Skocz do zawartości

Panzer IV Afrikakorps 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model Dragona wykonany w ramach projektu Barwy Forum,kilka dodatków(figur na razie brak, niestety do końca projektu zostało niewiele czasu, nie wyrobie się z nimi)

Tu wdać co i jak, watek warsztatowy:

viewtopic.php?t=8639

Model:

DSCF0301.jpg

DSCF0300.jpg

DSCF0299.jpg

DSCF0298.jpg

DSCF0296.jpg

DSCF0295.jpg

DSCF0294.jpg

DSCF0293.jpg

DSCF0292.jpg

DSCF0291.jpg

DSCF0290.jpg

DSCF0288.jpg

DSCF0286.jpg

Napisano

No, z tym piachem wygląda lepiej. Nie wydaje się taki "złomowiskowy" jak pisałem w warsztacie Na gąskach jakiś taki biały...jak śnieg czy coś...

Gratuluje pięknego modelu

Pozdrawiam

Napisano

Jednym słowem nędza i rozpacz- wygląda jak kupa złomu. Chyba na miejscu załogi wolałbym zdezerterować, niż walczyć w tak zardzewiałym i zapiaszczonym, blaszanym pudle. W/g to niestety kolejny Twój model, który jest całkowicie nierealnie zdezelowany. Szkoda, że modeli, jakie prezentujesz, o normalnym i racjonalnym stopniu zużycia jest mało w Twoim wykonaniu, tym bardziej, że Twój warsztat malarski stoi naprawdę na wysokim poziome.

Napisano

SUPER ! ekstra styrany, fajny patent z tym drewnem, lubię Twoje modele (objaw lizustwa )[/b]

Napisano

Nie no bez przesady. Po części zgadzam się z PiterATS. Może i warunki pustynne to...trudne warunki dla czołgów, ale ten wygląda jakby jego załoga się zgubiła, przeżyła kilka burz piaskowych, wpadła do oazy i przez następny rok wędrowała w poszukiwaniu swoich pozycji . ale to tylko sposób, w jakim się prezentuje.

Wykonanie na bardzo wysokim poziomie. Chyba nie ma technik, które nie zostały zastosowane na tym modelu. Brawo za wykonanie

Napisano
Jednym słowem nędza i rozpacz- wygląda jak kupa złomu. Chyba na miejscu załogi wolałbym zdezerterować, niż walczyć w tak zardzewiałym i zapiaszczonym, blaszanym pudle. W/g to niestety kolejny Twój model, który jest całkowicie nierealnie zdezelowany. Szkoda, że modeli, jakie prezentujesz, o normalnym i racjonalnym stopniu zużycia jest mało w Twoim wykonaniu, tym bardziej, że Twój warsztat malarski stoi naprawdę na wysokim poziome.

Odważna krytyka

A model imponujący

Napisano

Nie no bez przesady. Po części zgadzam się z PiterATS. Może i warunki pustynne to...trudne warunki dla czołgów, ale ten wygląda jakby jego załoga się zgubiła, przeżyła kilka burz piaskowych, wpadła do oazy i przez następny rok wędrowała w poszukiwaniu swoich pozycji Confused. ale to tylko sposób, w jakim się prezentuje.

Ja popieram panów. Jak dlamnie ten model to kompletna porażka... Cały zababrany

Napisano

Rafał jedna rzecz mi sie podoba Kanistry mam kilka nie wiedziałem jak je styrać a tu gotowa odpowiedż. Model wygląda jak by afryke zdobył całą sam. Duże brawa dla modelu i stopnia zużycia, a boirąc pod uwage krytyke poprzednika,to może jeśli możesz to sfotografuj model przed totlanym tyraniem i wrzuć razem z innymi zdjeciami to wszyscy sie pozachwycaja i fani wraków wojennych i troche mnie zniszczonych tanków.No ale ja tylko oczywiście sugeruje to twoje modele i twoje prezentacje .

Napisano

Według mnie model jest zrobiony artystyczne że tak sie wyrażę i wygląda zajebiaszczo a to że nie jest realistyczny to trudno skleic model to praktyczne każdy potrafi ale tak pomalować i pobrudzić to tylko nieliczni ja się do nich nie zaliczam dlatego nie jestem w stanie takiego modelu wykonać.

Napisano
to może jeśli możesz to sfotografuj model przed totlanym tyraniem i wrzuć razem z innymi zdjeciami to wszyscy sie pozachwycaja i fani wraków wojennych i troche mnie zniszczonych tanków.No ale ja tylko oczywiście sugeruje to twoje modele i twoje prezentacje

Takie fotki są w warsztacie. Pisałem tam nawet, że bardziej mi się podobał mniej styrany. A model tak styrany bo i autor takie lubi. Może troche przesadzony ale za to na wysokim poziomie tak jak już pisałem.

Napisano
No, z tym piachem wygląda lepiej.

O dziwo,piach jest ten sam .

Jednym słowem nędza i rozpacz

może chusteczkę?

Chyba nie ma technik

wyeliminowałem przynajmniej trzy.

to może jeśli możesz to sfotografuj model przed totlanym tyraniem

Nie interesuja mnie modele "iglaki"

Szkoda, że modeli, jakie prezentujesz, o normalnym i racjonalnym stopniu zużycia jest mało w Twoim wykonaniu

Niewiele się zmieni, aby nie było traumy, wiesz co czynić;)

to wszyscy sie pozachwycaja i fani wraków wojennych i troche mnie zniszczonych tanków.

Każdy ma swój sposób wykonywania modeli, i niekażdemu ma obowiązek się podobać, ważna jest konstruktywna krytyka, nie "chybanie i gdybanie" .

Według mnie model jest zrobiony artystyczne że tak sie wyrażę i wygląda zajebiaszczo a to że nie jest realistyczny to trudno skleic model to praktyczne każdy potrafi ale tak pomalować i pobrudzić to tylko nieliczni ja się do nich nie zaliczam dlatego nie jestem w stanie takiego modelu wykonać.

Tomek,model jest, jaki jest.

Mnie osobiście w 90% zadowala, we wszystkim.

Kiedyś Ci wspominałem, nie robisz, nie umiesz, robisz- masz praktykę.

Antenka

Dzięki wszystkim...i do następnego styrańca !

Napisano
No to pewnie wina zdjęć.

Nie, po prostu nie miałeś nic ciekawszego do napisania, a coś chciałeś napisać....tak jak i piterATS, którego to rękodzieła możemy zobaczyć w temacie "Projekt Chronos" - urzekające, nieprawdaż?

Napisano
No to pewnie wina zdjęć.

Nie, po prostu nie miałeś nic ciekawszego do napisania, a coś chciałeś napisać....tak jak i piterATS, którego to rękodzieła możemy zobaczyć w temacie "Projekt Chronos" - urzekające, nieprawdaż?

Widzę że kolega ma problem z krytyką.

Napisano

A mi się podoba ! Kupa roboty w to włożona i to właśnie OD RAZU WIDAĆ! Osobiście nie robię takich styranych tanków (hahaha, ile ich zrobiłem do tej pory [po 'pancernej' reaktywacji] - całe trzy ), bo i na dzisiejszym polu walki tudzież poligonie się tak nie 'zużiwajom'. Ale kto wie, czy gdybym robil np. jakiegoś 'pancera' z Afryki to nie byłby podobny (w kwestii 'zciorania').

Reasumując - Good Work!

ps.: pytanie tylko jedno mam wynikające z niewiedzy - czy to co wyłazi spod resztek piaskowego koloru to metal czy Panzergrau. Czy wszystkiego po trochu?

Napisano
Widzę że kolega ma problem z krytyką.

Tak.Widząc pewne rzeczy,tak...ale,ale... kto to mówi

Czy wszystkiego po trochu?

Dokładnie

Napisano

w kategorii artyzm i opanowanie techniki 10/10, w kategorii realizm 7-8/10. i tak podziwiam, chciałbym kiedyś mieć tak opanowany warsztat. model dużo lepiej by wyglądał na jakiejś zapiaszczonej podstawce, to ten kontrast z blatem roboczym robi swoje. a pustynia się z czołgami nie pieściła.... ten pewnie wyjechał z jakiegoś wadi po chamsinie...

Napisano
No to pewnie wina zdjęć.

Wyluzuj i nie zadzieraj tak nosa. Na zdjęciach jednego modelu piach był jaśniejszy niż na zdjęciach drugiego. Tyle. Nie wszystkim musi się podobać Twoja robota. A prawo do komentowania ma każdy, bez różnicy jakie modele sam robi, dopóki komentarze są odpowiednio napisane.

pozdrawiam

Napisano
ten pewnie wyjechał z jakiegoś wadi po chamsinie...

Andrzej, w warsztacie pisałem, że nie opieram sie na żadnych faktach - jesli bede musiał wykonam i taki

Nie wszystkim musi się podobać Twoja robota.

już to napisałem

A prawo do komentowania ma każdy

tak

bez różnicy jakie modele sam robi, dopóki komentarze są odpowiednio napisane.

Acha, jesli mozna z nich cokolwiek wywnioskować, jakies sugestie,porady, co żle, co nietak....

Z tych, z którymi "mam problem" niestety nie da rady nic wywnioskowac, poza tym że są ;)

Napisano
napisać....tak jak i piterATS, którego to rękodzieła możemy zobaczyć w temacie "Projekt Chronos" - urzekające, nieprawdaż?

Jakiś atak szykuje się na mnie.

Widzę, że masz trudny charakter, zadzierasz nosa i nie przyjmujesz do siebie krytyki innych, tylko podchodzisz do wpisów forumowiczów na temat Twoich popełnionych "cudeniek" z szyderstwem i wyższością. Nie bierzesz pod uwagę sugestii, które bardzo ci się przydały. Jeśli chodzi o moje modele, to może dla Ciebie nie są urzekające, ale przynajmniej nie wyglądają jak wraki. Poza tym pamiętaj o jednym. Osoba, która klei mało, ale coś tam zawsze klei i pokazuje to na forum, również ma swoje modelarskie gusta i trzeba to uszanować, a nie od razu się wyśmiewać. To kolejny i nie pierwszy zresztą przejaw Twojego szyderstwa z innych osób.