-Wulf Fw-190A-5 - Eduard 1:48

barszczo

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...

Bardzo pięknie, na mnie też czeka foczka, już niedługo!

• Like 1

• 3 weeks later...

Czekam z niecierpliwością na pierwszą bazę ☺

Edytowane przez kozborn

W dniu 13.08.2024 o 21:40, barszczo napisał:

Gotowy na grunta. Tylna część osłony kabiny nie maskowana bo i tak idzie na straty. Ta do założenia w pozycji otwartej jest węższa i nie przykrywa dobrze kabiny:

IMG_20240813_213230.jpg.168d2890812cd4addb306848599eb4c0.jpg

Jakkolwiek budowa przebiega elegancko to trochę nie rozumiem koncepcji z limuzyną...

Bo skoro docelowa jest za wąska i nie siada dobrze na kadłubie - to znaczy że coś jest skopana wymiarowo, a skoro ta co założyłeś - przynajmniej sądząc po zdjęciach - leży całkiem dobrze, innymi słowy jest zgodna z geometrią modelu - to czemu idzie na straty??

48 to nie moja skala i nie znam tego zestawu, ale może coś napiszesz czemu taka akrobacja z tym szkiełkiem 🤔🙂

Pozdr ww 

57 minut temu, wuwumaster napisał:

Jakkolwiek budowa przebiega elegancko to trochę nie rozumiem koncepcji z limuzyną...

Bo skoro docelowa jest za wąska i nie siada dobrze na kadłubie - to znaczy że coś jest skopana wymiarowo, a skoro ta co założyłeś - przynajmniej sądząc po zdjęciach - leży całkiem dobrze, innymi słowy jest zgodna z geometrią modelu - to czemu idzie na straty??

48 to nie moja skala i nie znam tego zestawu, ale może coś napiszesz czemu taka akrobacja z tym szkiełkiem 🤔🙂

Ta węższa, która docelowo ma zostać zamontowana, jest przeznaczona do wklejenia w pozycji otwartej, szersza do pozycji zamkniętej. Eduard daje dwie limuzyny wczesne i dwie późne, jedna węższa, druga szersza. Taka polityka firmy, kto bogatemu zabroni? Mam już tyle tych szkiełek że jedno mniej czy więcej nie robi różnicy :niemam:

Jakie wrażenia z pracy z tą żółcią? Z tego co zauważyłem, żółty bywa dla niektórych problematyczny - dla mnie też, rozrabianie, krycie... A więc?

33 minuty temu, kozborn napisał:

Jakie wrażenia z pracy z tą żółcią? Z tego co zauważyłem, żółty bywa dla niektórych problematyczny - dla mnie też, rozrabianie, krycie... A więc?

Jak zawsze przy MRP rewelacja. Nie ma mowy o rozcieńczaniu, bo są gotowe do użycia. Wszystko jest kwestią wprawy, kładzione prosto na czarny podkład wink4.

• 3 weeks later...