wiec4-13 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Hej nie pospieszyłeś się za bardzo w wykańczaniu tego podwozia. Po nałożeniu góry kadłuba będziesz miał mnóstwo szpachlowania i cała praca na ch...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Hej nie pospieszyłeś się za bardzo w wykańczaniu tego podwozia. Po nałożeniu góry kadłuba będziesz miał mnóstwo szpachlowania i cała praca na ch...... Robiłem tylko boki kadłuba i spód (przodu i tyłu nie ruszałem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Świetny wash, też będę chciał takiego zrobić na swoim Goździku. Czekam na dalsze postępy w budowie Jednak co aero to aero, lepsza powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Świetny wash, też będę chciał takiego zrobić na swoim Goździku. Czekam na dalsze postępy w budowie Jednak co aero to aero, lepsza powierzchnia. Myślę że jak pomalujesz sidoluksem to też będzie dobra powierzchnia. A co do postępów to nadal czekam na blaszki (i myślę że przyjdą akurat jak się zaczną kolokwia na uczelni , teraz zastój w jednym i drugim i czasu mam masę...) Dla odpoczynku od modeli pracuje na razie nad takim projekciku na uczelnię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 łozyska kulkowe????? tylko w zumi.pl hehehe Nie chcem się chwalić ale do mnie też taki idzie tyle że z haubicą D-30 Będę brał przykład z ciebie i może w mojej galerii będą jakieś komentarze na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Dziś sobie pozmywałem farbę z miejsc gdzie jej być nie powinno i pobrudziłem trochę koła : Nie robiłem takich błotnych farfocli jak na Twardym bo w końcu to pojazd pływający i pewnie by się od razu zmyły. To błotko jest nawet podobne kolorem do tego bajora co w nim "moczą" te pojazdy. Wyszło całkiem niezłe (może do Miguela mi daleko ) ale poprawie jeszcze innymi kolorami. c.d.n. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Fajne błotko Ci wyszło:super: Nie robiłem takich błotnych farfocli jak na Twardym bo w końcu to pojazd pływający i pewnie by się od razu zmyły. ale po wyjechaniu z bajorka znowu mu się mogą gdzieś zaplątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 jakieś mam dziwne wrażenie że bandaże powinny być czystsze ale nie umiem wytłumaczyć dlaczego tak mi sie zdaje oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Czym rozcieńczasz tego Miga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Czym rozcieńczasz tego Miga? Moim ulubionym pachniuchem czyli Terpentyną A co do bandaży to poprawie powierzchnie która się styka z gąsienicami czarnym pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Dziś pobawiłem się jeszcze z pigmentami, (tj: pomalowałem czarnym wierzch kół, a piaskowym rozjaśniłem trochę "felgi") i pomalowałem gąsienice bazową farbą (czarny + gunmetal): Pojawił się cień nadziei na ukończenie: podobno blachy będą już (dopiero ) w przyszłym tygodniu. "Cionk dalszy nastompi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 ja wolałbym już oglądać góre ale wszystko w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 No przciągasz z dołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 To wszystko wina Czechów... Jak bym nie czekał miesiąc na blachy to pewnie już bym dawno skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Ale fajny brudzing kół, muszę sobie wreszcie kupić te MIGi "Cionk dalszy nastompi"... Jusz śe ńe moge doćiekać cionku nastempnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Epopei podwoziowej ciąg dalszy, pojawiły się już gąski: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Fajne te brudzenie całkowicie zasłanie wash-a Zastanawia mnie jedno, na kij malowałeś wnętrze na czarno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Zastanawia mnie jedno, na kij malowałeś wnętrze na czarno?? preshadering czyli po Polsku "cieniwanieprzedmalowaniemaerografem" Zobaczysz jak skończę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 czyli po Polsku "cieniwanieprzedmalowaniemaerografem" coś takiego robił niejaki Przemysław Mrożek na swoim Oplu Blitzu na gaz którego wystawił na II Lubelskim Spotkaniu Modelarskim, całkiem fajny efekt to daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Zastanawia mnie jedno, na kij malowałeś wnętrze na czarno?? preshadering czyli po Polsku "cieniwanieprzedmalowaniemaerografem" Zobaczysz jak skończę.... Czytałem o tym ale z 20 warst białej to położysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 ale z 20 warst białej to położysz... No nie wiem, ja jak robiłem oznaczenia na mojego Achzarita, to materiał (w oryginale materiał, ja użyłem folii aluminiowej) pomalowałem na czarno , a potem za pomocą szablonu naniosłem białe oznaczenia, w zupełności wystarczyły 2 warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 A nie zapomniałem aerografem będzie malowane, bo ja się namęczyłem pedzlem żeby ten zielony plastik skifa zakryć ale wnetrze w t-55 podoba mi się i tak Ale stroju buduj dalej już nie przeszkadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Dziś dodłubałem światła które są inne w polskiej wersji, wyszło średnio ale po malowaniu będzie na pewno lepiej. Duże szkiełka pochodzą z Halftrack-a a małe to ramka wtryskowa pocięta na plasterki: Jeszcze dojdą kratki ochronne, które zrobię z drucików. c.d.n... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 no właśnie nie jest źle , mi się tam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi